Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 452 / 2 / 0
Z Twoich postów wynika jasno, że masz problemy z psychiką ( no offence), w związku z czym gorąco odradzałbym Ci tramadol. Nie wiem czemu na siłę chcesz się bawić w tramal. Bierzesz ssri i tlpd, które wchodzą w interakcje z większością obecnie znanych leków. Nie dziwie się, że masz potem dziwne dolegliwości po Tramalu, albo, że słabo na Ciebie działa. Podanie i.v. nic tu nie zmieni.
  • 1343 / 18 / 0
Cały problem w tym, że mianseryna i amitryptylina maja własciwości przeciwwymiotne (z czego ten drugi przez 2 oddziaływania). Kiedy "bawiłem sie" w tramal, nie brałem żadnych leków, po 6 miesiacach przepisano mi amitryptyline. Przez ten czas tylko 1 raz wzialem tramal - i dalej - działanie słabe, ale kaca to juz przy tripie zaczynałem mieć
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 1709 / 11 / 0
Dlaczego źrenice po opio są jak szpilki? Zastanawia mnie to od dłuższego czasu.
  • 791 / 7 / 0
przez wyrzut acetylocholiny spowodowany aktywacja presynaptycznych receptorow delta i kappa
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 1709 / 11 / 0
Przyjąłem pół godziny temu 350mg i zaczeło mnie teraz kłuć w sercu :-/ miał ktoś podobnie? Trochę mnie to schizuje..

EDIT: chuj z tym, jest dobrze %-D

Scaliłem. - Non

Chyba wczoraj po trampku dostałem padaki bo coś mi żebro wystaje Jest wysunięte i taka jakby buła na nim Ale nie boli..

PS: moge po dwudniowym tramczeniu wziąć dziś DXM?
  • 1343 / 18 / 0
rozsadna ilość nawet byłaby wskazana, napewno dla dawek >0,5g
Widziałem rękę jego
[...]
  • 1360 / 179 / 0
Co do bolu w klatce piersiowej (niekoniecznie to serce, ale raczej tak) to jest on spowodowany prawdopodobnie przez dzialanie noradrenaliny (mierzone mialem kiedys w przychodni cisnienie robiac jakies badania i mialem 140/110, rokurczowe duzo za wysokie). Jak jeszcze kawe sie walnie do trama to juz w ogole cisnienie i puls rosnie.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 452 / 2 / 0
Takie ciśnienie u zdrowej osoby ( bez wad wrodzonych/nabytych serca) nie może być przyczyną bólu w klatce piersiowej. Nie martwiłbym się więc raczej niczym takim, szczególnie przy jednorazowym epizodzie. Większość z tych objawów to wkręty/ figle naszego układu nerwowego przy wprowadzaniu do ustroju nowej substancji.
  • 596 / 1 / 0
Otrzymałem bilans szkolny na, którym szanowna pani wyraznie napisała że obowiązkowa wizyta u ortopedy z powodu skrzywienia kręgosłupa :-D
Myślę że nie będzie problemu kiedy go pokręcę i coś z tramadolem kiedy zacznę narzekać na silny ból i mówić że żadne normalne leki na ból nie pomagają xD
  • 1343 / 18 / 0
Maykel85 pisze:
Co do bolu w klatce piersiowej (niekoniecznie to serce, ale raczej tak) to jest on spowodowany prawdopodobnie przez dzialanie noradrenaliny (mierzone mialem kiedys w przychodni cisnienie robiac jakies badania i mialem 140/110, rokurczowe duzo za wysokie). Jak jeszcze kawe sie walnie do trama to juz w ogole cisnienie i puls rosnie.
ja po 2 inhibitorach noradrenaliny i cholinolityku same cisnienie mam b. niskie (w pt. miałem 106/64). Po tramcu (albo jak kto woli - na kacu tramcowym) tez takie miewam. W pewnej mierze mozesz miec racje, ale w aspekcie paru %, gdzie leki nie działaja jak na innych chorych.
Polecam mimo to jakis B-bloker, najgłówniej propranolol
Widziałem rękę jego
[...]
Zablokowany
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.