Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1180 / 138 / 0
witam ponownie tramalowców. Dawno mnie nie bylo w tym temacie. Postanowilem odnowić znajomosc z trampem, który ostatni raz w styczniu jadlem. Poszedlem do przychodni i jako ze nie mialem czasu a ludzi sporo, pani w recepcji zaproponowala mi ze jezeli chce tylko recepte wypisze mi od reki. Tak wiec dostalem recke na 50tab 100mg Poltramu, bo o takie też poprosiłem mówiąc ze 150mg nie jest mi juz potrzebne. I wykupiłem dzis trampki za które zapłaciłem 14 zł mimo ze nie mialem wpisanej refuncacji na recepcie :D Jestem happy po ciezkim tygodniu wrzucilem 400mg bez zadnej tolerki, popiłem colą i czekam na tą wspaniałe chwile które za chwile nadejdą pozdro ! :D
luminal_100
  • / / 0
Bo teraz nie trzeba pisać stopnia refundacji wystarczy że jest twój pesel i masz na 30procent
  • 476 / 4 / 0
Drodzy szamający trampka: otóż mam do Was takie pytanie - co robicie na fazie, gdy na liczniku macie około 400-500mg? Wiadomo, że przeciętny kodziarz dawno już leży w łóżku ale ze względu na dłuższy okres t1/2 trampka można nieco zaszaleć. Powiem na swoim przykładzie: ja biorę 400mg około 21, o 23 już działa więc siedzę sobie nieco przy kompie a potem do białego rana leżę w łóżku słuchając Trance z kompa i ewentualnie na leżąco grzebię coś przy tablecie. Jak to wygląda u Was? Działacie czy wolicie czilować? Strasznie mnie to interesuje. Peace.
  • 596 / 1 / 0
mogę po przerwie około 3 tygodnie wrzucić 800mg bez strachu i żadne padaczki xD ?
  • 452 / 2 / 0
Tilan chyba znasz odpowiedź...
  • 583 / 6 / 0
napewno nie bez strachu bo szansa na potelepanie jest bardzo duza.
raz ci sie uda, drugi, trzeci a za 20stym juz toba zatrzesie. ja bralem w ciagu 2tygodniowym dawki powyzej grama bez benzo i tylko chodzilem jak robot po deksie i ciagly strach przesladowal mnie ze zaraz padne i bedzie po ptokach.
wiec jak chcesz...
najgorsze jak przechodzisz przez ulice nie na pasach i nadjezdza samochod a ci wlasnie blyska przed oczami i toba trzesie bedac pewien ze zaraz cie wytarza i przejedzie cie samochod :gun: tramal to straszna plzda zdradziecka bez benzosow.
juz lepiej isc na pogotowie czy jakas dyzurke (jesli juz musisz zaj3bac tramal a twoj lekarz wzial urlop) z pusta paczka klonow i powiedz ze toba trzesie i zaraz padaczki dostaniesz a nie masz juz lekow ;-) beda widziec ze cos z toba nie tak i sie pocisz %-D jak ci nie wypisza paczki klonow to chociaz dostaniesz relanium w dupe i spokojnie przez dwa dni bedziesz mogl sobie leciec na tramcu :-D
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013 przez inso, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 596 / 1 / 0
no około 3 tygodnie temu wrzuciłem 750 mg i było zajebiście idealnie i jarałem kanna na tym jeszcze , po około 8h kiedy już czułem tylko chęć do spania tak konkretnie to wrzuciłem 325 i poczułem znów ciepełko po ciele i troszkę na nową się to zaczęło, ale było idealnie, dodam że mam też tolerkę na kode . dlatego zastanawiam się nad wrzuceniem tych 800 mg
  • 583 / 6 / 0
jak cie tak grzeje po 750 czy nawet po 325 jak schodzi to watpie zebys mial jakakolwiek tolerke na kode, jesli juz cos to znikoma.
tramal to bardziej dzialanie serotoniczne i noradrenalinowe a grzeje? nic prawie nie grzeje ponizej grama bo to tylko 1/3 antagonista opio choc powyzej grama bez tolerki juz mozna zasnac tam gdzie sie siedzi.
euforia jest zwiazana z uwalnianiem wlasnie ser. noradr. i zapewne mocno podnosi tez dopamine z powodu jakiegos tam oddzialywania na receptory opioidowe.
to taka pol zabawka ale fajna, co kto lubi. ja wole taka euforie przez dosc dlugi czass niz tylko opioidowe uwalenie przez pol godziny i to czasem nie po kodzie, pomijajac majke oddzielnie bo wtedy wiecej sie wali :-)
jeden lubi serotonine, inny dopamine ;-)

PS: to o czym mowisz to zapewne jest takie znieczulenie po tramcu wlasnie przez jego charakterystyczne dzialanie anizeli specyficzne cieplo po opiatach
>1g wtedy czuc grzanie po recetorach "μ"
  • 596 / 1 / 0
po tych 750mg to poczułem to dobrze ale nie miałem tego lekkiego rozmazu przed oczami tak jak miałem niegdyś na początkach moich kiedy na pierwszy strzał 600 zarzuciłem, mam Doreta więc ekstrakcje muszę zrobić a tam jak wiece i tak będą troszkę straty więc z 800mg pewnie gotowego roztwory będzie około 775mg coś takiego myślę mniej więcej, ziomek stary kodziarz mi stwierdził że padaka się od grama dopiero zaczyna więc chyba nie muszę się martwić a za to ucieszyć się mogę dobrym i mocnym działaniem Pana T
  • 583 / 6 / 0
padaka to od 400mg sie zaczyna a ja po 450mg mialem.
a ten siad na oczy to specyficzny objaw serotogenicznego dzialania roznych substancji.po mefie, dexie i innych serotogenikach to samo sie dzieje.
troche to inaczej wyglada ten rozmaz niz w przypadku kodeiny
stary kodziarz a taki glupi, no ale to przeciez tylko kodziarz :-D

jesli juz musisz jebnac bo masz takie cisnienie to chociaz nie wal na pusty brzuch i podgryzaj cos podczas dzialania i pij duzo wody, wtedy organizm nie jest taki wycieczony i trudniej o padaczke.ja zawsze sie tym ratuje jak czuje ze sie zbliza ten moment a nie mam benzo, no ale to na szczescie rzadko sie zdarza :-D
jak cos bedzie nie chalo to sie kladz jak najszybciej na lozko, tylko nie takie szerokie jak lawka w parku kuhwa bo mozesz spasc jak potrzesie %-D
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.