no trochę to paradoksalne, bo jak myśleć pozytywnie jak nasz organizm nie pozwala, ale psychika to skomplikowane dzieło.
myślami, determinacją i silną wolą można wiele osiągnąć, zależy od osoby, genotypu i stanu depresji.
każdy przeżywa swoje inaczej bazując na podobnym organizmie.
nie ma złotego środka, zdrowa dieta, sport, jakieś zajęcie, praca, leki antydepy, czasami benzo i można jakoś ruszyć.
próbuje postem zmienić czyjeś życie ale nie jestem lekarzem, mogę doradzić nie zawsze najlepiej.
wiem jak to jest mieć depresję i naprawdę te pierdolone leki wam pomogą. jeżeli ktoś będzie chciał to da kurwa mać radę.
chyba wiemy ile człowiek może zdziałać, pokonać przeciwności, osiągnąć. to siedzi w was. postąpcie jak uważacie, to wasze życie.
polecam psychiatrów i psychologów, szczere rozmowy również w gronie rodzinnym.
wiem, życie to bitwa, walczymy tak samo jak zwierzęta w dżungli walczymy o przetrwanie i godność ale na innym poziomie.
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
a co do zdrowienia siłą woli to prędzej bym powodu zdrowienia upatrywał w tym że depresja sama przeszła- Robert Whitaker o tym mówił że sama przechodzi najczęściej po jakimś czasie.
są różne teorie, tak jak to że leki nic nie pomagają.
siłę woli to opisuję tak: chcę to dam radę! przeboleję każdego skręta, wygram z własnym prymitywnym organizmem nawet za pomocą leków.
nie jeden jest chory a się leczy, nie jeden chory wyzdrowiał.
trzeba zastanowić się nad sobą czego oczekujemy i czego chcemy.
wiesz jak silna potrafi być determinacja, może nie u osoby chorej na depresje ale myśleć można wszystko.
We are eternal
po co?
"chcę to dam radę! "
https://www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E
ciężko pisać na ten temat, wiadomo jaka depresja potrafi być wredna
We are eternal
w czym pomaga? ja bym bardziej widzial sens w neuroleptykach bo mniej czujesz na nich wiec mniej cierpisz psychicznie no i spisz wiecej wiec mniej cierpisz no chyba ze masz koszmary
fakt, neuroleptyki ścinają z nóg i prowadzą do snu. niektóre benzo dobrze się łączą z ssri na poprawę humoru gdy 2tyg ładuje się ssri w moim przypadku fluo. wiadomo że lepiej ich unikać ale ktoś z głową nie ulegnie tym śmiesznym tabletkom.
neuroleptyki zwalą z nóg ale otumanią, człowiek po nich do zombie a benzo fanie połączy z ssri i człowiek dostanie pozytywnego kopa do działania imo.
wszystko zależy z jakim osobnikiem mamy do czynienia po postach wywnioskujesz 25%. musisz zobaczyć ów zawodnika i bardziej sprecyzować kurację.
ps. lekarzem nie jestem, mam jedynie staż w farmakologii.
Powód: usunięto zbędny cytat
We are eternal
jedyne co znalazlem to to ze farmakoterapie opuszczaja rzadziej ludzie co antydepresanty z benzo przyjuja niz ci co same antydepresanty przyjmuja ale powody opuszczenia farmakoterapii sa rozne, i nie znaczy to imo ze sie przegralo z choroba
kiedyś zdobęde na tyle odwagi by się odjebać. niczym słaba małpa w stadzie - zginę samoistnie. i chuj, będą następni. niech ktoś wejdzie do mej głowy i pojmie moje myśli :retarded: 9
We are eternal
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.