Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
364
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
332
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1018

ODPOWIEDZ
  • 205 / 10 / 0
Mam głupie pytanie ale od 2 dni biorę sertraline w minimalnej dawce 1/4 tabletki 50 mg. Lekarz tak zalecił żeby było mniej skutków ubocznych. 8 dni 1/4 , 8 dni 1/2 i potem cała.
Ale dziś mnie złapały kurewskie silne mdłości , ciągle chce mi się żygać ale apetyt o dziwo mam, może trochę mniejszy.
Czy to oznacza że nie będę tolerował tego leku jak po tak małej dawce takie skutki uboczne ?
Jeden z moich głównych objawów nerwicy to mdłości ,więc może to być też na tle nerwowym, ale w ostatnim czasie mdłości miałem rzadziej.
Nawet się zastanawiałem czy tego nie olać i nie odstawić albo spróbować z dulokaetyna która też mam.
  • 963 / 17 / 0
Cukier 90 morfologia w normie crp w normie próby wątrobowe w normie cholesterol 230 czuje się jak roślina cały czas zawroty słaby jestem zaburzenia równowagi ta doktorka cały czas chce abym się zapisywał nie stać mnie bo leczenie mojej choroby nowotworowej jest mega kosztowne gdy zmniejszyłem dawkę na 75mg to w tym dniu dostałem takiego zawrotu że straciłem przytomność i spaflem na podłogę rozbiłem głowę doradzcie mi jestem na dawce 75mg 3dzien ile tak brać aby zejść na 50 powtarzam przed rozpoczęciem kuracji nigdy takich objawów nie miałem
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2021 przez pauleta1987, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1599 / 47 / 0
No to się trzymaj minimum 2 miesiące takiej dawki, albo odstaw sertalinę zupełnie.
  • 963 / 17 / 0
Chciałbym go odstawić całkowicie od początku brania nie miałem ani jednego dobrego dnia pogorszył się mój stan fizyczny i psychiczny po ilu dniach mam zejść na 50mg biorę 3dzien 75mg doktorka podwyższała mi co dwa tygodnie dawki najdłużej na każdej dawce byłem 2tygodnie później jak się zaczolem czuć źle to szybko mi zmniejszała i tak profesor prowadzący moja chorobę nowotworową stwierdził że któryś z tych leków daje takie objawy jeszcze mega ziewam drżą mi rece
  • 1599 / 47 / 0
@Up
Może lepiej korzystaj z dzienniczka nastrojów.
  • 205 / 10 / 0
Brałem 1/4 50 mg przez 5 dni ale już 4 i 5 dnia mdłości były trochę mniejsze, czułem się lepiej. Więc wszedłem wczoraj na 25 mg i od wczoraj znów do dupy się czuje , znów mdłości, niepokój , dziwne samopoczucie . Muszę się wspierać Xanaxem a nie chcę tego za często robić. Dziś to nawet miałem myśli żeby zrezygnować . Przy każdym nawet tak małym podwyższeniu dawki tak będzie ? Czy to serio lek nie dla mnie ?
  • 16 / 2 / 0
Tak bedzie niestety.
  • 963 / 17 / 0
Po odstawieniu sertraliny ile czasu w organizmie się wytrzymuje
  • 304 / 19 / 0
Psychiatra pan X przepisal mi duloksetyne bralem przez miesiac przeszedlem skutki uboczne i widzialem poprawe. Teraz Psychiatra pan Y kazał mi odstawić i przenieść się na seratraline.
Postanowilem że nie będę schodził z tej duloksetyny skoro widze ze jest poprawa i teraz mam pytanie takie. Czy moge jednocześnie zażywać duloksetyne (SNRI) z seratraliną(SSRI) ?
  • 600 / 109 / 0
Nie ma to sensu, ryzyko ZS. Pogadaj lepiej z lekarzem żebyś został przy tej duloksetynie albo go zmień skoro nie chce cię leczyć lekiem, który ci pomaga.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.