Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12621 / 2442 / 0
GG to indica, a on chce sativę. Ten Jack Haze faktycznie byłby bardzo dobry, ale jak nie ma, to już ktoś sugerował inne haze i też powinno być dobrze.

Do Aspot można było przez formularz na stronie, a czy dalej można, to nie wiem, ale obstawiam, że tak.
  • 96 / 11 / 0
09 października 2025Ahanai pisze:
Trzeba się koniecznie umawiać przez ten formularz, czy można jakoś telefonicznie, albo wbić po prostu i zapłacić na miejscu?
Mnie się nigdy nie udało tam dodzwonić. Oni mają 10 minutowe wizyty, nie wiem jak w Rzeszowie, ale w Warszawie w soboty (musze sie tam bujnac pociagiem, wiec w tygodniu mi nie pasuje) jest w ciul terminów "na teraz", jak sie przyjdzie godzine przed terminem wizyty, to i tak jest duza szansa byc przyjetym od ręki. Mysle ze nawet jakby przyjsc po czasie to by nie robili problemow
adhibe rationem difficultatibus
  • 96 / 11 / 0
Wziąłem 10g aurory 29% oraz po 10g aurory 22% z obu odmian. Od jutra i tak musze zrobic 2 tygodnie przerwy, bo tematy powyzej 25% THC robia mnie jak susz CBD. Such is life
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 13 / 2 / 0
W związku z przewlekłym bólem kręgosłupa dostałam receptę na Pink Kush niedawno. Nie taka recepta załatwiona tylko faktycznie kilka leków przeciwbólowych przerabiałam najpierw z tym lekarzem. Działa jak marzenie. W porównaniu do wcześniejszych leków nie mam żadnych efektów ubocznych, a ból staje się na tyle znośny, że jestem w stanie przespać całą noc. Na mnie działa to idealnie - żadnej fazy. Tylko odcięcie od bólu.
  • 96 / 11 / 0
Proszę o scalenie. Albo nie, wszystko jedno ;)

Z tym CBD to oczywiście hiperbola, niemniej jednak tolerancja jest zdecydowanie gigantyczna.

Co zaś tyczy się tych sortów Aurory 22%%, to obie sativy pięknie wyglądają i pachną, mają też wyraźnie inne profile terpenowe. Z kolei Aurora 29% mam wrażenie, że wygląda lepiej, niż dwie dyszki tego tematu które miałem wcześniej. Tzn. wciąż jest tam sporo popcornu, ale są też większe topy, zważyłem największy i ważył 1.7g

Polecam ogólnie. Ghost Train Haze i Delahaze to grzech nie wziąć po 35zl/g (zanim co poniektórzy się zesrają w odpowiedziach, zaznaczę że mam na myśli "w polskich warunkach kupowania MM", nie w innych krajach, czy wyimaginowanych socjalistycznych utopiach itp.)

Pozdrawiam serdecznie
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.