Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Odstawianie ,awsze kończy się tak solidnym dołem, że aż boli fizycznie.
Mam depresje i to jest takie "z imadłem decyzji, w chowanego gram". Bo na chwile daje ulge, nastrój umiarkowany, lęki znikają, ale potem cena odstawienia ogromna (razem z clonazepamem 6 mg )
trzeba mieć to na uwadze
że ten najcięższy dół nie trwa miesiąc ani rok
zalezy ile i jak długo, ale przeważnie to kwestia kilku dni
przeniesiono - detronizator
przeniesiono - detronizator
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Ale po kilku tygodniach zaczął mieć problemy z widzeniem i postanowione odstawić. Wizyta u neurologa dopiero za kilka miesięcy umówiona. Musimy więc działać sami.
Pregabalina od dawki 50mg / dzień przez dwa tygodnie i następnie co dwa tygodnie zwiększana o kolejne 50mg. Doszło do 4 x 50 mg ( 2 rano i 2 wieczór). W momencie decyzji o przerwaniu to jest 8. tydzień i dawka 4x50mg (2 rano, 2 wieczór). Od trzech dni zmniejszyliśmy o 50mg czyli jest 2x50mg rano i 1x50mg wieczór.
Proszę, podrzućcie rady jaki schemat odstawienia dalej, żeby było to z jak najmniejszym ryzykiem skutków odstawienia itd.
Z góry dziękuję.
Przeniesiono do istniejącego tematu ~ Atro
co 5-7dni zmniejszać o 50mg z tym, że ostatnią 50tkę zostawiłbym na wieczór, bo mogą być problemy ze snem (czyli najbliższa obniżka poranna i następna też ta z rana, na to by wychodziło...)
jakby zjazd dał się we znaki za mocno (szczególnie pare dni po wyzerowaniu), to ja bym wziął jedną 50tkę w ten gorszy dzień (bez zmieniania ogólnego planu z dawką - czyli akurat w tym przykładzie dalej zero)
ja podczas odstawiania pregaby, jak zerowałem, to po 2 dniach bez pregaby, wziąłem pół tabletki w 3ci dzień, bo nie mogłem spać i się uspokoiło
Nie doczytałem jakie objawy ma twój pacjent oprócz nieostrego widzenia? Dokładniej chodzi o objawy redukcji albo odstawienia leku- obcinaliście z dnia na dzień i wystąpiły jakieś objawy grypopodobne? Poty, dreszcze? Osłabienie? Nerwowość? Jak reaguje na redukcję?
Ja bym zaczął od tego czy nie ostre widzenie jest warte ulgi od bólu czy jednak woli żeby bolało ale z rozmazanym wzrokiem.
Innymi słowy – rachunek zysków i strat. Trzeba wybierać mniejsze zło.
Wiesz, neurologa możesz mieć za parę miesięcy Co nie znaczy że nie możesz się zgłosić do lekarza rodzinnego i już następnego dnia, jutro. Spróbuj chociaż zasięgnąć jakiejś porady od niego- na pewno nie będzie mniej fachowa od tych formowych.
"Rutyna to rzecz zgubna "
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.