17 czerwca 2020london5 pisze: Czy wszyscy samotnicy to dziwacy, niezrozumiani przez otoczenie ?
Czytając ten wątek można odnieść takie wrażenie, szczególnie że u takich osób można zaobserwować syndrom wyparcia/frustracji czyli "to otoczenie jest winne/głupie, nie ja".
Potrafie byc samolubny, ale dogaduje sie dobrze z otoczeniem.
Nie czuje sie ani wyrzutkiem, ani samotnikiem.
Jak mam problem, to raczej nie winie innych, tylko zamykam sie w sobie.
Rzadko czuje ze opowiadanie problemow innym mi pomaga i robie to okazyjnie.
A tak naprawde to mam niewiele problemow, bo staram sie je szybko rozwiazywac oraz nie wyolbrzymiac.
Napewno jestem dziwny czasem, ale jestem soba i dobrze mi z tym :)
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
Znalem kogoś takiego, niestety dozyl tylko 29 lat. Nauczył się chinskiego (czy tam mandarynskiego) jezyka z własnej fanaberii i mial bardzo rozlegla wiedze. Do tego jakosciowo podparta wykształceniem w biotech.
Perły, Perły i Diamenty...
"Rutyna to rzecz zgubna "
19 czerwca 2020Retrowirus pisze: Sa czasem takie Diamenty, które rzadko się trafiają a maja w glowie intelekty ostre jak brzytwa. I nue dziwie się wtedy że nie maja z kim i o czym rozmawiac. Czytaja, siedzą w chacie, biegaja, wychodzą raptem do pracy. Ciezko takim znalezc pare do towarzystwa.
Znalem kogoś takiego, niestety dozyl tylko 29 lat. Nauczył się chinskiego (czy tam mandarynskiego) jezyka z własnej fanaberii i mial bardzo rozlegla wiedze. Do tego jakosciowo podparta wykształceniem w biotech.
Perły, Perły i Diamenty...
Gdzie mam szukać towarzystwa ?
W ostatnich dniach pytałem przynajmniej 3 aktualnie bezrobotnych osób. Serio niektórzy wolą gnić w domu niż pogadać z kumplem ?
Przykre
Jak jeszcze macie osoby które proponują wam spotkanie lub od czasu do czasu napiszą co słychać to warto to docenić.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.