Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 37 / 14 / 0
Na takie choroby na jakie jest przeznaczony, każdy lekarz ci wypisze.
Myślę, że 3/4 osób osób wypowiadających się tutaj ogarnia z receptomatu tak jak i ja i jeżeli zastanawia cię czy jest problem z przepisaniem - nie, ja nie jestem chory nie mam historii leczenia i bez problemu pzepisują.
Mi raz babka z jednej strony nie chciała przepisać ale później wyczytałem, że to taka scamerka która nikomu nie chce wypisać żadnego leku nawet jak masz historie leczenia, po prostu bierze kase i cię spławia.
:świnia:
  • 506 / 109 / 0
Spięcia mięśni spowodowane urazem kręgosłupa. Ciągiem od 2015r., setki (w szczytowym momencie ~10 pak miesięcznie) zjedzonych opakowań, każdy lekarz, każdy receptomat.
  • 74 / 7 / 0
To nie jedyny powód jak wygląda Baklo okiem rodzinnego czy psychiatry?
  • 380 / 119 / 0
16 grudnia 2024Versatille pisze:
Cześć. Powiedzcie mi proszę ile wziąść na pierwszy raz aby było bezpiecznie? Piszą w ulotce że pierwsze dni 3x5mg na dzień. Można więcej? I jaką dawkę wziąść aby osiągnąć rekreacyjnych efekt?
Na pierwszy raz 40mg. 25mg nie da nic poza rozluźnieniem i przysypianiem, więc baklofenowej rekreacji tu nie będzie. 50mg zadziała wiele mocniej niż 40mg więc na pierwszy raz odradzam.
21 grudnia 2024EscapeFromDeadIsland pisze:
Na jakie choroby i którzy lekarze wam to przepisują? Czy jest tutaj ktoś Kto na przykład miesiąc leciał ciągiem tylko na receptomatacie?
Przeczytaj ulotkę to będziesz wiedział na co. Lekarze traktują i przepisują ten lek jak Ketonal w większej dawce, więc receptomaty są zbędne. Dzwonisz do rodzinnego i mówisz, że chcesz ereceptę na baklofen, bo doznałeś kontuzji i tyle w temacie.
  • 74 / 7 / 0
No w moim temacie to nie tyle xd Bo już biorę wiadro leków
  • 32 / 2 / 0
15 czerwca 2016Nadczłowiek pisze:
Ciekawy fakt, że Agmatyna zbija tolerke na benzo i jednocześnie zmniejsza poziom tlenku azotu co ułatwia GABA przechodzenie przez bariere krew-mózg, zatem branie jej z benzo (lub z jakimikolwiek GABAergikami zresztą) może srogo podbić ich działanie.

Sprawdzone i potwierdzone, polecam i pozdrawiam.
Powiedzcie proszę jak sprawa się ma z baklofenem i agmatyną czy też wzmacnia działanie baklo?
ewentualnie zbija na niego tolerkę?
Pozdrawiam
  • 10 / 1 / 0
Uwaga, przestrzegam z korzystania z receptomatu a zwłaszcza "recepta ekspres" która nie zwraca środków za nie wypisanie recepty.
Czytając tu kilka postów, nawet tych po 13 lipca 2023 roku kiedy w ustawę wszedł baclofen jako środek odurzający dałem się odwalić na 80zł ze strony wyżej napisanej. Obowiązek jest wysłać w przypadku tej ustawy kartę medyczną, wypis ze szpitala, zgodę od lekarza itp itd aby otrzymać lek w innym przypadku nie wypiszą a kasa pójdzie w błoto i czas. Może osoby wypowiadające się nie uprzedziły o tym a takie zezwolenie mają, nie wiem. Ja tracąc te 80zł, mam nadzieje że tym postem dam do zrozumienia że nie warto.
  • 5 / / 0
Czy na zejście z benzo i opio nadałby się mix baklo z prebaliną?
  • 407 / 40 / 0
Czemu baklo na mnie nie dziala nawet 120mg czy to może byc powiązane z tym ze jem dziennie 6mg klona i 900mg pregaby?
  • 61 / 5 / 0
Pewnie dziala tylko jestes tak ujebany ze tego nie czujesz biorac taki mix jaki podajesz, opcja 2 to masz taka tolerke ze nie czujesz, opcja 3 oczekujesz efektow ktorych ten lek nie daje, opcja 4 kwestia osobnicza, opcja 5 inne dalej nie chce mi sie zgadywać.
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.