Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 586 / 123 / 0
Ważne ile zażył leków i ile innych rzeczy jeśli takie były w miksie.
Baclofen ma dość krótki okres półtrwania wiec po 4 dniach juz powinna nastąpić poprawa.
Trzymam kciuki że sobie układu nerwowego nie spierdolił takimi miksami.
  • 186 / 36 / 0
Skoro dostał depresji oddechowej to kluczowe jest ile czasu pozostawał bez oddechu. Coś więcej o okolicznościach jego znalezienia i co się działo potem?
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 3362 / 350 / 0
Tak jak poprzednik napisal: okres poltrwania samego baklofenu to maksymalnie 4h To oznacza ze 4 godziny po zazyciu 25mg w krwioobiegu zostaje 12,5mg baklofenu.
Sama odtrutka na baklofen jest homotauryna. Homotauryna wypiera baklofen z receptorow GABA-B.
Powodzenia.
  • 977 / 221 / 0
Chyba że ktoś jedzie w ciągu to domyślam się że następuje kumulacja w organiźmie i potrzeba więcej czasu. Rzeczywiście homotauryna działa niczym odtrutka, baklofen jakby przestaje działać po jej wzięciu.
Dobry przykład żeby uważać z miksowanie depresantów, bo można się któregoś dnia nie obudzić.
  • 5785 / 1185 / 43
Ale był tutaj jeden, który zażył 1250mg w celach samobójczych (cały słoiczek 25mg).
Przeżył, ocknął się po dwóch dniach.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1174 / 222 / 0
Zwał po ketonach? Spoko, przeczeka się i zero smutku
Zejście po fecie? Pfff, łatwizna
Zejście po Ecstasy? Nasenne i rano się nie pokazywać
Może dzień po waleniu benzo? Nic a nic

Zejście po baclofenie? Kurwa zgroza. 3-4 dni rozpierdzielu, strachu o przyszłość, załamywania rąk i wegetacji. Nie mówię tu nawet o ciągu tylko o jednorazowym u mnie. Już wolę po 2 nockach na ketonach dawki po 1.5g dziennie niż po 2x100mg w ciągu dnia, a efekty mam słabe, bo poprawia w miarę humor i tyle. Kiedyś jeszcze był efekt bycia pijanym, a tak to nawet jak walnąłem raz w ciągu dnia ogromną dawkę bez tolerki (jak jeszcze się tym gównem bawiłem) 400mg w 5-6h to nie wchodziło na motorykę
  • 977 / 221 / 0
Ciekawe czemu tak niektórzy ostro reagują nawet na jedno-dwu dniowe wysoki. Ja mam taki 3-4 dniowy rozpierdol, ale muszę sobie trochę na niego zapracować. Po obaleniu w ciągu jednej buteleczki 50x10mg miałem lekkie lądowanie.
  • 243 / 13 / 0
A jak byście przyrównali baclofen do alkoholu pod względem dawki? Tak, wiem, że to inne działanie. Zapewne wiele osób tutaj próbowało jednego i drugiego.
Np. 120 ml wódki to ile byłoby baclofenu, albo jakieś inne przykłady? czy to bardziej 25 mg czy 100 mg baclofenu.
  • 105 / 26 / 0
Ja nie wiem jak ludzie mają właśnie problem z takimi wysokimi dawkami, że noddują, nie funkcjonują etc. Dla przykładu ja wczoraj wziąłem taką dawkę gdy brałem zawsze rekreacyjnie, np 3 lata temu - żeby po prostu mieć wystrzelony humor w kosmos, pojeździć autem, pospotykać się ze znajomymi itd. Zarzuciłem o 11 175mg, czułem muzykę świetnie, sprzątałem zrobiłem trening. Wszystko super, nastrój tylko się poprawiał. O 16 dorzuciłem kolejne 75mg żeby doprawić i boże - świetnie się czułem. Dalej kontrolowałem siebie, nie wyglądałem na pijanego ani taki się nie czułem. Po prostu wewnętrznie byłem szczęsliwy ponad miarę. Nodding u mnie nastąpił to fakt, ale nie z jakiejś niespodzianki. Po prostu gdy już o 23 znalazłem się w domu, zjadłem obfitą kolację. Wtedy odczułem nodding i pozwoliłem sobie po prostu usnąć. Daje to łącznie w ciągu dnia 250mg. Moim zdaniem najważniejsze jest tylko spożywanie astronomicznych ilości kofeiny - kiedy się da ile się da - oraz picie dużej ilości wody, żeby baclofen nam zbyt nerek nie pomęczył.

Robiłem tak zawsze gdy traktowałem baclofen rekreacyjnie, tj. raz na nie wiem półtora miesiąca? Za to w swoim słynnym ciągu trzymałem się dawek max 125mg. Rekreacyjnie -zaznaczam- rekreacyjnie nawet nie próbuję dawek mniejszych niż 150mg, a dorzuta też bardzo często znajduje miejsce. Najwyraźniej co człowiek to inaczej odbiera substancje, ale to samo w sobie nie powinno być dla nas niespodzianką. Te ilości z jakiegoś powodu kompletnie mnie nie kładą na deski. Mam stwierdzoną nadpobudliwość, może to kwestia tego?

Jeszcze podzielę się mixem który strasznie mnie zaskoczył - choć oczywiście go nie polecam xD: benzo, pregabalina w ilości takiej jaką lubimy, baclofen jak lubimy oraz MPH. Boże ten metylofenidat w tym wszystkim robi taką różnicę. Jak kompletnie inna substancja, jest po prostu świetnie xDD.
  • 1174 / 222 / 0
@Celebryta
A jak nie jesteś w ciągu i walniesz taką jazdę to po 2-3 dniach masz paraliżującą zwałę? Mi psychika nie wybacza takiego wyskoku i minimum 5 dni wracam do siebie. Za to inne substancje bardzo szybko ogarniam zwał lub go nie mam
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.