17 czerwca 2020london5 pisze: Czy wszyscy samotnicy to dziwacy, niezrozumiani przez otoczenie ?
Czytając ten wątek można odnieść takie wrażenie, szczególnie że u takich osób można zaobserwować syndrom wyparcia/frustracji czyli "to otoczenie jest winne/głupie, nie ja".
Potrafie byc samolubny, ale dogaduje sie dobrze z otoczeniem.
Nie czuje sie ani wyrzutkiem, ani samotnikiem.
Jak mam problem, to raczej nie winie innych, tylko zamykam sie w sobie.
Rzadko czuje ze opowiadanie problemow innym mi pomaga i robie to okazyjnie.
A tak naprawde to mam niewiele problemow, bo staram sie je szybko rozwiazywac oraz nie wyolbrzymiac.
Napewno jestem dziwny czasem, ale jestem soba i dobrze mi z tym :)
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
Znalem kogoś takiego, niestety dozyl tylko 29 lat. Nauczył się chinskiego (czy tam mandarynskiego) jezyka z własnej fanaberii i mial bardzo rozlegla wiedze. Do tego jakosciowo podparta wykształceniem w biotech.
Perły, Perły i Diamenty...
"Rutyna to rzecz zgubna "
19 czerwca 2020Retrowirus pisze: Sa czasem takie Diamenty, które rzadko się trafiają a maja w glowie intelekty ostre jak brzytwa. I nue dziwie się wtedy że nie maja z kim i o czym rozmawiac. Czytaja, siedzą w chacie, biegaja, wychodzą raptem do pracy. Ciezko takim znalezc pare do towarzystwa.
Znalem kogoś takiego, niestety dozyl tylko 29 lat. Nauczył się chinskiego (czy tam mandarynskiego) jezyka z własnej fanaberii i mial bardzo rozlegla wiedze. Do tego jakosciowo podparta wykształceniem w biotech.
Perły, Perły i Diamenty...
Gdzie mam szukać towarzystwa ?
W ostatnich dniach pytałem przynajmniej 3 aktualnie bezrobotnych osób. Serio niektórzy wolą gnić w domu niż pogadać z kumplem ?
Przykre
Jak jeszcze macie osoby które proponują wam spotkanie lub od czasu do czasu napiszą co słychać to warto to docenić.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.