Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3219 / 395 / 0
Niech przywali tam gdzie ma dobre (widoczne, grube) żyły. Poza przedramionami i nogami to może w wierzch dłoni walić tylko jest to dosyć bolesne.

P.S.
Nie wpierdalaj swojej dziewczyny w ćpanie opiatów dożylnych.
  • 486 / / 0
awzan pisze:
Jednak z insulinówek to najlepsze jak dla mnie są te tuber. BD m-fine+
http://www.lekolandia.pl/bd-microfine-p ... -4880.html
To ile ty ich kupiłeś, że stały się bestsellerami na tej stronie? ;)

Mam takie pytania, bo nie jestem zbytnio obeznany w temacie:

1)Do czego używa się insulinówek z igłami 0,3mm? Ludzie pukający Sevredol mówią, że musi być przynajmniej 0,45/0,5mm.

2)Jakieś znaczenie zdrowotne przy bezpiecznej dawce ma, czy podam przypuśćmy dwa milimetry w trzy sekundy, czy w pół minuty biorąc pod uwagę bezpieczną dawkę podanego środka?

3)Na przykładzie Sevredolu - jest jakaś różnica, czy te 40 mg podam w jednym, czy w dwóch/pięciu ml (rozpuszczalność morfiny w tej postaci to 60mg/ml)?
  • 1522 / 73 / 0
1) Osobiście używałem do strzelania 1ml roztworu mefa, na spokojnie ok 350mg się rozpuszczało, bardzo pewnie się wbija ta igła - zero problemów jakie mogą dostarczać pompka 5ml i igła 0,8mm.
2) Szybciej wtłaczasz - bardziej intensywny wjazd ale coraz krótszy.
3) Nie ma.
tekst powyżej =/= prawda
  • 1198 / 10 / 0
jest roznica jesli chodzi o szybkosc podania i stezenie roztworu. Im szybciej wtlaczasz i/lub gdy roztwor jest bardziej stezony bardziej podrazniasz zyle.
  • 585 / 4 / 0
potrzebuuje szybkiej odpowiedzi bo moze od niej cokolwiek zalezy
zapodalwem sobie z 0.5 klona dozylnie skruszonego w cieplej (ale nie goracej ) przegotowanej wodzie?
chyba nie podzialal
czy d osie zrobic zeby podizalal?
czy powinienem go podgrzac z zcytryna?
czy moze lepszy bylby alprazolam do IV?
podajcie prosze sensowna odpowiedz , zal będzie hitorka jak z glupotyy zrobi sobie krtzywde
.
  • 3219 / 395 / 0
1. klonazepam nie rozpuszcza się w wodzie.
2. Poczytaj wątek Benzodiazepiny - podanie dożylne zanim cokolwiek dalej zrobisz, tam jest wszystko dokładnie opisane.
3. Nie warto brać bezno dożylnie poza midazolamem w duecie z jakimś opiatem - to moja osobista opinia.
  • 585 / 4 / 0
no, nie [podziałał kopsmicznie/
.
  • 157 / 1 / 0
Mam pytanko, od paru dni bolą mnie żyły na prawej dłoni, ból pojawia się gdy zaciskam pięść na żyłach po prawej stronie dłoni. Nie pukałem w tamtym miejscu na pewno (nie dałbym rady lewą ręką w dłoń), ogólnie w prawą rękę parę razy tylko i to zawsze w okolicy zgięcia. Mam się bać? Ogólnie olałbym to, ale tak mnie jakoś na nieprzespanej nocy z kodeiną wzięło żeby się zapytać...
  • 1522 / 73 / 0
Generalnie to żyły nie mogą boleć, tylko tkanka osadzona wokół nich. Widzisz jakieś przebarwienia w tym miejscu? Ból jest intensywny? Najlepiej iść do lekarza, nie bez powodu istnieje coś takiego jak tajemnica lekarska.
tekst powyżej =/= prawda
  • 157 / 1 / 0
Właśnie nic nie widzę, ręka normalna. Ogólnie to teraz naćpałem się Tramalem więc już nie boli :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.