...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 294 / 3 / 0
" Mazowieckie Centrum Neuropsychiatrii i Rehabilitacji
Oddział Detoksykacyjny dla Dzieci i Młodzieży

05-400 Otwock
ul. Borowa 6/12
tel./fax (022) 788-02-72
fax (022) 779-52-10
p.o. kier. Anna Batijewska

Oddział przyjmuje osoby od 10 do 20 r.ż.

Placówka posiada program motywowana pacjenta do dalszego leczenia
Metody detoksykacji: leki objawowe, neuroleptyki
Przeciętny czas trwania programu detoksykacyjnego trwa 14 dni
Placówka prowadzi nie odpłatnie badania na zakażenie HIV, HCV i HBV "
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
z tego co wiem robia wyjatki jak sie bardzo chce tam dostac.ja mialam 21 lat jak mialam tam jechac...a zdazalo sie ze przyjmowali starszych.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: opiate777 »
Byłem w Suchym Jarze w Krak. Dało się wytrzymać, jedzenie akceptowalne( pomijając spaghetti i raz totalnie przepiepszona zupa %-D ). Tylko czemu 90% ludzi tam było z Warszawy- Grochów? :argue: . Ogólnie nawet w miarę, trochę popiepszeni terapeuci- załatwią tylko ośrodek monarowski, o inne to trzeba walczyć- ale w sumie i tak nie poszedłem nigdzie :nuts:
Why can't we drink forever?
I just want to start things over.
  • 622 / 28 / 0
[quote="opiate777"]Tylko czemu 90% ludzi tam było z Warszawy- Grochów? ]

Bo tam jest najepszy towar w Wawie ;P
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Chodźcie do naszego miasta na program metadonowy!
Przychodnia konsultacyjna Monar przy ulicy. św Katarzyny. To chyba jeszcze śródmieście, a może już kazimierz (dzielnia).
ChÓj!
  • 294 / 3 / 0
Lotnik pisze:
Przychodnia konsultacyjna Monar przy ulicy. św Katarzyny.
Czyli tam gdzie się zgłaszasz przed detoksem w Suchym Jarze :-D
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
No właśnie dokładnie tam...A co do żarcia na detoksie w Suchym Jarze to moim zdaniem nie akceptowalne ja tam ktoś napisał tylko bardzo dobre.Ja jestem wybredni jeśli chodzi o żarcie i zawsze mi smakowało.Większość terapełtów jest wporządku...wyjątki się jednak zdarzają.Jednak to są tylko wyjątki.Panowie pielęgniarze zajebiści kolesie,szczególeni Marek i Paweł.Większość pielęgniarek też.Wyjątek-pieprzona pani T...darzyliśmy się z nią wielką nie-sympatią ;-) Co było dziwne bo wszyscy inni mnie lubieli,a ta głupia baba nawet nie tolerowała.
  • 294 / 3 / 0
Mecenas pisze:
A co do żarcia na detoksie w Suchym Jarze to moim zdaniem nie akceptowalne ja tam ktoś napisał tylko bardzo dobre.
To prawda! Kadra też jest ok.
Wiadomo, że najwięcej jest tam ludzi z Wawy ale taka sytuacja jest normą na wszystkich detoksach w kraju!
  • 622 / 28 / 0
Lotnik pisze:
Przychodnia konsultacyjna Monar przy ulicy. św Katarzyny. To chyba jeszcze śródmieście, a może już kazimierz (dzielnia).
:O

Ja myślałem, że w Krakowie nie ma prog. metadonowego...

Myślałem, że jest only bunondolowy...

Powiedź coś więcej, bo u nas na ul. Dzielnej to palaczy przyjmują nawet :)
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
opiate warrior pisze:
Lotnik pisze:
]

Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie działa, ale metadon wiem że jest w Krakowie, w Monarze i jeszcze w areszcie śledczym, słynne w Krakowie - "Monte".
ChÓj!
ODPOWIEDZ
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.