Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3309 / 21 / 0
I jest dosyć badań długoterminowych so używane od dziesięcioleci.
Nie będę się powtarzał, więc tylko napiszę: badania "od dziesięcioleci" mogą być niezgodne z aktualnym stanem wiedzy medycznej. Na górze dałem linka do badania, który przeczy Twoim teoriom.
sqrt(666)
  • 1599 / 47 / 0
Mam takie pytanie do was czy zdarzyło wam się, że po kodeinie wypadały wam zęby, go gdzieś czytałem, że po heroinie wypadają zęby więc mogą równie dobrze wypadać po kodeinie, raz byłem na haju to ząb wyleciał mi cały jak jadłem chipsy, a wczoraj jadłem czekoladę to odpadło mi pół zęba.

Przeniesiono. | idk
Ostatnio zmieniony 07 października 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: repost.
  • 1241 / 9 / 0
zeby to sie traci w ciagach heroinowych z brudu i ich nie mycia ... a nie magicznego psucia zebow przez opiaty
  • 1980 / 227 / 0
ooo pisze:
zeby to sie traci w ciagach heroinowych z brudu i ich nie mycia ... a nie magicznego psucia zebow przez opiaty
A ja czytałem, ze opiaty zaburzaja odżywianie zębów co nie jest bez wpływu. Mimo wszystko dbanie o zęby ma ogromne znaczenie i nie zdziwiłbym sie jakby wystarczyło. moim zdaniem też suchosć w ustach występująca po opiatach przyczynia sie do psucia zębów, ja staram sie żuc gumę albo często popijac wodę.
  • 1241 / 9 / 0
morfina itp to bardzo zdrowe substancje i zeby nie bylo niedomowien nawet zycie samo w sobie jest szkodliwe ... w kazdym badz razie prosze wymienic inny lek poza morfina, heroina i najlepiej nie opiodowy ktory jest mniej szkodliwy dla zdrowia? ... opiaty to lekarstwa widomo ze "co za duzo to nie zdrowo" z tym ze tyczy sie to wszystkiego od wody poczawszy na chlebie skonczywszy.

negatywne skutki uzywania opiatow sa bardzo dobrze znane lekarza
niestety wiele osob probuje demonizowac substancje wyciagajac na wierzch jej negatywne skutki spoleczne ukrywajac oczywista prawde ze odpowiedzialni za ten stan rzeczy sa sami ludzie/spoleczensta stosujacy przemoc skierowana ku pokrzywdzonym (chorym/narkomana) a wine zrzucaja na SUBSTANCJE ktora z cala sprawa malo ma wspolnego

tak jest z zebami narkomanow - pokazcie mi jakies wiarygodne badania ukazujace szkodliwosc opiatow na zeby w jakims sensownym stopniu, u osoby ktora powiedzmy dba/myje zeby ;)
bo problemy u narkomanow opiodowych to glownie problemy zachowania higieny i czystosci tematu ktory zapodaja, oraz caly system represji itd, itp ...
  • 1980 / 227 / 0
ooo pisze:
morfina itp to bardzo zdrowe substancje
Uwielbiam to okreslenie :) Poza tym opiaty obnizają poziom stresu, bardzo pozytywne działanie.
Ostatnio zmieniony 18 października 2012 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1037 / 10 / 0
Wiem, wiem, zaraz mnie zjedziecie, żebym poczytał cały temat, ale nie mam do tego siły, a strasznie mnie to ciekawi - są szkodliwe, czy nie są, te całe opiaty? A jeśli są, to czemu szkodą i jak szkodą? Odwracalnie, czy nieodwracalnie?
I zostawmy w tym momencie sferę psychiczną, bo to od dragów zawsze się niszczy, chociażby przez uzależnienie; pytam o ciało, o efekty fizyczne.
  • 41 / 1 / 0
Wiesz, co to chroniczne zaparcia? Jeśli nie - spróbuj opiatów.
Elvis umarł, mając w jelitach 35 kg masy kałowej.
Ja jestem poważnie chory (bardzo duży endokrynny guz przysadki), brałem różne opio przez ładne 2 lata na ból (nieustający ból głowy i stawów - dalej rosnę, co mnie deformuje). Miesiąc temu odstawiłem wszystko (tramal -> DHC -> buprenorfina(bunondol)), ból tłumię mj, bo spustoszenie, jakie opio u mn ie wywołało (medycznie czyste!) nie jest warte życia bez bólu.
Dzisiaj pierwszy raz zrobiłem kupkę bez krwawienia z jelit. Za 3 dni neurochirurgia - operacja. w końcu..
  • 880 / 23 / 0
[ciach] a.a.

A tak serio to myslę że fluo w paście do zębów może być bezpośrednio bardziej szkodliwy, ale to zależy kto, jak i co, nie ma co uogólniać....
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1345 / 6 / 0
sam zrezygnowałem.
a błagałem o litość powyższego usera. troll to przeca jakich mało. nawet jeśli nieświadomy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.