Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 75 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: FeelThenFall »
Bandzior, a'propos jakiej wypowiedzi ten link wrzuciłeś...? Bo wydaje mi się, że zdecydowana większość piszących w tym temacie doskonale wie czym jest fentanyl.

Natomiast lofentanyl, o kórym wspomniał oksaś, to dopiero "ciekawy" opioid :p

Jeśli ktoś ma więcej info na ten temat, po pol czy po ang, nawet po ros, niech wrzuca.

Dla zainteresowanych fentanylem i pochodnymi: http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=81616 .
Gość opisuje wrażenia w bardzo szczegółowy i osobisty sposób. Jest też conieco o objawach odstawiennych (withdrawal symptoms)... generalnie to co pisał oksan się potwierdza. Brzmi to dość...obrzydliwie :/

Doskonale znam głody po H, lecz te po F są chyba miażdżące... współczuję oksan.

[Jak wiele (niewiele?) trzeba, by dorobić się skręta?]
  • 19 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Agonista »
Ostatnio miałem dużo plastrów 75ug waliłem codziennie i pewnego wieczoru iv jak zwykle i myślę dodam se do fenta nalofen taki lek z Egiptu taka ich jakby morfina.Pomyślałem,że bedę miał lepszą faze z mixem no i napełniam strzykawkę nalofenem zaciągam staze wbijam się odciągam tłoczek i wpuszczam i po chwili myślałem,że umre,gęsia skórka zimno,gorąco cały sie trząść zacząłem jakiś dziwny zapach czułem i wogóle taki d... ze mnie ze nie pomyślalem ze ten nalofen to częsciowy antagonista myślałem ze jakaś ampułka przeterminowana albo co była masakra. Nie wiedziałem co robić podałem se szybko fenta z powrotem no ale nie pomógł bo nalofen go wyparł przeczytałem trochę co to może być no i się uspokoiłem po prostu antagoniste podałem i to normalna reakcja no to podałem se fiolke relanium 10 mg i fiolke clona 1 mg i zasnołem obudzilem się cały mokry juz mi wiekszość przeszła naszczeście i podałem fental i wkoncu zadzialal. Przestrzegam zanim cos wezmiecie lepiej sprawdzcie jakie intereakcje mogą wystąpić...

W poniedziałek bede miał znowu 5 plasterków 100 ug xd... pozdr Wogóle to tu nowy jestem.Witam wszystkich.

Acha tak czytam,że wy to w spirytusie robicie a ja w zwyklej wodzie do iniekcji dodaje kwasku cytrynowego chwile się pomoczy i jest ok git majonez nawet mocniejszy niz ze spirytusu. Ten spirytus taki niedobry jakis dziwny posmak jak się wstrzykuje no i piecze.
Uwaga! Użytkownik Agonista nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 1 / 0
Acha tak czytam,że wy to w spirytusie robicie a ja w zwyklej wodzie do iniekcji dodaje kwasku cytrynowego chwile się pomoczy i jest ok git majonez nawet mocniejszy niz ze spirytusu. Ten spirytus taki niedobry jakis dziwny posmak jak się wstrzykuje no i piecze.
co kurwa? :nuts: z tego plastra COKOLWIEK wychodzi samą wodą do iniekcji?... coś mi się wierzyć nie chce
off
  • 19 / 3 / 0
Na prawdę spróbuj sobie jest taki mocny jak ze spirytusu a nawet mocniejszy i wszystko z niego wychodzi wsadzasz poprostu kawałek do pojemnika zalewasz wodą albo glukozą dodajesz kwasku cytrynowego troszke mozna go podgrzać mieszasz i już tak po 40 minutach możesz se podać naprawdę mocny

I można szybko se podać przyjemniejsze o wiele nic nie piecze. A takie same!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2009 przez Agonista, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Agonista nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Patrys »
Faktycznie gość ma rację - nie wiem czemu wszyscy robią bo ktoś im coś napisał ze spirytusem.

