Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1345 / 148 / 8
haha @huk spodziewałem się takiego komentarza. :hug:
no trochę to paradoksalne, bo jak myśleć pozytywnie jak nasz organizm nie pozwala, ale psychika to skomplikowane dzieło.
myślami, determinacją i silną wolą można wiele osiągnąć, zależy od osoby, genotypu i stanu depresji.
każdy przeżywa swoje inaczej bazując na podobnym organizmie.
nie ma złotego środka, zdrowa dieta, sport, jakieś zajęcie, praca, leki antydepy, czasami benzo i można jakoś ruszyć.
próbuje postem zmienić czyjeś życie ale nie jestem lekarzem, mogę doradzić nie zawsze najlepiej.
wiem jak to jest mieć depresję i naprawdę te pierdolone leki wam pomogą. jeżeli ktoś będzie chciał to da kurwa mać radę.
chyba wiemy ile człowiek może zdziałać, pokonać przeciwności, osiągnąć. to siedzi w was. postąpcie jak uważacie, to wasze życie.
polecam psychiatrów i psychologów, szczere rozmowy również w gronie rodzinnym.
wiem, życie to bitwa, walczymy tak samo jak zwierzęta w dżungli walczymy o przetrwanie i godność ale na innym poziomie.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 834 / 18 / 0
@up a w czym benzo ma pomóc?
a co do zdrowienia siłą woli to prędzej bym powodu zdrowienia upatrywał w tym że depresja sama przeszła- Robert Whitaker o tym mówił że sama przechodzi najczęściej po jakimś czasie.
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 1345 / 148 / 8
benzo doraźnie na wejście antydepów/ssri. nie nadużywać.
są różne teorie, tak jak to że leki nic nie pomagają.
siłę woli to opisuję tak: chcę to dam radę! przeboleję każdego skręta, wygram z własnym prymitywnym organizmem nawet za pomocą leków.
nie jeden jest chory a się leczy, nie jeden chory wyzdrowiał.
trzeba zastanowić się nad sobą czego oczekujemy i czego chcemy.
wiesz jak silna potrafi być determinacja, może nie u osoby chorej na depresje ale myśleć można wszystko.

We are eternal
  • 834 / 18 / 0
"benzo doraźnie na wejście antydepów/ssri"
po co?

"chcę to dam radę! "
https://www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 1345 / 148 / 8
no benzo trochę pomogą. krótkie ich stosowanie na wejście ssri.
ciężko pisać na ten temat, wiadomo jaka depresja potrafi być wredna

We are eternal
  • 834 / 18 / 0
"krótkie ich stosowanie na wejście ssri."
w czym pomaga? ja bym bardziej widzial sens w neuroleptykach bo mniej czujesz na nich wiec mniej cierpisz psychicznie no i spisz wiecej wiec mniej cierpisz no chyba ze masz koszmary
  • 1345 / 148 / 8
@Huk

fakt, neuroleptyki ścinają z nóg i prowadzą do snu. niektóre benzo dobrze się łączą z ssri na poprawę humoru gdy 2tyg ładuje się ssri w moim przypadku fluo. wiadomo że lepiej ich unikać ale ktoś z głową nie ulegnie tym śmiesznym tabletkom.
neuroleptyki zwalą z nóg ale otumanią, człowiek po nich do zombie a benzo fanie połączy z ssri i człowiek dostanie pozytywnego kopa do działania imo.
wszystko zależy z jakim osobnikiem mamy do czynienia po postach wywnioskujesz 25%. musisz zobaczyć ów zawodnika i bardziej sprecyzować kurację.
ps. lekarzem nie jestem, mam jedynie staż w farmakologii.
Ostatnio zmieniony 26 września 2023 przez deadmau5, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto zbędny cytat

We are eternal
  • 834 / 18 / 0
@up benzo nie dzialaja antydepresejnie
jedyne co znalazlem to to ze farmakoterapie opuszczaja rzadziej ludzie co antydepresanty z benzo przyjuja niz ci co same antydepresanty przyjmuja ale powody opuszczenia farmakoterapii sa rozne, i nie znaczy to imo ze sie przegralo z choroba
  • 44 / 1 / 0
Najlepiej jakies benzo
  • 1345 / 148 / 8
przy dystymii, pijąc piwo i biorąc benzo średnio pne się w górę w życiowych celach, spierdolenie czuje, chujówka, parę czynów nęka mnie sumienie a nie uważam sie za złą osobę.
kiedyś zdobęde na tyle odwagi by się odjebać. niczym słaba małpa w stadzie - zginę samoistnie. i chuj, będą następni. niech ktoś wejdzie do mej głowy i pojmie moje myśli :retarded: 9

We are eternal
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.