Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
jestem... :scared: 24 bierzącego miesiąca wieczorem przez snem zaplikowałem 2 saszetki mielonej kamisu cały wczorajszy dzień był nie do życia szczególnie do godziny 14, a wieczorem nawed matka sie kapła, że ze mną coś nie tak, i 2 razy sie mnie pytała, czy nie jestem piany... %-D

ps. następnym razem starczy mi 1 saszetka

ps.2 wczoraj jeszcze troche zjrałem i sie uspokoiłem, ale teraz jeszcze czuje w głowie gałke i zastanawiam sie czy wogule jarać trawe bo mam jeszcze troche z wczoraj...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piotrunio »
[quote="Pan Prezes"]
jestem... ]

Masochista, akurat Obudziłeś się na zwałe.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Ja na lajciku mogę samoobsługowo mielić gałkę w gębie , tylko wcześniej warto jest je umyć i obrać scyzorykiem wierzchnią skorupkę , która wydaje mi się działać drażniąco na żołądek . 3 gałki do gęby soczek pomidorowy i powinno być ok. Ciekawe czy gałka wchłania się przez jamę ustną , może by było szybsze wejście i krótsze działanie .Bo zanim wątroba przetrawi tyl e" gałkowego szlamu " to mija troche czasu i dlatego ta gałka tak długo trzyma .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Prędzej nim się z jelit wchłonie... wątroba nie trawi, wątroba rozbija mirystycynę i inne gówna na substancje nieaktywne...

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 2235 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: ..::Abli::.. »
Dziwne że u mnie czeka sie 2 godziny na GM-trip. Owszem, cztery lata temu to i nawet po 8 godzinj... Ale obecnie zarzucam horrendalne dawki, więc moze dlatego tak szybko. Albo jakieś zmiany w organiźmnie
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
Ćpanie dragów zmienia trochę układ enzymów w organiźmie bo one działają na mózg a mózg na enzymy, poza tym wątroba sama z siebie się przystosowuje, stąd zmiany w metaboliźmie i tym samym przysfajaniu gałki

Skoro są ludzie na których gałka nie działa lub działa słabo lub odwrotnie za mocno i w zasadzie rozrzut jest duży to znaczy że w metaboliźmie gałki jakiś czynnik jest różny u różnych ludzi.

Mirystycyna jeśli by ją mieć czystą i wstrzyknąć mogłaby dać fazę niektórym osobom, może na dość krótko bo ich enzymy ją niszczą i co się wydzieli z gałki to odrazu ginie. Wtedy taka gałka w strzykawce z krótkim działaniem byłaby wręcz idealna imho :-D :-D :-D
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
[quote="Twilight"]
mirystycyna jeśli by ją mieć czystą i wstrzyknąć mogłaby dać fazę niektórym osobom, może na dość krótko bo ich enzymy ją niszczą i co się wydzieli z gałki to odrazu ginie. Wtedy taka gałka w strzykawce z krótkim działaniem byłaby wręcz idealna imho ]

ja sie na tym zbytnio nie znam, ale czystą mirystycyne można wstrzykiwać czy jak?? jak by sie ją zażywało? może tabsy??
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
vart pisze:
Prędzej nim się z jelit wchłonie... wątroba nie trawi, wątroba rozbija mirystycynę i inne gówna na substancje nieaktywne...
nie wiadomo czy wątroba rozkłada myrystycynę czy ją uaktywnia :-p
gałka jest induktorem CYP450, może to ma jakiś wpływ na różnice w działaniu, na pewno wpływ ma poziom amoniaku we krwi, im wyższy tym lepszy. czyli gałkę poprawić odżywką białkową i/lub poruszać się na fazie ;-)
zmulenie, senność i długość fazy są spowodowane trimirystyną, czyli gałkowym tłuszczem, można temu zapobiec używając olejku. podobno ciężko jest znaleźć dobry a niewłaściwym można się nieźle struć. DIY :-D

w tym wątku jest sporo ciekawych informacji:
http://www.shaman-australis.com/forum/i ... topic=2547
It was our second choice to good MDMA pills.
%-D

Badania nad aktywnością myrystycyny + trip raporty :-D
http://www.4shared.com/file/82655007/a2 ... utmeg.html
  • 255 / 7 / 0
Kiedys po przeczytaniu czegos tu o galce postanowilem srecic to. Poszedlem do kauflanda ( sklep w ktorym po 21 bierzesz co chcesz i wychodzisz nie placac %-D ), podeszlem do przypraw rozpakowalem 4 opakowania w kazdym po 2 orzechy i do kieszeni jakies pifko se kupilem i wyszedlem.Nastepnego dnie ok 10 starlem ja w pyl , bylo tego z pol szklanki :argue: + troche wody cala szklanka syfu.Wypilem to po pol godziny (teraz jak jem jakas szynke to mi sie przypomina ten dzien).CZekalem do ok 14-15 godziny jak poczulem ze braknie mi sil ,oczy jakies czerwone i suchosc w ustach .Przed godzina 17 zaczely sie wbijac jakies kolorki ogolnie przyjemnie podobmnie do MJ.Nie mam pojecia kiedy sie to strawilo i czy juz sie strawilo ale efekt nie mijal az do wieczora ok 21,pomyslelem zeby dopalic cos i przed tym jak poszedlem po pakiet mialem napad euforyczny (zawsze mam przed bakaniem) i to byl najprzyjemniejszy efekt tej galki po dopaleniu kumulacja MUŁA gałki z wbiciem MJ mnie zbila z nog i niestety nie pamietam juz co bylo dalej najzyklejszy CUTMOVIE. Wydaje mi sie ze ta galka z psychodelikiem za duzo nie ma wspolego , dziala poprzez zatrucie, odwodnienie , no i te kolorki w pozniejszej fazie ale to huj wi palcebo czy co.

Pozdrawiam
"Sit back with this six-pack and a spliff that"
"olej spidy, bracie, ratuj zycie i jedz kwasy!"
  • 2129 / 29 / 0
Gałka jest deliriantem, tak więc jej efekty przypominają czasami stan zatrucia albo stan majaczenia jaki się ma przy gorączce. Piszę czasami, bo kilka razy jedząc gałkę miałem całkiem niezłe efekty- przypominały upalenie dobrym haszyszem. Gdyby nie męczące zejście i długo utrzymywujące się efekty można by gałkę częściej zarzucać a tak nadaje się tylko " od święta ".
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.