Regulamin forum
Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
ODPOWIEDZ
  • 2652 / 382 / 0
Masz towar z tego samego źródła? Brałeś ostatnio lub w międzyczasie inne substancje? Zmieniłeś dietę, ilość wysiłku fizycznego? Jesteś pewien co do dawkowania?

Przede wszystkim - to nie jest zespół serotoninowy.
Druga sprawa - tachykardia, duszność, pewnie też zatorowość płucna. Wszystko to ma podłoże w substancji, którą bierzesz, niekoniecznie w wadach Twojego układu krążenia. Jeśli kiedyś było dobrze, a teraz pojawiła się nagła zmiana, to dwie najbardziej prawdopodobne opcje brzmią:

1. Masz trefny towar - toksyczne dodatki, inna zawartość procentowa samej substancji. Może się okazać, że przyjmujesz większą dawkę, niż kiedyś.

2. Naruszyłeś sobie mechanizm przewodzenia impulsów nerwowych w węźle zatokowo-przedsionkowym lub przedsionkowo-komorowym w skutek ćpania. Pewnie w to nie wierzysz, ale niewiele trzeba, żeby rozjebać sobie system nerwowy odpowiedzialny za prawidłowy rytm skurczowo-rozkurczowy, a co za tym idzie - doczekać się problemów z obiegiem krwi tętniczej i żylnej.

Co do badań - EKG mało mówi. Najczęściej nic, bo w trakcie badania zazwyczaj jesteś spokojny, trzeźwy i wynik mieści się w granicach normy. Radzę zrobić sobie holtera EKG i ciśnieniowego + USG z ECHO. Wtedy będziesz miał pewność.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 8 / 0
Sprawa wygląda tak, że przyjmuję Euthyrox na niedoczynność tarczycym codziennie, subst. czynna levothyroxinum natricum. Brałem przez nockę 3mmc, wszystko było cacy do czasu otwarcia drugiego worka, po jakichś 30 minutach zorientowałem się że coś jest bardzo nie tak jak powinno tj;

• Zaburzenia świadomości- przymglenie
• Objawy hipomanii – podwyższony nastrój, wesołkowatość itp. (Tyle że w moim przypadku jest wręcz odwrotnie, brak nastroju, motywacji czy w ogóle chęci do życia)
• Drżenia i skurcze mięśni
• Wzmożone odruchy ścięgniste i okostnowe
• Zaburzona koordynacja ruchów
• Dreszcze, poty i hipertermia

Dodatkowo jestem w ciągu na gieblu, jeśli to ma jakieś znaczenie. Jakiś pomysł co mogłem dostać w drugim worku? Szukałem na temat interakcji Euthyroxu w stosunku do ZS ale nic nie znalazłem na ten temat.
Przypomnij sobie krzywdy, nie daruj nikomu, nigdy.
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
  • 1 / / 0
Witam,
jestem tutaj nowa.
Chciałam zapytać o taką sprawę.
Od kilku miesięcy stosuję SSRI Elicea 10mg dziennie,w sobotę będzie imprezka czy mogę sobie zapodać trochę kokainy? Ktoś z WAs stosował taką kombinację.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam Anka
  • 993 / 50 / 0
problemy z mysleniem to moze byc objaw zs?? bo ostatnio lacze fete z Tramalem, czasem nierozumiem co ktos domnie mowi ... w pracy ;/ te objawy to pewnie ma wiekszosc jak w 100% rozpoznac zs??
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 3955 / 147 / 0
jakbys dostal ZS to raczej bys sie nie zastanawial tylko wiedzial bo to nie jest cos jak przeziebienie. natomiast tak, czlowiek mysli na ZS nienajblyskotliwiej i ma problem z wymowa, mowiac wprost, wyglada i mowi jak uposledzony.
niedojebanie genetyczne
  • 993 / 50 / 0
eso pisze:
jakbys dostal ZS to raczej bys sie nie zastanawial tylko wiedzial bo to nie jest cos jak przeziebienie. natomiast tak, czlowiek mysli na ZS nienajblyskotliwiej i ma problem z wymowa, mowiac wprost, wyglada i mowi jak uposledzony.
ok dzieki dobrze ze to tylko 24h, po 1 zwieksza sie szansa na nastepne??
  • 3955 / 147 / 0
nie rozumiem pytania. jezeli dopierdalasz wciaz do pieca na serotonine to oczywiscie, ze sie zwieksza. trzeba wziac jakies benzo zeby to zatrzymac, ogolnie to ostroznie bo silny ZS jesli nie bedzie zatrzymany, prowadzi do smierci. :finger:
niedojebanie genetyczne
  • 993 / 50 / 0
eso pisze:
nie rozumiem pytania. jezeli dopierdalasz wciaz do pieca na serotonine to oczywiscie, ze sie zwieksza. trzeba wziac jakies benzo zeby to zatrzymac, ogolnie to ostroznie bo silny ZS jesli nie bedzie zatrzymany, prowadzi do smierci. :finger:
xanax i klona jem codziennie to jestem w miare bezpieczny??
  • 3955 / 147 / 0
raczej tak :-D
niedojebanie genetyczne
  • 993 / 50 / 0
eso pisze:
raczej tak :-D
ok dzieki niepoczebnie sie przejmowalem
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.