no trochę to paradoksalne, bo jak myśleć pozytywnie jak nasz organizm nie pozwala, ale psychika to skomplikowane dzieło.
myślami, determinacją i silną wolą można wiele osiągnąć, zależy od osoby, genotypu i stanu depresji.
każdy przeżywa swoje inaczej bazując na podobnym organizmie.
nie ma złotego środka, zdrowa dieta, sport, jakieś zajęcie, praca, leki antydepy, czasami benzo i można jakoś ruszyć.
próbuje postem zmienić czyjeś życie ale nie jestem lekarzem, mogę doradzić nie zawsze najlepiej.
wiem jak to jest mieć depresję i naprawdę te pierdolone leki wam pomogą. jeżeli ktoś będzie chciał to da kurwa mać radę.
chyba wiemy ile człowiek może zdziałać, pokonać przeciwności, osiągnąć. to siedzi w was. postąpcie jak uważacie, to wasze życie.
polecam psychiatrów i psychologów, szczere rozmowy również w gronie rodzinnym.
wiem, życie to bitwa, walczymy tak samo jak zwierzęta w dżungli walczymy o przetrwanie i godność ale na innym poziomie.
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
a co do zdrowienia siłą woli to prędzej bym powodu zdrowienia upatrywał w tym że depresja sama przeszła- Robert Whitaker o tym mówił że sama przechodzi najczęściej po jakimś czasie.
są różne teorie, tak jak to że leki nic nie pomagają.
siłę woli to opisuję tak: chcę to dam radę! przeboleję każdego skręta, wygram z własnym prymitywnym organizmem nawet za pomocą leków.
nie jeden jest chory a się leczy, nie jeden chory wyzdrowiał.
trzeba zastanowić się nad sobą czego oczekujemy i czego chcemy.
wiesz jak silna potrafi być determinacja, może nie u osoby chorej na depresje ale myśleć można wszystko.
We are eternal
po co?
"chcę to dam radę! "
https://www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E
ciężko pisać na ten temat, wiadomo jaka depresja potrafi być wredna
We are eternal
w czym pomaga? ja bym bardziej widzial sens w neuroleptykach bo mniej czujesz na nich wiec mniej cierpisz psychicznie no i spisz wiecej wiec mniej cierpisz no chyba ze masz koszmary
fakt, neuroleptyki ścinają z nóg i prowadzą do snu. niektóre benzo dobrze się łączą z ssri na poprawę humoru gdy 2tyg ładuje się ssri w moim przypadku fluo. wiadomo że lepiej ich unikać ale ktoś z głową nie ulegnie tym śmiesznym tabletkom.
neuroleptyki zwalą z nóg ale otumanią, człowiek po nich do zombie a benzo fanie połączy z ssri i człowiek dostanie pozytywnego kopa do działania imo.
wszystko zależy z jakim osobnikiem mamy do czynienia po postach wywnioskujesz 25%. musisz zobaczyć ów zawodnika i bardziej sprecyzować kurację.
ps. lekarzem nie jestem, mam jedynie staż w farmakologii.
Powód: usunięto zbędny cytat
We are eternal
jedyne co znalazlem to to ze farmakoterapie opuszczaja rzadziej ludzie co antydepresanty z benzo przyjuja niz ci co same antydepresanty przyjmuja ale powody opuszczenia farmakoterapii sa rozne, i nie znaczy to imo ze sie przegralo z choroba
kiedyś zdobęde na tyle odwagi by się odjebać. niczym słaba małpa w stadzie - zginę samoistnie. i chuj, będą następni. niech ktoś wejdzie do mej głowy i pojmie moje myśli :retarded: 9
We are eternal
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.