...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 294 / 3 / 0
" Mazowieckie Centrum Neuropsychiatrii i Rehabilitacji
Oddział Detoksykacyjny dla Dzieci i Młodzieży

05-400 Otwock
ul. Borowa 6/12
tel./fax (022) 788-02-72
fax (022) 779-52-10
p.o. kier. Anna Batijewska

Oddział przyjmuje osoby od 10 do 20 r.ż.

Placówka posiada program motywowana pacjenta do dalszego leczenia
Metody detoksykacji: leki objawowe, neuroleptyki
Przeciętny czas trwania programu detoksykacyjnego trwa 14 dni
Placówka prowadzi nie odpłatnie badania na zakażenie HIV, HCV i HBV "
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
z tego co wiem robia wyjatki jak sie bardzo chce tam dostac.ja mialam 21 lat jak mialam tam jechac...a zdazalo sie ze przyjmowali starszych.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: opiate777 »
Byłem w Suchym Jarze w Krak. Dało się wytrzymać, jedzenie akceptowalne( pomijając spaghetti i raz totalnie przepiepszona zupa %-D ). Tylko czemu 90% ludzi tam było z Warszawy- Grochów? :argue: . Ogólnie nawet w miarę, trochę popiepszeni terapeuci- załatwią tylko ośrodek monarowski, o inne to trzeba walczyć- ale w sumie i tak nie poszedłem nigdzie :nuts:
Why can't we drink forever?
I just want to start things over.
  • 622 / 27 / 0
[quote="opiate777"]Tylko czemu 90% ludzi tam było z Warszawy- Grochów? ]

Bo tam jest najepszy towar w Wawie ;P
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Chodźcie do naszego miasta na program metadonowy!
Przychodnia konsultacyjna Monar przy ulicy. św Katarzyny. To chyba jeszcze śródmieście, a może już kazimierz (dzielnia).
ChÓj!
  • 294 / 3 / 0
Lotnik pisze:
Przychodnia konsultacyjna Monar przy ulicy. św Katarzyny.
Czyli tam gdzie się zgłaszasz przed detoksem w Suchym Jarze :-D
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
No właśnie dokładnie tam...A co do żarcia na detoksie w Suchym Jarze to moim zdaniem nie akceptowalne ja tam ktoś napisał tylko bardzo dobre.Ja jestem wybredni jeśli chodzi o żarcie i zawsze mi smakowało.Większość terapełtów jest wporządku...wyjątki się jednak zdarzają.Jednak to są tylko wyjątki.Panowie pielęgniarze zajebiści kolesie,szczególeni Marek i Paweł.Większość pielęgniarek też.Wyjątek-pieprzona pani T...darzyliśmy się z nią wielką nie-sympatią ;-) Co było dziwne bo wszyscy inni mnie lubieli,a ta głupia baba nawet nie tolerowała.
  • 294 / 3 / 0
Mecenas pisze:
A co do żarcia na detoksie w Suchym Jarze to moim zdaniem nie akceptowalne ja tam ktoś napisał tylko bardzo dobre.
To prawda! Kadra też jest ok.
Wiadomo, że najwięcej jest tam ludzi z Wawy ale taka sytuacja jest normą na wszystkich detoksach w kraju!
  • 622 / 27 / 0
Lotnik pisze:
Przychodnia konsultacyjna Monar przy ulicy. św Katarzyny. To chyba jeszcze śródmieście, a może już kazimierz (dzielnia).
:O

Ja myślałem, że w Krakowie nie ma prog. metadonowego...

Myślałem, że jest only bunondolowy...

Powiedź coś więcej, bo u nas na ul. Dzielnej to palaczy przyjmują nawet :)
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
opiate warrior pisze:
Lotnik pisze:
]

Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie działa, ale metadon wiem że jest w Krakowie, w Monarze i jeszcze w areszcie śledczym, słynne w Krakowie - "Monte".
ChÓj!
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.