Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 235 / 100 / 0
Zapach da się ogarnąć praktycznie przez cały okres uprawy. Mając szafkę/namiot na 2-3 rośliny na własne potrzeby, wystarczy filtr i wentyl w cenie aptecznej piątki zioła. Gorzej się robi gdy trzeba to ściąć, otrymować i wysuszyć. Miałem kiedyś takie mini uprawy w bloku i trzy miechy byłem spokojny, ale ostatni etap zawsze robiłem z duszą na ramieniu. Dwie godziny miętolenia świeżych kwiatków robi swoje. Teraz wolę zapłacić trochę więcej w aptece, ale nie muszę się stresować. Jedyne czego mi brakuje, to tego smaku naturalnej marihuany, którego nigdy nie poczułem od kiedy korzystam z apteki.
What you smoking?
  • 2062 / 342 / 0
Aha dzieki za wyjasnienie.
Od siebie dodam ze wlasnie wracam z piersza ever recepta na mm od normalnego psychiatry. Nie mial pojecia wgl jak wypisywac ale zero obiekcji 30g bez dyskutowania
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Prywatnie? Taki na zjeździe się pojawiłeś? Jaka była śpiewka?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2062 / 342 / 0
Tak. Gadka że chcę kontynuwać leczenie bo pomaga. Też sprawa, że to taki lekarz co go znałem od dekady więc nie byłem randomem
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 84 / 8 / 0
Miałem na ostatniej recepcie 30 g lekarz zwiększył dawkę, żeby się zgadzała ilość. Wapuje oszczędnie, a nawet mniej niż mam zalecone. Zacząłem od tej lepszej (no i właśnie, gdzie sprawdzić jaką odmianę miałem wykupioną), bo opakowanie wyrzucone, a na recepcie nie ma konkretnej odmiany) w każdym w razie miała 22 %THC i właśnie ta poszła na początek, ale wszystko co dobre kiedyś się kończy i obecnie stosuje jakiś tam master kush-kurz 18%THC slab-u i nie odczułem, żeby działało słabiej, czego się trochę obawiałem.
  • 2302 / 399 / 0
Ja lecę na olejkach medycznych. Odzwyczaiłem się od suszu, już mnie tak nie kręci i wolę zakroplić.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12730 / 2464 / 0
Czasem 18% THC może pokopać bardziej, niż 22%, bo kluczową rolę odgrywają terpeny i % CBD. Kiedyś czytałem porównanie, że to takie "sterowniki" działania.
Aktualnie chyba nie ma zbyt wielu 22% odmian w aptece więc raczej łatwo ustalić. Po cenie i działaniu.
  • 53 / 18 / 0
Co się wykupiło można sprawdzić w ikp. Wchodzisz w receptę i na dole są linki do dokumentów z realizacji recepty
  • 84 / 8 / 0
Zgadza się, ale na przykład z slabu jest w szczegółach realizacji recepty skrót nazwy odmiany w numerze serii w tym przypadku MK, czyli master kush, ale z aurory już tego nie ma i tak jak @jezus_chytrus pisze nie ma teraz dużego wyboru, ale przypomniałem sobie, że to był ghost train haze.
W sumie te wszystkie odmiany to dla mnie bardziej chwyt marketingowy.
Jak sobie przypomnę jak na mnie działała mary w moich pierwszych razach(a było to w ubiegłym wieku 😃)to to był odlot totalny, ale bez żadnych krzywych jazd. Nie wiem jaką to miało zawartość THC, bo w tych zamierzchłych czasach wszystko to wyrosło na działce, a nasiona się brało z męskich osobników.
  • 2062 / 342 / 0
Jakiś czas temu nabyłem kolejny raz canopy growth spectrum canabis (backestreet) i jestem zdziwiony różnicą w jakości suszu. Co najważniejsze: działanie, zapach, smak wszystko tak samo. Ale wcześniej wielkie szychy miałem a teraz same małe topki praktycznie. No ale ważne, że jest
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.