Może moderator połączy, a entraced znajdzie tam coś ciekawego.
qiuru18 napisz co nieco. ja na tym paliłem zioło i nie było jakoś rewelacyjnie, browar odradzam, ryło mnie po tym większa depresja niż przed kuracją.
qiuru18 pisze: Jak się zastanawiasz nad jakąś substancją to napisz może będę miał jakieś informacje
Chodzi mi głównie o opiaty a w szczególności tramal.
Opiates (Heroin, Codeine, Vicodin, Oxy etc): It is NOT SAFE to use opiates while on a MAOI. Combining these drugs could lead to hyper or hypotensive crises, as well as respiratory complications. Avoid these drugs if you are taking a MAOI, PLEASE!
qiuru18 napisz co nieco. ja na tym paliłem zioło i nie było jakoś rewelacyjnie, browar odradzam, ryło mnie po tym większa depresja niż przed kuracją.
Z tym że wole bardziej moklo ...bo dopamina z sele mnie jakoś usypia i sedacja daje w kość..a iMao A daje mi sporo energi
I tak to jest właśnie z lekami ,to że jednemu pomogło nie znaczy że u drugiego tak samo będzie ...leki są nie do przewidzenia ...a ,skoro działanie nie jest jednolite to i ćpanie na lekach będzie u każdego inaczej wyglądać
Co do pica alkoholu ...to na selegilinie(do 20mg)) polecam ,ale nie wiecej niż 4 piwa ,bo potem zgon ...na moklo odradzam...przyjebałem 1 kieliszek i poszedłem spać :'(
Palenie znowu jakoś bardziej na psychodeliczną drogę schodzi przy lekach ,to już zależy czy komuś się to spodoba
Chodzi mi głównie o opiaty a w szczególności tramal.
Opiaty mocne fajniej pasują do sele ,tramal działa na serotonine i nor...dlatego bardziej pasuje do mao A ....Na początek w dawkach 20mg i zaleznie od reakcji i tolerancji zwiększać
Dawki do sele większe ładowałem ale już nie pamiętam jakie ....zresztą faza i tak średnia jest
qiuru18 pisze:bo dopamina z sele mnie jakoś usypia i sedacja daje w kość..a iMao A daje mi sporo energi
Teoria swoją droga a praktyka inaczej
Może powyżej dawki jest A i co po tym ...na mnie 5mg czy 100mg działa tak samo ..(oczywiście proporcjonalnie mocniej )
Leki iMAO trudno wrzucić do jednego wora i powiedzieć że selegilina w B działa tak samo jak moklobemid w B
To pogrupowanie jest jedynie by nam ułatwić w uproszczeniu zrozumieć działanie i podobieństwa reakcji
chemia chemii nie równa ...np działanie sele trzeba rozważyć przez kilka komplementarnych zdarzeń takich
jak ..,okresy półtrwania,odpowiedź organizmu na substancje i metabolity,tolerancja na stymulanty,+swój stan psychiczny
Nie paliłam nic tylko pierwsze dwa tygodnie na SSRI, potem już cały czas w opór.
Fakt, że zmieniałam leki kilka razy aż w końcu dostałam do sertry mirtę na duży epizod depresyjny (50mg i 15mg), ale teraz jest pięknie.
Zestaw łykam na noc, palę codziennie mj+hasz a leki i tak działają git.
Pewnie gdybym tyle nie jarała to to wcześniejsze leki też dałyby radę, tylko po co skoro wiem że palić będę.
A tak trochę się pomęczyłam i mam zestaw idealny.
Ja nie twierdzę, że nie ma sprzężenia leki - używki, od początku miałam teorię, że można to połączyć zwiększając dawki, czy też szukając dobrego mixa i moja teoria U MNIE zyskała potwierdzenie.
Zresztą nawet jeśli to nieprawda, to ja już to sobie zracjonalizowałam i nikt mnie nie przekona, najwyżej dostanę po dupie i się ogarnę, nie ma innej drogi
Czy jakieś złe efekty będzie widac ?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.