15 lipca 2025jezus_chytrus pisze: Czemu tylko na oucie? W Masówkach pod lampą z jakiegoś powodu wszyscy stosują super naturalne metody? Walą kompost i gnojówkę z pokrzyw? Ile takich masówek widziałeś, że masz wiedzę, co tam jest stosowane?
A outdoor z krajow gdzie masz klimat rownikowy lol to wiadomo ze bije polskie lampy na przedbiegach, nawet jesli wyrosl przypadkiem sam w byle jakiej miejscowce to ma lepsze warunki niz polsi out moze i nawet lampaXD
Rolnicy ledwo np pomidory zbieraja w tym roku nawet chwasty nie rosna jak zawsze pewnie mysla o tym jak sie odwalic czekaja az je skosza:,-(
Ogolnie same deszcze sasiad mial w ogrodzie juz zgnile warzywa z plesnia itp lipa lipa nawet chwasty maja ciezko w tym kraju
Edditt/Ale ziolo wiem silna roslina
Nie znam
Sie na jego uprawie za bardzo (widzialem 15 lat temu mala kolegi to tyle, leszcz wymyslil ze stara mu w domu znalazla i wyrzucila potem prawie caly zbior zeby miec te kilka krzaczorow dla siebie, duzo mu zreszta i tak nie wyszlo, na wakacje akurat)
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Ale szczerze ostatnio mi MM się może nie, że znudziła, bo jest spoko, bardziej niż spoko. ALE ta przymuła na końcu, nawet jeśli jest to hybryda z dominacją sativy ugh..
ostatnio zamówiłem bardzo dobre CBG i ja cie pierdole, jaka różnica - efekt terapeutyczny ten sam, bez żadnej absolutnie przymuły.
mimo wszystko ciężko narzekać tzn paliłem mocniejsze odmiany ale szczerze optowałbym bardziej za opcją kupna w detalu i nawet za tego 1 gieta zapłacić kilkanaście złotych więcej niźli wykupować całą recke a potem smolić do końca wora i jeszcze dalej bo odkąd tylko jest w mych łapskach to chodze spizgany od rana do wieczora, tia pierdolę bateryjki
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.