Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 30 / 4 / 0
170zł za 10g Aurory 8/8 to tanio? Moim zdaniem kokosy...

Ja palę średnio dwa razy w miesiącu uliczną, i nie wydaję na nią więcej jak dwie dyszki (...).
  • 994 / 129 / 0
Z taśmowej produkcji i pakowania? Oszczędności?

Ale i tak jest postęp co miesiąc tak naprawdę. Jeszcze rok czy dwa lata temu MAC 1 Cantourage, Aurory 27 i 29% czy kolejna nowość Frost Lemon Angel nie były nawet w sferze naszych marzeń.

A z kolei samych topow, 5g za mniej niż 200zl nie widziałem od trochę więcej lat :)

Rynek rośnie, więc można mieć nadzieję i na poprawę kwestii wilgotności suszu.
  • 3203 / 907 / 5
05 października 2025dariamiereszynska pisze:
170zł za 10g Aurory 8/8 to tanio? Moim zdaniem kokosy...

Ja palę średnio dwa razy w miesiącu uliczną, i nie wydaję na nią więcej jak dwie dyszki (...).
17zł/g dobrego palenia to kokosy?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 91 / 11 / 0
Może mają na wywalone na wilgotność suszu. Im bardziej suche tym mniejsza szansa na jakąkolwiek pleśń, no i lepiej się waporyzuje.

Jeśli zioło ma przy tym nikły zapach to może jest po prostu stare? Wydaje mi się logiczne, że polski dystrybutor może chcieć sprowadzać takie zioło, o ile spełnia normy THC, ze zględu na to że w PL nie ma wielkiej konkurencji i i tak wiedzą, że wszystko sprzedadzą?

Ale to tylko moje gdybanie
adhibe rationem difficultatibus
  • 12617 / 2439 / 0
Ktoś wspominał coś o jakimś naświetlaniu czymś tam, co miałoby zabijać wszystkie patogeny i przy okazji kastrować z wielu walorów. Może też wysusza, ale to tylko gdybam, bo nawet nie wiem, ocb z tym naświetlaniem.
Fakt, że w PL zejdzie wszystko więc może przesuszenie to ich sposób na eliminację ryzyka pleśni, choć do tego nie trzeba wysuszać na wiór. Może zwyczajnie jest stare... cholera wie.
  • 1958 / 319 / 0
420 Pharma trzyma poziom jezeli chodzi o gorilla glue 22% (a takze MAC1 jest super). Milo mnie farmaceuta zaskoczył pytaniem czy na Gorilla Glue czy na MAC1 sie decyduje - na Rc mialem MAC1. Mozna zamiennie. Jako, ze MAC bardzo mi sie spodobal (cudowna indica) ostatnio tylko go przerabialem. Wzialem wiec pol rc na jedna odmiane i pol na druga. Milo sie zaskoczylem dzialaniem GG po zwapowaniu 0.17 prawie spadlem z krzesla mocarne te odmiany czuc 22% nie oszukane.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.