Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: turbodynomen »
własciwie nic nie świadczy bo nic przypuszczalnie pzry sobie nie mam. ale jak są tylko podejżenia to jakie mają możliwości
Uwaga! Użytkownik turbodynomen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 50 / 0
Pod wplywem byc mozesz, bo czemu i nie, ktos ci podal bez twojej wiedzy i zgody, wsypal ci do piwa, czy dal napic sie makumby,, twierdzac, ze to drink
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / / 0
ale czytałem że jak powiem że coś miałem w ręce to to już posiadanie, nawet jak ktoś mnie poczęstowal skrętem lub mi dał go spalenia. \\\
Uwaga! Użytkownik turbodynomen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / / 0
znalazłem odpowiedz w innym temacie

sory za pisanie posta pod postem, lubie takie teoretyczne rozkminki.

a jak jest z niewpuszcaniem gdzieś pod wpływem thc, jakie są tego podstawy prawne, i czy można coś na to zrobić jak np nie wpuszczą mnie do knajpy lub do samolotu :P
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wolfbat »
Policjant: Skoro pan nie posiadał, to jakim cudem thc znalazło się w pańskim organizmie?
Podejrzany: Też chciałbym to wiedzieć.
Wszystko w temat.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Stary Ty kiedyś gadałeś z psami? Chyba na własnym podwórku przy budzie\ przez kojec :nuts:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Belzebud »
Bycie pod wpływem jakiejkolwiek substancji nie jest w Polsce karalne, o ile nie prowadzisz samochodu/innego pojazdu, nie opiekujesz się w danym momencie małym dzieckiem itd.
Oto wyrok Sądu Najwyższego w takiej sprawie (polecam przeczytać całość, klasyczny przykład):
http://pub.sn.pl/ow3_ik.nsf/0/4e2f09edc ... 20publ.pdf

Gdyby chcieli was skazać "za bycie pod wpływem" to powinniście pokazać ten dokument swojemu adwokatowi, lub powiedzieć mu, żeby sam go znalazł (Wyrok SN z 21 Stycznia 2009r.)

Karze nie podlega również posiadanie "opału w lufce" czy "resztek w kieszeni". Pod paragraf 62. (posiadanie) kwalifikuje się dopiero ilość "pozwalająca na co najmniej jednorazowe użycie, w dawce dla nich (substancji) charakterystycznej, zdolnej wywołać u człowieka inny niż medyczny skutek"- z wyroku Sądu Najwyższego
http://pub.sn.pl/ow3_ik.nsf/0/40634c3c4 ... 20publ.pdf

Edit: Gdyby jakiś miły mod dał mi możliwość pisania w działach typu Knajpa, Narkotyki itd. to mógłbym napisać więcej ciekawych rzeczy...
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2010 przez Belzebud, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Belzebud nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wolfbat »
[quote="pilleater"]
Stary Ty kiedyś gadałeś z psami? Chyba na własnym podwórku przy budzie\ przez kojec ]

Dostałem nie raz od suk wpierdol. I nie tylko polskich, bo gadałem też z litwinami i rosyjskimi niebieskimi.
Skoro tak się dziwisz, to pewnie jesteś jednym z tych którzy sypaliby kumpli gdy tylko dostaną kilka razy po szkitach.

Jako mod powinieneś wiedzieć, że jak się nic sensownego nie ma do powiedzenia to się siedzi cicho.
  • 294 / 5 / 0
Belzebud pisze:
Karze nie podlega również posiadanie "opału w lufce" czy "resztek w kieszeni". Pod paragraf 62. (posiadanie) kwalifikuje się dopiero ilość "pozwalająca na co najmniej jednorazowe użycie, w dawce dla nich (substancji) charakterystycznej, zdolnej wywołać u człowieka inny niż medyczny skutek"- z wyroku Sądu Najwyższego
[url]http]
a jeśli w lufce jest opał po przepaleniu 5g? to wystarczy do wywołania charakterystycznego efektu :)

psy zwykle podają 0,1g jako działkę (najśmieszniejsze jest jak podają, że ktoś miał 13 działek. zwykły, niekumaty człowiek od razu sobie kojarzy, że to diler). więc teoretycznie od tej ilości powinni móc coś robić.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Stary jak można odpowiedzieć psu "ja też bym chciał to wiedzieć"? I co, powiesz tak, a on na to "a to prosze iść do domu"? Co jak co, ale taka gadka nie przejdzie. A to, że dostajesz od psów wpierdol świadczy wyłącznie o tym, że głową to Ty nie myślisz i w dodatku bezmyślnie szczekasz.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.