Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 66 / 3 / 0
CosmoDo pisze:
Dzis prawdopodobnie pójdzie ruta z nasionami powoju ( violacea ) . Zastanawiam sie tylko jak przyjąć LSA . Najpierw zmielę rutę i połknę proszek . A za jakieś 45 minut zmielone nasionka i wszystko zapije miętą lub imbirem . Jakieś sugestie , porady co bardziej doświadczonych - mile widziane !

O kurwa ! pRzed chwilą zjadłem dwie łyżeczki ruty . Masakra , smak mega paskudny , błeeee . Gałka o wiele lepsza . Popiłem imbirem . Teraz juz w sumie jest dobrze . Poczekam z 45 minut i aplikuję 100 zmielonych nasionek powoju .
nie obawiaj się paranoi w stylu "to już koniec - nadmiar tyraminy , harmina, harmalina - brak zastosowania w medycynie , iMAO , ścisła dieta " To tylko działanie ruty , jeśli zaufasz , możesz z powodzeniem z LSA łączyć , ale ostrzegam , trip mile zaskoczy :)
Obecnie podpisuję się pod każdym postem,który jest wykreowanym absurdem mych myśli...który myśli nie w tej rzeczywistości.
  • 463 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Dotarło do mnie dzisiaj 15 gram ruty ze smartshopu. Mam zamiar wrzucić 5 g. dzisiaj wieczorem albo jutro. Jestem niepewny, bo biorę SSRI a wyczytałem że nie powinno się jednego z drugim łaczyć. Ktoś wie czym to grozi? A jeśli nie wziąłbym w dzień brania ruty leku to byłoby ok?
  • 66 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shpongleyes »
Virus X pisze:
bo biorę SSRI a wyczytałem że nie powinno się jednego z drugim łaczyć. Ktoś wie czym to grozi? A jeśli nie wziąłbym w dzień brania ruty leku to byłoby ok?
podobno zgonem.
polecam zachowanie 24h przerwy (w zaleznosci ile wynosi t1/2 leku ) . Do sertraliny 24 h wystarczą , to samo się tyczy aurorixu.
Obecnie podpisuję się pod każdym postem,który jest wykreowanym absurdem mych myśli...który myśli nie w tej rzeczywistości.
  • 463 / 7 / 0
No właśnie sertralinę biorę. Ostatnio wziąłem 50 mg wczoraj przed 20.00. Czyli jeśli wezmę rutę dzisiaj wieczorem i odpuszczę sobie jedną dawkę to powinno byc ok.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
"sertraliny nie należy łączyć z IMAO. Leczenie sertraliną można rozpocząć 2 tygodnie po podaniu ostatniej dawki Inhibitorów MAO."
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shpongleyes »
borrasca pisze:
"Sertraliny nie należy łączyć z IMAO. Leczenie sertraliną można rozpocząć 2 tygodnie po podaniu ostatniej dawki Inhibitorów MAO."
Co chciałeś grozę zasiać tym tekstem?
Sam odkryje prawdę , niech wyczuje granice by wiedzieć gdzie jest barykada.
  • 2244 / 23 / 0
Grozę? Hmm. Naćpałeś się?

"Forum talk.hyperreal.info służy wolnej wymianie informacji..."

Ostatnie zdanie w Twoim poście jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Być może to ja się naćpałem.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 7 / 0
Od ostatniej dawki sertraliny minęło 48 h. Przed chwilą spożyłem 5 g. ruty, na razie jeszcze żyję hehe. Tzn. pięć gram w przybliżeniu bo nie mam wagi. Mam 15 g. ze smartshopu podzieliłem to na 3 w miarę równe części i spożyłem 1/3 tego.
To było kilkanaście minut temu na razie żadnych efektów i nie wiem czy jakieś będą bo wcześniej ktoś pisał że najlepiej to zmielić, połknąc popić ale tych brązowych, małych skurwysynów nie tak prostu zmielić za pomocą tłuczka to mięsa z braku lepszego sprzętu. Zjadłem więc całe, niezmielone nasionka. Ciekaw jestem czy podziała...
  • 2244 / 23 / 0
Dobry sprzęt - dobra sprawa. Nasiona ruty się mieli, raczej.
  • 463 / 7 / 0
Wiem, ale akurat nie miałem czym zmielić...

W każdym razie powiem tak- ruta stepowa to zajebista, relaksująca używka. Po 5 g. calych nasion nie czułem prawie nic. Wkurzyłem się. Jakieś 2 godziny temu Wziąłem to co mi zostało czyli 10 g. nadal nie mając nic do zmielenia więc jadłem nasiona małymi garstakami tym razem dokładnie gryząć aż nie zrobi się z nich papka, potem popijałem. Stan po rucie trudno porównać do czegokolwiek. Po prostu relaks, przyjemne szumienie w głowie, trochę natłoku myślowego jak po mj i sumie jest ok :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.