Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Scenariusz łysiczkowy jak z zeszłego roku tylko małe przesunięcie o pięć dni po grudniowej pełni, to już drugi i ostatni wysyp centralnej Polski w tym roku tak że miłych wojaży po złoto zielonych łąkach. Nie zapomnijcie przypieczętować to ogniskiem w duchowym uniesieniu i przyrodniczym zjednoczeniu oraz doborowym towarzystwie. :old:
  • 118 / / 0
Serio jeszcze zbierasz?? Kurde przez to zimno mi się juz niechce a możliwe ze przegapiłem parę setek :(
  • 12 / / 0
Serio to nie pozbierałem a byłem pewien że będą i będą ale pod koniec tygodnia przy tej aurze chyba że te 7' przymrozki zatrzymały grzybnie do dalszego owocowania. Trochę się zagalopowałem w tych swoich obliczeniach o jeszcze jakieś 4 dni :nuts: Nie traćmy Wiary, w nadchodzący wekend albo w przyszłym roku. Pozdrawiam.
  • 149 / 18 / 0
Na Mazowszu ktoś jeszcze zbiera czy te kilka dni mrozu zakończyło sezon?
  • 4024 / 375 / 953
Coś tam żyje jeszcze ;-) Jak ktoś ma lepsza miejscówkę (niż np. ja), to pewnie jeszcze pozbiera.

Foty z wtorku
  • 31 / / 0
A u mnie słaby sezon w tym roku :/
  • 143 / 1 / 0
Przedwczoraj tj. 19ego wybrałem się na łączkę i jeszcze 7sztuk udało się zebrać, pochodziłem ok 10min widząc że to ostatki odpuściłem szukanie kolejnych pojedynczych sztuk. Dużo było sczerniałych zwłok ale z drugiej str. to dobrze że tej łąki nie wyeksploatowałem zbyt mocno, dużo grzybów mogło rozsiać zarodniki :)
Może jeszcze się wybiorę tam bo noce bez mrozu a w dzień nawet ponad 10st ma być, wiec może jeszcze zechcą wyrosnąć jakieś ostatki symboliczne.
  • 4024 / 375 / 953
Ja na tych ostatkach skorzystałem o tyle, że namierzyłem nową miejscówkę :-)

Bo tak podejrzewam, że ten pojedynczy (bardzo ładny zresztą) okaz nie był uciekinierem z innej łąki, tylko strażą tylną... a kto wie, może nawet ambasadorem.
  • 25 / / 0
Pozazdrościć. Wczoraj byłem zobaczyć na swojej miejscówce co słychać i... tylko zmarzłem na wietrze. Może dlatego nic nie znalazłem ponieważ miejsce jest na potężnej równinie i jest mocno przewiewane. Trochę dziwne jednak bo dolnośląskie to biegun ciepła w Polsce i coś powinno być. Może w jakiejś kotlinie coś by jeszcze było. Trochę innych gatunków widziałem więc pewnie gdzieś coś jeszcze może przeżyło.
  • 336 / 1 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
Coś tam żyje jeszcze ;-) Jak ktoś ma lepsza miejscówkę (niż np. ja), to pewnie jeszcze pozbiera.

Foty z wtorku

Czy te pierwsze dwa zdjęcia, to nie kołpaki? %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.