Np. mamy plaster 75
dzielimy na 4 części (rogi plastra są wyznacznikiem początku i końca przeciącie x2 oczywiscie - mam nadzieje ze rozumiecie)

1 część zalewamy wodą (5 ml) z dodakiem kwasu cytrynowego
"gotujemy" i mieszamy co jakiś czas w temp 30-50 stopni około godziny
i mamy gotowy mocny zastrzyk - beż żadnych zbędnych spirytusów i niszczenia sobie żył nim
1 ml (około 0,5 mg) z tego roztworu jest naprawdę przyjemną dawką - na początku stosowania usypiało mnie i budziłem się z głową na biurku i strzykawką i krwią na około :)

Skąd wiem?
Zrobiłem to samo ze spirytusem i tak jak wyżej napisałem - ze spirytusem rozpuszczały się dodatkowo substancje trujące np. powodujące ból głowy, wymioty, itd
np. tusz drukarski, czy "klej" z matrycy - po co nam te gówna?
dodatkowy dowód: roztwór jest biały - a nie powinien

Sprawdź sobie - a jeżeli nie wierzysz że wszystko opuściło plaster - to go jeszcze rozpuśc w spirytusie - wyżuj wygotuj - nic nie poczujesz.

Najprościej, najzdrowiej i wygodniej - ekstrakcja zakwaszoną wodą do iniekcji. Przezroczysty jak woda ma być ten roztwór.
Testowane wiele razy....
Koszytsam z plastrów firmy Durogesic
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2009 przez Patrys, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
a jasne, że mozna sama wodą tylko zakwaszoną do ph=3,8, bo to optimum. najlepiej uzyć kw.cytrynowego. ogrzac nie wyrzej niż 35 st.C. ale trzeba z 4 h. ekstracja zachodzi na zasadzie dyfuzji błony z polprzepuszczalnej na zasadzie różnicy w gradiencie stężeń po obu stronach błony.
oba sposoby są dobre. są tu inne mech.ekstrakcji. każdy ma plusy i minusy. nie wiem, ale mi nigdy spirytusem nie wychodi nic białego. r-r jest całkowicie klarowny. nigdy też mi się ani klej ani tusz nie rozpuszczały. nie wiem, jak to robicie, że macie takie problemy.
a tak jeszcze a propos tej substancji(fentanyl), to naprawde śmiertelna trucizna. ja z przerażeniem widze jak sie za niego z coraz wiekszym dyletanctwem ludzie biorą. to sa mcg w dawkowaniu. tu se nie mozna pogotowć kawałka folii, jaki mi sie odetnie, dodawać tego, czy tamtego na oko. nie macie nawet pojecia, że za każdym razem możecie uzyskć inne stężenie fentanylu. tu nic standaryzowane nie jest. a tak najłatwiej o tragedię. zastanówcie sie najpierw troche. jak tak bedziecie go "obrabiać" to w końcu do jakiejś tragedii dojdzie. a stracą na tym tylko ci, co naprawde tego środka potrzebują. to naprawde nie jest nowy tramal.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
Oxan, nie wydaje Ci się, że dramatyzujesz? Jaka tragedia? Ktoś się przećpa i tyle. Równie dobrze mógłby wpaść pod samochód, zatruć się etanolem, przedawkować herę itd., itp. Na tym forum jest pełno substancji do tego zdolnych. Nie mówiąc już o tym, że i tak nikt Cię nie posłucha. Tak samo jak Ty nie posłuchałeś tych, którzy Tobie odradzali (o ile tacy byli). A już mówienie rzeczy w stylu: "ci, co naprawde tego środka potrzebują" trochę śmiesznie brzmi.

Dzięki Agonista za wspomnienie tego sposobu. Niektórzy zapomnieli, że zamiast kazań czy wywodów "jaki to ja jestem lepszy ćpun" winno się informować, informować, informować; z domieszką personalnych moralitetów, owszem, ale bez przesady.

PS
No i bez obrazy.
  • 17 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Patrys »
Nie no bez przesady jakie 4 h ja juz mam gotowe po 40 minutach...
to ze fentanyl jest nietrwaly w wyzszych temperaturach - to nie znaczy ze akurat sie rozleci
Czasem nawet kurek z temperatura mi polecial i sie doslownie gotowalo, a nie bylo mnie i wracalem juz po -i moc ta sama jak zwykle
Wniosek: spokojnie mozna podgrzewac do 50 stopni aby przyspieszyc reakcje

ps
Przedawkowac jest latwo i nieswiadomie -
A przy okazji grunenthal faktycznie wypuścił nowy tramal - o ile dobrze kojarze - Tapentadol

