Teabadger pisze:Dla mnie prościzna, chyba, że mówimy tu o wieloletnim waleniu helu lub fenta. W tych przypadkach może być niezbędny dobry ośrodek.
Ogarniasz długodziałające benzosy typu flubromazepam (Relanium też dobre, ale trzeba się z lekarzynami bawić). Ten (flubro) szczególnie zakończy wszelkie napięte, obolałe mięśnie i pozwoli spać. Do tego organizujemy sobie z 4 paczki loperamidu - jedna na dzień, należy zwiększyć dawkowanie, jakby sranie nadal chciało cisnąć. 3 dni takiej kuracji no i tylko pozostaje mentalne ogarnięcie się, bo fizycznie będziesz wolna/wolny. 3 dni kuracji wystarcza przy braniu morfiny, przy kodeinie nieprzyjemności są bardzo słabe i nawet nic nie trzeba stosować. Półtorej dnia i koniec.
Sprawdzone/potwierdzone.
Jak mówimy o odstawianiu tramadolu, jak już mówiłem, czy o czymś cięższym, to polecam rady doświadczonych z nimi użytkowników.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
2)W przypadku osob uzaleznionych od opioidow, stosowanie benzo na odstawke to slaby pomysl, bo do tego trzeba miec duzo silnej woli i samozaparcia, a taka osoba jest z definicji zaprzeczeniem tych dwoch pojec. Szczegolnie na skrecie i w pierwszych dniach po jego zakonczeniu.
Tak, ze radze uwazac na zlote rady tego naprutego benzo wariata.
Ja, odstawiając PST po 9 miesiącach brania bez przerwy od rana do wieczora, stosowałem każdego dnia całą paczkę loperamidu (Laremidu), pijąc Kinleya (zawiera chininę, która blokuje P-glikoproteinę - to jest związek, który nie pozwala loperamidowi przekroczyć bariery krew-mózg).
Po kuracji loperamidem uświadczyłem jedynie normalnego wypróżnienia, w końcu - a to dlatego, że opio oddziaływające na receptory opioidowe w jelitach o wiele MOCNIEJ zwalniają perystaltykę. Loperamid w dawkach, jakie masz w preparatach są śmieszne w porównaniu z np. mocą oddziaływania na perystaltykę jelit mieszaniny PST.
Wyluzuj kapitanie, moje doświadczenia są potwierdzone, także przez innych. Skąd w ogóle ten pomysł, że tyle lopka zapcha opio ćpuna w jakikolwiek sposób buahahahaha - wybacz, nie mogłem się powstrzymać. :-D
Teabadger pisze:...przy kodeinie nieprzyjemności są bardzo słabe i nawet nic nie trzeba stosować. Półtorej dnia i koniec.
Sprawdzone/potwierdzone.
Wiem jak dziala loperamid i tez stosowalem po ciagach na PST. Na szczescie nie pojebalo mnie az tak, zeby walic takie dawki jak opisujesz. 3-4 tabletki sprawdzaja sie doskonale (zawsze mozna dorzucic), bo to typowy "zatykacz", ktory nie ma specjalnego wplywu na stolec i kichy jak np. smecta. Mowa oczywiscie o lzejszych opio, bo o ciezszych sam napisales, ze sie nie wypowiadasz.
Pisz sobie co chcesz, ale ktos moze posluchac tych Twoich rad i niezle sie na tym przejechac. Nie mam na mysli tylko tego tematu, ale tez bzdety, ktore wypisujesz w dziale benzo. Zanim to zrobi wypadaloby zdac sobie sprawe, ze slucha sie typa, ktory potrafi wpierdolic worek etizolamu na 1 raz, 16mg klonazolamu, czy 4-5 kartony alda (to tak tylko co pamietam z ostatanich tygodni). Takie ilosci wcale nie usprawiedliwiaja stosowania Twoich metod w przypadku osob bioracych mniejsze dawki, bo...
...Kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Ogolnie rzecz biorac, nie liczac zamknietych terapii i detoksow, w domowych warunkach mozna odstawke przeprowadzic na 3 sposoby. CT - nie polecane w zadnym wypadku. Opcja druga - z minimalnym wspomaganiem. Opcja trzecia - powolna redukcja i STOSUNKOWO bezbolesne zejscie. Fakt, ze opcja druga u Ciebie sprawdza sie idealnie, nie oznacza, ze tak bedzie u kazdego. Sam odstawialem opio na wszystkie ze wspomnianych 3 sposobow i najdluzsze okresy absty jakie zaliczylem byly po redukcji i to samo powie Ci niejeden opiatowiec wliczajac w to najbardziej doswiadczonych np. Starego Dziada, ktory pisal nieraz, ze najlepsza metoda to stopniowa redukcja po 5-10% dawki.Po prostu nie ma parcia po odstawieniu wynikajacego ze spierdolonego opioidami ukladu nagrody. Bez powazniejszych komplikacji i rewelacji przechodzi do trzezwej codziennosci, prawie niezauwazalnie. Reszta jest w glowie i tym jak organizuje sie sobie czas po odstawce.
Odstawianie z pomoca benzo moze sie zle skonczyc, ale do tego fragmentu sie nie odniosles tylko przyczepiles sie do loperamidu. Nie dziwi mnie to specjalnie, bo w koncu lubisz benzo i naparzasz oporowo, a pozniej udzielasz podobnych rad w tamtym dziale. Z ta roznica, ze w przypadku benzo takie zabawy moga skonczyc sie szpitalu. Apeluje tylko bys sie zastanowil, albo ugryzl w lape zanim znowu siadziesz napruty benzo i zaczniesz pisac te swoje epopeje, bo akurat masz flow. Tyle.
Z tego, co wiem, to tonik nie zawiera chinidyny, tylko jej izomer chininę. A nawet i tej chininy są tam tak nieznaczne ilości, że trzeba by litrami to pić, by uzyskać jakiś efekt terapeutyczny (np. zapobieżenie malarii). A chinidyna, czyli substancja, którą zapewne miał na myśli Teabadger pisząc, że "tonik zawiera chininę", jest dostępna w Polsce w lekach na receptę. Co prawda nie jestem pewien, czy jakaś izomeraza tego w trzewiach nie obraca w chinidynę, tu trzeba by sprawdzić metabolizm chininy. Ale szczerze wątpię, tak więc tonikiem raczej nie da się zahamować glikoproteiny P.
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
Jak to śpiewał świętej pamięci Jacek Kaczmarski:
I śpiewali że za siedem dni radości
Całą wieczność będę troski miał i smutki
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/8/8c67cc58-efd7-4d71-a0b5-4daa690e0584/ket.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250820%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250820T073502Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=c3ab91c3cfde31a78f68e414f73626ff626e45b07d3d4350f0aacd663d6bdd50)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/paczkomatdomeyki.jpg)
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"
Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marihuana-i-psychodeliki-leczenie-zaburzen-odzywiania-860x484.jpg)
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania
Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lajza.jpg)
„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków
Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.