Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 241 / 4 / 0
pilleater pisze:
Dr_Strangelove, lepszy jest mix z grejpfrutem niż z piwem. Piwo wzmacnia ale trip nie jest taki hmmm klarowny? Grejpfrut wszystko pięknie wyostrza... Poza tym ten mix podwyższa szkodliwość dxm'u dla wątroby.
Jestes pewny? Z grejfrutem dxm staje sie bardziej toksyczny i myśle ze nie tylko dla wątroby.
kodeina
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: ohi »
u mnie to było tak:
wziąłem 450mg (tak na dzień na wyjście) i postanowiłem zaszaleć i z kumplami sobie wyszliśmy i zrobiłem ze 3 łyki wódy (z butelki ;p) i jak mnie kopnęło że leżałem i we łbie mi sie kreciło cholernie ale byłem trzeźwy na umyśle :| napiłem się jak mi zaczęło wchodzić
Uwaga! Użytkownik ohi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zmż »
Mi natomiast połączenie acodin + alko kompletnie nie odpowiada! 225 mg Acodinu + 5 kielonków wódki i wiecie co?! Byłam całkowicie trzeźwa a faza nie weszła! Zupełnie nic! (A czy palenie przy tym fajek może mieć na to wpływ? Bo już szukam każdego powodu dla którego mogło mnie nie wziąć... :/)
Jak w jednej chwili cały twój świat potrafi legnąć w gruzach...
  • 147 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: SzALoNa 8)) »
eeeee, sorki,ale głupoty gadacie.. Znaczy w sumie każdy ma inny orgaznim, ale jak ja po dexie piłam sobie browarki, to fazka była o wiele mocniejsza, i nie czułam, się wcale jakas najebana,że chodzic nie mogłam, tylko poprostu sie świetnie bawiłam (zwłaszcza na disco) :-D A jak wypiłam kiedyś wódke, a potem wszamałam ok. 700mg DXM (to było wtedy,gdy tolerancja jeszcze mi aż tak strasznie nie wzrosła, i nawet te 700mg dawało niezłą jazde) to co prawda ciachnęłam się przez tą wódke na początku za bardzo, muszę przyznać,że to było troszke chujowe,bo ledwo się dopełzałam do tej disco, no ale potem po jakiś trzech godzinach, gdy wóda przeszła troche, a DXM się całkiem w DXO przemieniło, to było naprawde super, a nawet lepiej niż po browarach z dexem. No ale jak wspomniałam, początek tej wódki z dexem był tak straszny,że myślałam że już nigdy wódki się nie napije,bo strasznie mnie muliło <_< Ale potem było naprawde spoko, i tradycyjnie szalałam na parkiecie (jak wychodze w "plener miastowy, czy disco" nie mam typowego robochodu po DXM, i jest fajnie.

[quote="zmż"]

Mi natomiast połączenie acodin + alko kompletnie nie odpowiada! 225 mg Acodinu + 5 kielonków wódki i wiecie co?! Byłam całkowicie trzeźwa a faza nie weszła! Zupełnie nic! (A czy palenie przy tym fajek może mieć na to wpływ? Bo już szukam każdego powodu dla którego mogło mnie nie wziąć... ]

Wiesz co, jeśli chodzi o tą wódke, to faktycznie dużo, dużo tego mogłam wypić, i na początku nic nie czułam, wypaliłam z pół paczki fajek i nic (ale one nie mają na to wpływu, bo one przecież tylko zwiększają faze). A ja mam tak,że wódka mi wchodzi "na bum", ale to wejście nadchodzi po 20,30min piciu tej wódki. A tym razem, jak wypiłam pare tych kieliszków, potem dexik, potem znowu pare (już nawet nie wiem ile, ale dużo) to minęło z 40 min, i czułam się trzeźwa, i zaczeło mnie to nawet wkurwiać już, więc mówie do ziomów "chodźmy na disco, tam najwyżej sie jakieś piwa wypije, bo nie chce mi się całej nocy tracić jak nic nie czuje", oni byli ciachnięci juz po wódce (DXM nie brali nigdy) więc poszliśmy, no i w drodze jak mnie nagle pierdolnęło, to był koszmar.. A reszte opisałam wyżej.
Podsumuje. Po dexie, amfie, efce czy wielu używkach można o wiele więcej wypić alko niż normalnie. Ale fajki napewno nie mają wpływu na to,że faza Ci nie wchodzi. Może poprostu za mało tego dexa wzięłaś.. Może nawet nie wiesz,a należysz do takich osób jak ja (których tolerancja na DXM jest zbyt wysoka, by tak małe dawki coś działały..). pozdro
Ostatnio zmieniony 19 września 2007 przez SzALoNa 8)), łącznie zmieniany 1 raz.
C A R P E D I E M ! ! ! ! ! ! !
  • 920 / 163 / 0
a ja lubie alko+ dex. 200 ml wodki jak juz dexa polkne i pozniej jest pieknie, w trakcie fazy piwko i dalej pieknie. jak pije alko na dexie to mam pozytyw taki w huj jak na pixach powiedziec mozna milosc mnie ogarnia.
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zmż »
Zawsze mi 225 wchodziło tak dobrze. potem znowu bralam 225mg ale bez alko i byla fajna faza. A tak to wypilam z dwa kielonki przed wzieciem. Wzięlam. Potem ze trzy. I co? Nic! Ani wódy nie poczulam ani DXM. Zero efektów. Od tamtej pory jak DXM to bez niczego.
Jak w jednej chwili cały twój świat potrafi legnąć w gruzach...
  • 920 / 163 / 0
a moze czy tryknie zalezy od sposobu jak wezmiesz czy najpierw alko czy dex. ja pilem zawsze juz z pol godziny po polknieciu
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1199 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: prawie_martwy »
Teoretycznie nie powinno sie brac alko i dexa ... watroba nie boli wiec ciezko powiedziec czy taki miks szkodzi. Moze tylko przy dluzszych ciagach(np 600 mg + alko codziennie).
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
od razu po dxm'ie rzadko mi się zdarzało pić, może z dwa czy trzy razy i efektów i tak zbytnio nie pamiętam :] ale często piłam na zjeździe po dexie (który był tak mocny, że czułam się praktycznie jak na fazie) i tolerancja na alkohol mi zdecydowanie rosła. właściwie nie odczuwałam żadnych efektów piwa/wódki, tylko ciągle towarzyszyły mi specyficzne dexowe doznania. nie próbowałam wtedy sprawdzić swojej wytrzymałości, ale zapewne długo bym mogła pić alko w ogóle nie czując jego działania.

w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle.. do dexa i tak nie potrzebuję procentów, więc nie przywiązuję do nich w takiej sytuacji większej wagi.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 273 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: don skuninhos »
to chyba raczej indywidualna sprawa jak organizm reaguje na te miksy, i wiele zalezy do dawek ...
u mnie picie na zjezdzie to z reguly dobry pomysl, szybsza i pozytywniejsza najba
picie przed wrzuceniem to tez dobry pomysl, o ile nie przeraza cie ewentualna wizja haftow ... po takiej operacji faza wydaje sie moze i wieksza ale bardziej ogarnieta
picia od razu po zarzuceniu nie praktykuje, wole przykurzyc
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.