Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 235 / 100 / 0
Zapach da się ogarnąć praktycznie przez cały okres uprawy. Mając szafkę/namiot na 2-3 rośliny na własne potrzeby, wystarczy filtr i wentyl w cenie aptecznej piątki zioła. Gorzej się robi gdy trzeba to ściąć, otrymować i wysuszyć. Miałem kiedyś takie mini uprawy w bloku i trzy miechy byłem spokojny, ale ostatni etap zawsze robiłem z duszą na ramieniu. Dwie godziny miętolenia świeżych kwiatków robi swoje. Teraz wolę zapłacić trochę więcej w aptece, ale nie muszę się stresować. Jedyne czego mi brakuje, to tego smaku naturalnej marihuany, którego nigdy nie poczułem od kiedy korzystam z apteki.
What you smoking?
  • 2086 / 346 / 0
Aha dzieki za wyjasnienie.
Od siebie dodam ze wlasnie wracam z piersza ever recepta na mm od normalnego psychiatry. Nie mial pojecia wgl jak wypisywac ale zero obiekcji 30g bez dyskutowania
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Prywatnie? Taki na zjeździe się pojawiłeś? Jaka była śpiewka?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2086 / 346 / 0
Tak. Gadka że chcę kontynuwać leczenie bo pomaga. Też sprawa, że to taki lekarz co go znałem od dekady więc nie byłem randomem
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 84 / 8 / 0
Miałem na ostatniej recepcie 30 g lekarz zwiększył dawkę, żeby się zgadzała ilość. Wapuje oszczędnie, a nawet mniej niż mam zalecone. Zacząłem od tej lepszej (no i właśnie, gdzie sprawdzić jaką odmianę miałem wykupioną), bo opakowanie wyrzucone, a na recepcie nie ma konkretnej odmiany) w każdym w razie miała 22 %THC i właśnie ta poszła na początek, ale wszystko co dobre kiedyś się kończy i obecnie stosuje jakiś tam master kush-kurz 18%THC slab-u i nie odczułem, żeby działało słabiej, czego się trochę obawiałem.
  • 2302 / 399 / 0
Ja lecę na olejkach medycznych. Odzwyczaiłem się od suszu, już mnie tak nie kręci i wolę zakroplić.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12782 / 2474 / 0
Czasem 18% THC może pokopać bardziej, niż 22%, bo kluczową rolę odgrywają terpeny i % CBD. Kiedyś czytałem porównanie, że to takie "sterowniki" działania.
Aktualnie chyba nie ma zbyt wielu 22% odmian w aptece więc raczej łatwo ustalić. Po cenie i działaniu.
  • 55 / 18 / 0
Co się wykupiło można sprawdzić w ikp. Wchodzisz w receptę i na dole są linki do dokumentów z realizacji recepty
  • 84 / 8 / 0
Zgadza się, ale na przykład z slabu jest w szczegółach realizacji recepty skrót nazwy odmiany w numerze serii w tym przypadku MK, czyli master kush, ale z aurory już tego nie ma i tak jak @jezus_chytrus pisze nie ma teraz dużego wyboru, ale przypomniałem sobie, że to był ghost train haze.
W sumie te wszystkie odmiany to dla mnie bardziej chwyt marketingowy.
Jak sobie przypomnę jak na mnie działała mary w moich pierwszych razach(a było to w ubiegłym wieku 😃)to to był odlot totalny, ale bez żadnych krzywych jazd. Nie wiem jaką to miało zawartość THC, bo w tych zamierzchłych czasach wszystko to wyrosło na działce, a nasiona się brało z męskich osobników.
  • 2086 / 346 / 0
Jakiś czas temu nabyłem kolejny raz canopy growth spectrum canabis (backestreet) i jestem zdziwiony różnicą w jakości suszu. Co najważniejsze: działanie, zapach, smak wszystko tak samo. Ale wcześniej wielkie szychy miałem a teraz same małe topki praktycznie. No ale ważne, że jest
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.