Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Scenariusz łysiczkowy jak z zeszłego roku tylko małe przesunięcie o pięć dni po grudniowej pełni, to już drugi i ostatni wysyp centralnej Polski w tym roku tak że miłych wojaży po złoto zielonych łąkach. Nie zapomnijcie przypieczętować to ogniskiem w duchowym uniesieniu i przyrodniczym zjednoczeniu oraz doborowym towarzystwie. :old:
  • 118 / / 0
Serio jeszcze zbierasz?? Kurde przez to zimno mi się juz niechce a możliwe ze przegapiłem parę setek :(
  • 12 / / 0
Serio to nie pozbierałem a byłem pewien że będą i będą ale pod koniec tygodnia przy tej aurze chyba że te 7' przymrozki zatrzymały grzybnie do dalszego owocowania. Trochę się zagalopowałem w tych swoich obliczeniach o jeszcze jakieś 4 dni :nuts: Nie traćmy Wiary, w nadchodzący wekend albo w przyszłym roku. Pozdrawiam.
  • 149 / 18 / 0
Na Mazowszu ktoś jeszcze zbiera czy te kilka dni mrozu zakończyło sezon?
  • 4024 / 373 / 951
Coś tam żyje jeszcze ;-) Jak ktoś ma lepsza miejscówkę (niż np. ja), to pewnie jeszcze pozbiera.

Foty z wtorku
  • 31 / / 0
A u mnie słaby sezon w tym roku :/
  • 143 / 1 / 0
Przedwczoraj tj. 19ego wybrałem się na łączkę i jeszcze 7sztuk udało się zebrać, pochodziłem ok 10min widząc że to ostatki odpuściłem szukanie kolejnych pojedynczych sztuk. Dużo było sczerniałych zwłok ale z drugiej str. to dobrze że tej łąki nie wyeksploatowałem zbyt mocno, dużo grzybów mogło rozsiać zarodniki :)
Może jeszcze się wybiorę tam bo noce bez mrozu a w dzień nawet ponad 10st ma być, wiec może jeszcze zechcą wyrosnąć jakieś ostatki symboliczne.
  • 4024 / 373 / 951
Ja na tych ostatkach skorzystałem o tyle, że namierzyłem nową miejscówkę :-)

Bo tak podejrzewam, że ten pojedynczy (bardzo ładny zresztą) okaz nie był uciekinierem z innej łąki, tylko strażą tylną... a kto wie, może nawet ambasadorem.
  • 25 / / 0
Pozazdrościć. Wczoraj byłem zobaczyć na swojej miejscówce co słychać i... tylko zmarzłem na wietrze. Może dlatego nic nie znalazłem ponieważ miejsce jest na potężnej równinie i jest mocno przewiewane. Trochę dziwne jednak bo dolnośląskie to biegun ciepła w Polsce i coś powinno być. Może w jakiejś kotlinie coś by jeszcze było. Trochę innych gatunków widziałem więc pewnie gdzieś coś jeszcze może przeżyło.
  • 336 / 1 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
Coś tam żyje jeszcze ;-) Jak ktoś ma lepsza miejscówkę (niż np. ja), to pewnie jeszcze pozbiera.

Foty z wtorku

Czy te pierwsze dwa zdjęcia, to nie kołpaki? %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.