Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
wlasnie zostanmi strejdejdzami i tym sie szczycmy...
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 285 / 2 / 0
Jakie jest ld50 dla morfiny i.v.?
Jaka maksymalnie dawka będzie bezpieczna dla zdrowej osoby bez tolerancji, a jaka groźna?
Czy niskie na co dzień ciśnienie, ale mieszczące się w normie (ok. 110/70) zwiększa ryzyko zapaści i jest podstawą do zredukowania dawki, jeżeli tak - w jakim stopniu?
Czy największe ryzyko problemów krążeniowo-oddechowych jest podczas samego podania i wjazdu, a potem zaczyna maleć?
  • 3200 / 387 / 0
.M pisze:
Jaka maksymalnie dawka będzie bezpieczna dla zdrowej osoby bez tolerancji, a jaka groźna?
Na pierwszy raz polecam koło 20-30mg, na pewno nie przekraczałbym 40, nic się nie powinno stać.
.M pisze:
Czy niskie na co dzień ciśnienie, ale mieszczące się w normie (ok. 110/70) zwiększa ryzyko zapaści i jest podstawą do zredukowania dawki, jeżeli tak - w jakim stopniu?
To nie jest jakieś mega niskie ciśnienie nie ma się czym przejmować przy niskich dawkach jak wyżej.
.M pisze:
Czy największe ryzyko problemów krążeniowo-oddechowych jest podczas samego podania i wjazdu, a potem zaczyna maleć?
To zależy od wielkości i częstotliwości dawek. Jak pukasz parę razy pod rząd to dawki się kumulują i ryzyko nie jest od razu po podaniu ale po jakimś czasie. Jeśli nie jesteś uczulona na morfinę i nie walisz naprawdę dużych dawek to nie martw się o krążenie.
  • 682 / 10 / 0
tylko jak staiwerdzić uczulenie na M.
Nie biore morfiny, przynajmniej nie w czystej postaci (biore kodeine) i zastanawiam się czy przy morfie wsytępuje reakcja histaminowa jak przy K. Pytam z czystej ciekawości i sorka za off'a.
  • 2011 / 123 / 0
występuje. Szczególnie przy iv, choć oczywiście nie taka sama jak przy kodzie. Mocniej wchodzi ale szybciej przechodzi; słynne morfinowe "pins and needles" (igiełki) to własnie imho reakcja histaminowa połączona z wejściem. Dla niektórych bardziej dla innych mniej przyjemne - zależy od gustu.
  • 1111 / 17 / 0
Występuje, u mnie nieco słabsza niż po kodeinie, ale mimo to silna. morfinę przyjmuję tylko doustnie, podanie dożylne było dla mnie bardzo nieprzyjemne.
  • 327 / 6 / 0
leiche pisze:
Występuje, u mnie nieco słabsza niż po kodeinie, ale mimo to silna. Morfinę przyjmuję tylko doustnie, podanie dożylne było dla mnie bardzo nieprzyjemne.
szkoda materiału, może spróbuj mniejszych dawek albo powolutku pukaj
  • 285 / 2 / 0
@ Leiche
Nie spodobało się właśnie z powodu uczulenia na morfinę?
Czy taka "alergia"jest jedynie nieprzyjemna, czy niebezpieczna? Bać się tego czy raczej wykluczyć, skoro nie zanotowano nadwrażliwości na kodeinę?
  • 327 / 6 / 0
bać się można jedynie przedawkowania i porażenia ośrodka oddechowego ale każdy chyba wie na ile sobie może pozwolić, towar apteczny więc nie ma ryzyka że z nowej dostawy będzie za mocny,
ja tam żadnych reakcji histaminowych nie mam ale są na to ogólnodostępne leki i można profilaktycznie łyknąć jak ktoś się obawia, ja osobiście uwielbiam to lekkie swędzenie całe skóry,
każdy dotyk sprawia niewyobrażalną przyjemność :)))
  • 370 / 21 / 0
A potem budzisz sie caly podrapany, daj spokoj! Na szzczescie moje reakcje histaminowe nie byly nigdy szczegolnie nieprzyjemne, nigdy nawet porzadnie mnie nie mdlilo. Kwestia organizmu - ale i tak dobrze dorzucic troche prometazynki - zdecydowanie wzmacnia euforie i sedacje...
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.