Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 1444 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Nigdy nic takiego nie mialem. Po wiekszych dawkach na tym snow praktycznie nie mam lub ich nie pamietam :-D . Za to czesto po wciagnieciu tego robie sie glodny akurat przed spaniem :-D

Swoja droga to sadze ze w tych najtanszych generykach jest jakis syf dodawany lub cos nie tak z izomerami. Polsen chyba jest teraz jakis inny bo tabsy wydaja mi sie twardsze no i znikly te negatywy. Za to najgorsza jest zolsana! Po tym mozg na drugi dzien czulem odretwialy doslownie, nie wspominajac jak sie to zmieszalo z min. il. alko :-/ Aktualnie ten efekt nie wystepuje lub jest marginalny. I tym mniejsza motywacja aby zaprzestac branie tego :-D
  • 68 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: losyart »
Dostałem Nasen od psychiatry no i powiem że działanie szokujące na wieczór wpierw poszła jedna stwierdziłem że nic nie czuje potem druga literki na monitorze zrobiły się dziwnie małe miałem jakieś dziwne wrażenie flashbacka DFa potem amnezja niemal całkowita i na drugi dzień dowiaduje się od starszej że się zataczałem i zjadłem 4 tabsy tylko dzięki temu że rodzicielka zauważyła i zarekwirowała :blush:

W sumie chyba lepiej bo zupełnie straciłem nad sobą kontrolę.
  • 226 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
[quote="losyart"]
potem druga literki na monitorze zrobiły się dziwnie małe miałem jakieś dziwne wrażenie flashbacka DFa potem amnezja niemal całkowita i na drugi dzień dowiaduje się od starszej że się zataczałem i zjadłem 4 tabsy tylko dzięki temu że rodzicielka zauważyła i zarekwirowała ]

ja sie juz nauczylem ze nawet 1 tabletka+1 piwo moze sie tak skonczyc. jezeli zazywam 2 to od raxu lozko
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2009 przez Blaze, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 69 / 1 / 0
Jak dla mnie działanie zolpidemu (którego w życiu łącznie zjadłem ok 5g) jest mocno psychodeliczne.
Na prawdę przedziwny stan, który w moim wypadku zaczyna się od 40mg/raz.
Żródełko tryptaminami płynące ugasiło by moje pragnienia.
Trudne Dziecko Hofmanna mnie szuka.
  • 226 / 4 / 0
wolfik_zg pisze:
Jak dla mnie działanie zolpidemu (którego w życiu łącznie zjadłem ok 5g) jest mocno psychodeliczne.
Na prawdę przedziwny stan, który w moim wypadku zaczyna się od 40mg/raz.
a pamietasz cos po takiej dawce? wciagane czy polykane?
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
czy wciagany zolpidem zadziala inaczej niz połknięty?
domyślam sie że analogicznie do np. fety zadziała szybciej.
czy jest sens kruszyc tabletki?
.
  • 226 / 4 / 0
hitori pisze:
czy wciagany zolpidem zadziala inaczej niz połknięty?
domyślam sie że analogicznie do np. fety zadziała szybciej.
czy jest sens kruszyc tabletki?
dziala szybciej i mocniej ale za razem krocej. jest sens, do tego nie musisz lykac na pusty zoladek. tylko otoczki tabsa sie pozbadz
  • 1444 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Jasne ze jest wartko kruszyc, przeciez inaczej to marnotractwo ! ;] Zajebiscie sie wzera w mog i zatoki i duuużo :D Lykajac to nie dosc ze pewnie rano nie umial bym wstac to z dawkami bym nie wyrobil! otoczki nie trzeba sie pozbywac tylko dobrze ja rozetrzec :D Ja rozcieram na odworoconym kubku porcelanowym, ktore stoi sobie na biurku kolo lozka zawsze odwrocony, co ludzi intryguje :D Na nim fajnie rozciera sie lyzeczka kazdy tabs tylko trzeba uwarzac zeby tabs na boki nie wystrzelil :D
  • 69 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolfik_zg »
Blaze pisze:
a pamietasz cos po takiej dawce? wciagane czy polykane?
Połykane.
Jak zaczynałem zabawiać się zolpidemem, to wogóle nic nie pamiętałem.
Teraz pamiętam co się działo, ale nadal mam kłopoty z ustaleniem chronologii zdarzeń.
Miewam po tym dziwactwie niezłego kaca.
Żródełko tryptaminami płynące ugasiło by moje pragnienia.
Trudne Dziecko Hofmanna mnie szuka.
  • 226 / 4 / 0
wlasnie w dzien szurnalem sobie 2 rozkrudzone tabse i w klame. efekt? intenywne kolory, zero che na spanie, taki cwaniaczek sie ze mnie zrobil pisze cos tam i mam pelno glupich pomyslow
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.