Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 522 / 104 / 0
Jest to Maroc od Female Seeds. Również mnie to zaskoczyło, ze jest taki szybki, zwłaszcza ze jest po przejsciach bo w czerwcu go dzik podrył i uratowany został w ostatniej chwili gdy już był cały zwiedniety i z tego powodu chyba tez nie urosl ogólnie za wielki. Z tymi marokami to tak slyszalem ze jest, czasami sie zdarzaja takie szybkie co sa gotowe na poczatek wrzesnia a czasami takieego mozna dostac co pod koniec pazdziernika bedzie nie w pelni. Czytalem ze kiedys one byly bardziej stabilne i wczesne a teraz loteria. Zrobie fotki jesli za tydzien bedzie jeszcze stal Maroc a nie splesniałe nie wiadomo co heh
  • 1066 / 158 / 0
u mnie z deszczem posucha, staram się podlewać raz na tydzień.

najpierw do 2 litrów wody dolewam 1,2 pk 13 14 i podlewam tym dwie dorodne choinki, następnie podlewam każdą z nich 1,5 litra wody z dodatkiem 3 łyżek miodu z lipy i póki co nie ma lipy ;) rosną jak ta lala całe krzaki są w widocznych owocach które puchną z dnia na dzień :D

Jest git
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 12810 / 2490 / 0
@Qlop

Mam taką teorię (która sprawdziła się już na kilku krzakach), że roślina "po przejściach" (takich, że była już prawie na tamtym świecie) szybciej przechodzi w fazę kwitnienia.
Może to głupie rozumowanie, bo to przecież zmiana fotoperiodu jest impulsem (dla sezonowych), ale wszystkie moje odratowane krzaki znacznie wyprzedziły w kwitnieniu te, które rosły sobie niestresowane.
  • 522 / 104 / 0
A wiesz, że też tak zacząłem podejrzewac ale wstydzilem sie takiej teori zeby mnie nie wysmiano hehe
  • 1066 / 158 / 0
coś w tym jest Jezus, ja w ogóle na odpierdol zasiałęm nie oglądałem krzaków przez pierwsze 2 miesiące ani razu nie podlałem, zero nawozu zeo technik :D tylko ziemia do pomidorków i w ziemie krzaki.

i faktycznie 10 lipca już pojawiły się pierwsze objawy kwitnienia, zapierdala rośł^ńą ostro z tymi topami :D tzn jak zobaczyłem, że jednak coś z tego bę∂ż^ę po tych dwóch miechach to zacząłem robić lst, nawozy itp i teraz rośnie jak ta lala
  • 12810 / 2490 / 0
Oby tylko dotrzymać i zebrać. Nikt Ci się nie kręci przy krzakach?
  • 1066 / 158 / 0
jest w porządku nie ma żadnych śladów jestem dobrej myśli. z fartem
  • 3215 / 420 / 0
Chciałem się wstrzymać do końca uprawy i zrobić fotorelacje z całości, ale jedna z fotek na tyle mi się podoba, że się podzielę. Stan z dnia dzisiejszego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 997 / 99 / 0
Nie sciąłeś ją powiedz.
  • 3215 / 420 / 0
Oczywiście, że nie. Przecież to początek kwitnienia
Spoiler:
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.