Mało ludzi bierze pod uwagę, że głód tkankowy jaki powstaje po nawet krótkim stosowaniu fentanylu
potrafi zwyrodnić popędy człowieka, czyli dosłownie zmienić mu podstawowe myślenie na myślenie o zdobyciu leku.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2009 przez Patrys, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
a gotujcie se go jak chcecie. nie mam zamiaru tu przedstawiać co jest lepsze a co nie. nie mam zamiaru udowadniać a żaden sposób swoich racji i się wymądrzać w jakikolwiek sposób. pisze ktoś po 40 min. ok jasne jest tam fnt. ale wystarczy poczekać ze 2 tyg na tej samej dawce. i już 40 min ekstrakcji nie wystarczy. tylko, że ja piszę o używaniu tego w sposob stały a nie z doskoku, jak mam substancję. tu też leży pewnie niezrozumienie o co chodzi.
co do tego, że tam coś ostrzegałem-cóż nie chodzi mi o moralizowanie, tylko o to, że jak sie głodni sensacji dziennikarze dobiorą do łatwego kąska, jakim jest śmierć dzieciaka co fenta przedawkował, to się zrobi smród i kontrole. nie ja moralizatorem nie jestem. po prostu nie lubię kontroli.
widzę jeszcze jedno, ano to, że ton wypowiedzi w tym wątku coraz bardziej jest na zasadzie zjedzenia przez co poniektórych wszystkich rozumów i że to właśnie ich zdanie jest to naj...
przecież tu trzeba informować, a nie licytować się kto z Was ma rację. macie ją wszyscy, ale tylko poniekąd. można napisać jeszcze parę sposobów ekstrakcji, łącznie z fizykochemicznymi metodami zniszczenia struktur matrycy i uwolnienia prawie całego fnt w niej zawartego. tylko po co?pisząc w tym wątku po prostu informuję i opisuje procesy tak, aby je jak najłatwiej i najbezpieczniej każdy mógł w domu wykonać. ale też by jak najwydajniej było. nie mając dostepu do metod analitycznych niech nikt z Was nie rozpoczyna idiotycznej licytacji który ze sposobow ekstrakcji z matrycy jest lepszy czy właściwszy. oba są dobre i oba mają swe plusy i minusy. tylko oznaczenia ilościowe na to pytanie są w stanie odpowiedzieć. to czy jest "grubo" po materiale wyekstrahowanym tak, czy tak to tylko wasze subiektywne odczucie. dla każdego to odczucie jest inne. dla jednego bedzie grubo, dla drugiego tak sobie, a dla trzeciego bedzie mało.
a naprawde zwróćcie uwagę jeszcze na jedno-czasem czyta te posty ktoś kto ma jako takie pojęcie o temacie. i wyciąganie wniosków na podstawie tylko i wyłącznie, swoich odczuć" bo mi sie gotowało i było takie samo jak kiedy indziej, znaczy grzej spokojnie do 50 st" uzna po prostu z pozbawione logiki. w nauce nie ma miejsca na takie oceny. to co napisałem nie jest absolutnie złośliwe. ma na celu tylko pokazanie jak moje zdanie wcale nie musi być dla innego najmojsze i najlepsze. po prostu pisząc coś trzeba mieć to obiektywnie sprawdzone. przedstawić analizy z obu metod i dopiero potem stwierdzić, która jest lepsza. ja bym się w chwili obecnej na to nie odważył, gdyż nie dysponuję żadną tech. analit. dlatego gratuluję takiej odwagi w ocenie procesów chemicznych.

"że zamiast kazań czy wywodów "jaki to ja jestem lepszy ćpun" winno się informować, informować, informować; z domieszką personalnych moralitetów, owszem, ale bez przesady."- nie tędy droga jak do mnie pijesz. wlasnie staram sie informować. a rzetelna informacja polega również na przedstawieniu zagrożeń i działań niepożądanych danego leku. tak mnie przynajmniej uczono. staram się wiec być rzetelny.
a tak w ogóle to nie ma tu miejsca na dyskusję. dziwi mnie jedno, że każdy z Was tak jest pewny swego. a nie zapyta dlaczego ta metoda jest lepsza a tamta gorsza. ja zapytam więc dlaczego. mi wydaje się, że obie są jak na warunki domowe porównywalne. pytam więc dlaczego ekstrakcja wodą/etanolem jest lepsza/gorsza od ekstrakcji etanolem/wodą? jak wydajnością? nie chodzi mi o działanie biol. tylko o wydajnosć reakcji. to naprawdę mnie b.ciekawi. powstałby wtedy fajny materiał i mozna by było go włożyc do tego zbiorczego opisu fnt co przedstawiłem.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 19 / 3 / 0
A po h......ja się męczyć z piekącym bólem alkoholu jak można alkohol wodą zastąpić ja tylko podałem alternatywę.Jeżeli komuś sprawia przyjemność ból wstrzykiwania alkoholu to proszę bardzo...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).