Być może ci szefowie Sebów zrobili zrzutę i opłacili tą ustawę
Dla mnie właściwie nic się nie zmienia, ale irytuje mnie sam fakt, że robimy krok wstecz w kierunku legalizacji i to z takim bardzo naciąganym uzasadnieniem. Skoro jest epidemia fentanylu (wprawdzie nie u nas, ale czy to ważne...), to trzeba ograniczyć dostęp do zioła. Logiczne...
Akurat depenalizacja jest zgodna z linią obecnego rządu, także zacieram ręce :D
Niestety u mnie wszystkie terminy na dzisiaj chyba zajęte, więc napisałem maila z pytaniem, czy jutro mi wystawią receptę online. Po chwili dostałem odpowiedź z prośbą o podanie numeru PESEL (jednak chyba szanują stałych klientów), bo zapisali mnie na dzisiaj :)
Nie wiem co brać, bo u mnie jest Aurora 22% 60zł g i S Labu 18% Jack Herer i Master Cash 45 zł za g.
Cena trochę kusi.
Gdybym się spóźnił o dzień, byłoby po śliwkach. Trzeba mieć farta, powiem wam.
06 listopada 2024mietowy3 pisze: Trzymam kciuki. A co do wizyt stacjonarnych - jak systemowo będą weryfikować, czy wizyta odbyła się stacjonarnie? Robić zdjęcia? xD
Jak dla mnie dla chcącego nic trudnego. A czy komuś się to będzie opłacało, i jakimi zasobami będą dysponować kontrolerzy to już inna historia.
Ja dziś dostałem SMS, że do 21 mam ostatnią szansę więc zakładam, że inne też już powoli się zamykają na e-recepty i dziś chcą zarobić ile się jeszcze da.
@GTB488 mieć fart, albo śledzić informacje ; )
Dzień dobry,
Pracujemy nad zapewnieniem, aby wszyscy Pacjenci, którzy są pod opieką naszych Lekarzy, mogli kontynuować leczenie na dotychczasowych zasadach sprzed wprowadzenia nowego rozporządzenia.
Dokładamy wszelkich starań, aby terapia była kontynuowana bez zakłóceń oraz aby Pacjenci mieli niezakłócony dostęp do niezbędnego leczenia.
Dało mi to do myślenia ...
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.