Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mentalist_tripcity »
aga3010 pisze:
i jeszcze jest sprawa tel. który mu zabrali jak ma sie upomniec o niego??? czy oni poczta go prześlą czy osobiscie trzeba go odebrac????dodam ze tel był w sądzie jako dowód.....
Ostatnio odbierałem z policji jedną rzecz która byłą dowodem w mojej sprawie. Wygląda to tak. Sąd podejmuje decyzje o zwrocie (jeśli była ona dowodem rzeczowym i w wyroku nie było napisane że "przepadek dowodów rzeczowych", z tego co się orientuje to musi być w ciągu 3 lat od wyroku), wysyłają polecony z decyzją do ciebie i do prokuratury, czekają kilka dni (bodajże tydzień) na to czy nikt nie wniesie sprzeciwu, dostajesz list że możesz iść odebrać, z tym listem udajesz się na komendę na którą zabrano chłopaka i telefon, i tam dostajesz z magazynu dowodów rzeczowych swoje rzeczy.
odpierdalam kambeka!

ale tak reasumując całą moją wypowiedź: możesz mi possać.
  • 122 / 2 / 0
Jeżeli telefon był pokwitowany to dostanie go spowrotem a jeżeli nie to niech zapomni że miał go wogóle.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aga3010 »
pokwitowany tzn. ze w aktach jest ze zabrali tak? z tego co czytalam akta to bylo ze zabrali 2 tel!!! jeden byl jako dowod a drugi odrazu mu oddali jak wypuszczali go z aresztu!!! tel jak telefon ale sa jeszcze winni 10 tys 8-(
a powiedzcie mi jeszcze bo moj chlopak ma takze kuratora ostatnio przyszlo pismo ze ma sie do niego stawic !!! i jesli bedzie chcial opuscic kraj to musi kurator wyrazic na to zgode???i przez jaki okres czasu bedzie mial tego kuratora???? bo chyba nie przez caly okres kary ????
pozdro
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
10 tysiecy? za co, miła ! poreczenie majatkowe ztj. kaucja ? jak tak, to nie policja a prokuratura.

skoro twoj chlopak ma papiery na to ze polucja zabrala mu telefon, a sprawa sie juz zakonczyla i sedzia nie zarzadzil przepadku dowodow na rzecz pokrycia kosztow albo chujwieczego, to powinien dzwonic krzyczec chodzic atakowac ten posterunek ile sil w adidaskach, bo beda sie z tym srac przez pol roku.

kurator nie wyraza zgody na nic.
kurator tylko nadzoruje proces resocjalizacji skazanego. skazany ma obowiazek meldowac prokuratorowi kazda zmiane miejsca zamieszkania, pobytu, czegokolwiek.
podobno nalezy bezwzglednie stosowac sie do tego co pan/pani kurator opowiada, bo:
jezeli prokurator widzi ze skazany odpierdala jakies przypaly, to moze mu odwiesic kare.
jezeli prokuartor widzi ze skazny-zawieszony jest elegancki i bezprzypalowy, obraca sie w dobrym srodowisku, jezeli dzielnicowy nie wie nic o wybrykach podopieczego, wtedy kurator ma podstawy do skrocenia okresu nadzoru, ktory moze trwac minimalnie polowe okresu proby ( w sensie: zawieszenie na 4 lata - kurator minimalnie na dwa ).
tak mi moja pani powiedziala przynajmniej.
nie ma sie czego bac.
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 40 / / 0
10 tys znalezi w pokoju mojego chlopaka:) jak przeszukiwali pokoj :-D i wzieli te pieniadze jako niby dowod ze te pieniadze mogly pochodzic z przestepstwa :nuts: :-D ale ze udowodnili mu tylko ze usykal korzysc majatkowa z handlu 800 zl i to juz dawno zaplacil takze nie wiem czemu tak sie "opóżniaja" :argue: tak to u nas jest zabrac to potrwia szybko ale zeby oddac to juz sa schody HWDP :-p
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Nowy540 »
A skąd Ci świadkowie wzieli się wogole ?
Uwaga! Użytkownik Nowy540 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
świadkowie wzieli sie z telefonu ktory mu zabrali to kilku!!! a kilku to niewiadomo skad pewnie typy z telefonu pięknie wskazali kolejnych ...... i tak sie uzbieralo ich 11 !!!!
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Nowy540 »
No ale co z tego. Co mogli im udowodnic ? Wogole dlaczego cokolwiek mowili ? To ze byl napisany sms to nie znaczy ze byl prawda mozna pisac co sie chce. Mozesz to bardziej wyjasnic ?
Uwaga! Użytkownik Nowy540 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 1 / 0
Nowy540 pisze:
No ale co z tego. Co mogli im udowodnic ? Wogole dlaczego cokolwiek mowili ? To ze byl napisany sms to nie znaczy ze byl prawda mozna pisac co sie chce. Mozesz to bardziej wyjasnic ?
to prawda jeden sms nie jest i nie może być dowodem w sprawie ,ale kilka smsów + zeznania świadków ( nawet tylko w miare spójne) i wystarczy żeby kogoś zamknąć - to chore ale tak jest , wyobraź sobie że paru typów cie nie lubi wysyłają do ciebie smsa składają zeznania , a przy przeszukaniu chaty psy znajdują powiedzmy gieta ( takiego podręcznego który zawsze jest przy nas:P) no i w najlepszym przypadku ( do niczego sie nie przyznajesz ) masz sanki , jak masz pecha to więzień...

to tak poza tematem , bo z tego co czytałem tu sprawa była nieco bardziej zawiła , ale na szczęsćie wszystko dobrze się skończyło.

pozdro.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 40 / / 0
jak juz wczesniej pisalam typy sie przestraszyli ze wogole policja ich wzywa i powiedzieli ze kupowali od mojego chłopaka!!!! jeden z nich po sprawie zostal zlapany juz 2 miesiace psziesiedzial na sankcji !!!! takze sami sie pograzyli (nie wszyscy oczywiscie) i przy okazji pogrązyli mojego chłopaka ale naszczescie wszystko dobrze sie skonczylo:)
pozdro
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.