Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
W jakim wieku zacząłeś/ęłaś ćpać?
Mniej niż 13
202
6%
13-15
1200
36%
16-17
1211
36%
18-19
412
12%
20-21
158
5%
22-23
72
2%
24-25
19
1%
26-27
21
1%
28-30
8
0%
Więcej niż 30
46
1%

Liczba głosów: 3349

ODPOWIEDZ
  • 126 / / 0
fajki/alko - 1 gimnazjum
ćpanie - 3 gimnazjum
Panie Boże, nie udało mi się wyjść za nałogu

Trzymaj fason mała :heart:
- Jak tu trzymać fason jak temat na głowę siada ?
  • 1456 / 19 / 0
Pierwsze piwo - 12 lat, ale częstsze picie od 15 roku życia.
Fajki - 17 lat
Cała reszta - 18/19 lat (głównie raz lub kilka razy max różne rzeczy), psychodeliki 20 lat i tak samo częstsze palenie mj (a pierwsze jaranie 18)
Z żadną z substancji nie zaprzyjaźniłem się na dłużej (czyt. nie uzależniłem się tak konkretnie), no może oprócz kofeiny, pijam kawę gdzieś tak od 15 roku życia.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / / 0
alkohol-14 lat i to od razu dosyć często
Papierosy-też jakoś koło 14 lat i tak od 16 do 19 paliłem nałogowo, na szczęście udało mi się rzucić
marihuana-od 17 roku życia, dosyć szybko stała się moją zdecydowanie ulubioną używką
inne specyfiki już jako pełnoletni, odpowiedzialny obywatel ;-) i to próbowane, a nie zażywane nałogowo :cool:
Uwaga! Użytkownik Jezus z bagien nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 825 / 14 / 0
Pracując w delikatesach monopolo-spozywczych tyle się napatrzyłem na nieudolnosc młodziezy że szok. Weż jeden z drugim dzieciaku zapierdol to piwo nikt was i tak nie bedzie gonił, nie zakładają po 2 kurtki zimowe i udają starszych, Ci więksi modulują głos. Panienki jeszcze lepsze, albo się wykłucają albo patrzą błagalnym wzrokiem.
  • 46 / / 0
Pierwszy papieros - 11 lat
Pierwsze alko - 14 lat
Pierwszy raz marihuana - 16 lat
Pierwszy raz dysocjanty (DXM) - 17 lat
Pierwszy RCki (2C-NBOMe, MXE) i kannabinoidy (AM-2201, JWH-307) - 18 lat

Ot, nic specjalnego, typowa droga. Cieszę się tym że wszystko już po pierwszym razie z marihuaną było brane świadomie i z wiedzą na temat substancji, którą zażywam, nic na "dziko", staram się zmniejszać ryzyko jak mogę i namawiam też do tego moich "eksperymentujących" znajomych.
let's go down the waterfall. have ourselves a good time. it's nothing at all
nothing at all
nothing at all
  • 306 / 36 / 1
13 lat - pierwszy browar /na dwóch albo na trzech nawet/
14 lat - pierwsze większe najebki /3 warki strong i lecimyy/
18/19 lat - blanty
20 lat - grzybki /niestety chyba za mało/
21 lat - pierwsza psychodela /ho-met/
22 lata - gbl, 4-aco-dmt, mdma/podobno/

przy czym grzyby, tryptaminy, gbl i kryształ to tylko pojedyncze próby /aco i kryształ podwójne/, przeprowadzone w dużych odstępach czasu, które nie przerodziły się w nic dłuższego.
wolę poznawanie nowych rzeczy niż powtarzanie już sprawdzonych ;-)
w planach na najbliższy rok m.in 6-APB, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
we were somewhere around Barstow
  • 41 / 2 / 0
Nie miałem nawet 12 lat, gdy wypaliłem pierwszą lufkę, hehehehe. Acodin niespełna rok później. grzybki po raz pierwszy jako piętnastolatek.
Uwaga! Użytkownik zielona_swinia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Pierwsze piwo 10-12 lat
fajki 10-12 lat
tabaka 13 lat
zioło, acodin 14 lat
LSD, grzybki, 2 c-p, hasz, feta 15 lat
  • 1 / / 0
Ja zacząłem od grasu w wieku 17 lat.
Rok później swoją przygodę z ćpaniem rozpocząłem od powoju (grubo było) ;-)
Parę tygodni później był DXM który trzyma mnie parę dni i od razu posyła na sigmę.
Potem nadeszła era kolorków i tęgich rozkminów.
Muszę powiedzieć, że cieszy mnie nadejście psychodelików bo ileż to można DXM wpierdalać :-D
I tak minęło półtora roku przez które zarzuciłem do klasera sporo różnych wynalazków.
Po tym okresie czasu jedno wiem na pewno kolorki będą towarzyszyć mi przez całe życie z resztą wiedziałem to już po tym pierwszym powoju.
I odurzanie stało się moim nowym hobby które cały czas rozwijam. :cheesy:
Uwaga! Użytkownik Gorzki_Smak_Masy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
W wieku 13 lat pierwsza trawa, rok później pierwszy hasz. Wtedy jeszcze paliłem bardzo rzadko, nie częściej jak raz w miesiącu. 15-16 rok życia przyniósł mi dużo więcej palenia, ale również rozsądnie. Natomiast od 17 roku życia paliłem po kilka razy w tygodniu, próbowałem również wielu innych narkotyków typu amfa, koks, a również kilkukrotnie apteka. Szybko zrezygnowałem z proszków i apteki... to nie dla mnie. Zaś w wieku 18 lat moja przygoda z ćpaniem była najciekawsza. Eksperymenty z szałwią, pierwsze grzyby, które od samego początku przypadły mi do gustu, niedługo później kwas, który stał się moim ulubieńcem... przez kolejne lata do mojej listy doszło tylko kilka pozycji RC, które też nie przypadły mi do gustu, oraz ciekawe DMT. Teraz staram się ograniczyć. Regularne palenie i raz na miesiąc/2 miesiące LSD. Ostatnio zacząłem pracować nad ograniczeniem palenia do 1g tygodniowo, tylko na weekend i jak na razie efekt jest zadowalający, miejmy nadzieje, że się utrzyma.
Ach, dodam jeszcze, że od 18 roku życia unikam alkoholu jak ognia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.