Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Spotkałeś się kiedyś z pigułą 400mg? Jak tak to idź dziś zagraj w totka ;-)
A gadanie że w każdej pigule teraz siedzi minimum 200mg to też bajkopisarstwo, fakt że z roku na rok coraz więcej dosypują (co nawet potwierdzają badania) ale akurat 200+ to nie żaden standard o którym piszesz..
Kolor: jasny zielony
Kształt: tarcza z przedziałką
Logo: logo DOM Pérignon
Gdzie kupione: Warszawa
Kiedy kupione: grudzień 2017
Sposób przyjęcia: doustnie
Opis działania: Zjadłem połowę i efekty zacząłem odczuwać dopiero po godzinie. Klasycznie odpaliła mi się gadka ale muzyka nie wchodziła mi tak przyjemnie jak zawsze. Ziomek który także zarzucił połówkę, już po 30 minutach mówił mi, że to jest coś innego niż wszystkie piguły jakie próbował do tej pory. Był bardzo blady a ja w sumie średno. Przed oczami miałem co chwile jakieś mroczki, ale nie wiem czy mozna to nazwac OEV. Miałem duże problemy z koncentracją, gubiłem nonstop wątek, a smsy pisałem z trudnością. Gadałem jak najęty, ale każdy zaczęty temat (notabene przeze mnie) nudził mi się szybko i po chwili zmieniałem go na inny. Oczy wyjebane jak nigdy wcześniej. Trzymało mnie troche ponad 4 godziny, więc dosyć długo. Z zaśnięciem nie było żadnego problemu, ale na następny dzień bolała mnie głowa.
Ocena działania: 7/10
Dodatkowe komentarze: Dla mnie faza była troche zbyt psychodeliczna, przez pewien moment (godzine po zarzuceniu) myślałem nawet że będzie za mocno i nie dźwignę tej fazy, ale szybko odrzuciłem te ponure myśli. Pierwszy raz w życiu jadłem pigułę bez palenia bucha, więc to także może mieć wpływ na odczucia. Moim zdaniem piguła bardziej nadaje się na jakąś domówkę niż masową imprezę w klubie, bo tańczy sie po tym średnio.
15 sierpnia 2015gallanonim1994 pisze: Nazwa: Rolls-Royce
Kolor: Jasno niebieskie
Logo: Znaczek Rolls-Royce'a
Kształt: Prostokątna sztabka
Gdzie kupione: Rotterdam
Kiedy: Kwiecień 2015
Opis działania: Bardzo zacna pigułka. Po połówce można lecieć dobrych kilka godzin, świetnie pobudza i wyzwala mnóstwo empatii, nie ma większych problemów ze snem ani ze zwałką. Dość długo jednak się wchłania (u mnie bywało od poł godziny do nawet dwóch) i zaczyna działać stopniowo. Ogólnie polecam.
Ocena: 5/5
Kolor:Żółte
Kształt:Prostokąt
Logo:Domino
Kiedy kupione:grudzień 2017
Sposób przyjęcia:oral mix
Opis działania: Na starcie pół domino które minimalnie smyrnelo dorzuciłem granata i całe domino wtedy urwał mi sie film to było jedno z najmocniejszych vix
Ocena działania:6/10
Dodatkowe komentarze: Dla osób lubiących kompresje polecam zamieszać
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.