CosmoDo pisze: Dzis prawdopodobnie pójdzie ruta z nasionami powoju ( violacea ) . Zastanawiam sie tylko jak przyjąć LSA . Najpierw zmielę rutę i połknę proszek . A za jakieś 45 minut zmielone nasionka i wszystko zapije miętą lub imbirem . Jakieś sugestie , porady co bardziej doświadczonych - mile widziane !
O kurwa ! pRzed chwilą zjadłem dwie łyżeczki ruty . Masakra , smak mega paskudny , błeeee . Gałka o wiele lepsza . Popiłem imbirem . Teraz juz w sumie jest dobrze . Poczekam z 45 minut i aplikuję 100 zmielonych nasionek powoju .
Virus X pisze: bo biorę SSRI a wyczytałem że nie powinno się jednego z drugim łaczyć. Ktoś wie czym to grozi? A jeśli nie wziąłbym w dzień brania ruty leku to byłoby ok?
polecam zachowanie 24h przerwy (w zaleznosci ile wynosi t1/2 leku ) . Do sertraliny 24 h wystarczą , to samo się tyczy aurorixu.
borrasca pisze: "Sertraliny nie należy łączyć z IMAO. Leczenie sertraliną można rozpocząć 2 tygodnie po podaniu ostatniej dawki Inhibitorów MAO."
Sam odkryje prawdę , niech wyczuje granice by wiedzieć gdzie jest barykada.
"Forum talk.hyperreal.info służy wolnej wymianie informacji..."
Ostatnie zdanie w Twoim poście jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Być może to ja się naćpałem.
To było kilkanaście minut temu na razie żadnych efektów i nie wiem czy jakieś będą bo wcześniej ktoś pisał że najlepiej to zmielić, połknąc popić ale tych brązowych, małych skurwysynów nie tak prostu zmielić za pomocą tłuczka to mięsa z braku lepszego sprzętu. Zjadłem więc całe, niezmielone nasionka. Ciekaw jestem czy podziała...
W każdym razie powiem tak- ruta stepowa to zajebista, relaksująca używka. Po 5 g. calych nasion nie czułem prawie nic. Wkurzyłem się. Jakieś 2 godziny temu Wziąłem to co mi zostało czyli 10 g. nadal nie mając nic do zmielenia więc jadłem nasiona małymi garstakami tym razem dokładnie gryząć aż nie zrobi się z nich papka, potem popijałem. Stan po rucie trudno porównać do czegokolwiek. Po prostu relaks, przyjemne szumienie w głowie, trochę natłoku myślowego jak po mj i sumie jest ok :-)
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.