Być może ci szefowie Sebów zrobili zrzutę i opłacili tą ustawę
Dla mnie właściwie nic się nie zmienia, ale irytuje mnie sam fakt, że robimy krok wstecz w kierunku legalizacji i to z takim bardzo naciąganym uzasadnieniem. Skoro jest epidemia fentanylu (wprawdzie nie u nas, ale czy to ważne...), to trzeba ograniczyć dostęp do zioła. Logiczne...
Akurat depenalizacja jest zgodna z linią obecnego rządu, także zacieram ręce :D
Niestety u mnie wszystkie terminy na dzisiaj chyba zajęte, więc napisałem maila z pytaniem, czy jutro mi wystawią receptę online. Po chwili dostałem odpowiedź z prośbą o podanie numeru PESEL (jednak chyba szanują stałych klientów), bo zapisali mnie na dzisiaj :)
Nie wiem co brać, bo u mnie jest Aurora 22% 60zł g i S Labu 18% Jack Herer i Master Cash 45 zł za g.
Cena trochę kusi.
Gdybym się spóźnił o dzień, byłoby po śliwkach. Trzeba mieć farta, powiem wam.
06 listopada 2024mietowy3 pisze: Trzymam kciuki. A co do wizyt stacjonarnych - jak systemowo będą weryfikować, czy wizyta odbyła się stacjonarnie? Robić zdjęcia? xD
Jak dla mnie dla chcącego nic trudnego. A czy komuś się to będzie opłacało, i jakimi zasobami będą dysponować kontrolerzy to już inna historia.
Ja dziś dostałem SMS, że do 21 mam ostatnią szansę więc zakładam, że inne też już powoli się zamykają na e-recepty i dziś chcą zarobić ile się jeszcze da.
@GTB488 mieć fart, albo śledzić informacje ; )
Dzień dobry,
Pracujemy nad zapewnieniem, aby wszyscy Pacjenci, którzy są pod opieką naszych Lekarzy, mogli kontynuować leczenie na dotychczasowych zasadach sprzed wprowadzenia nowego rozporządzenia.
Dokładamy wszelkich starań, aby terapia była kontynuowana bez zakłóceń oraz aby Pacjenci mieli niezakłócony dostęp do niezbędnego leczenia.
Dało mi to do myślenia ...
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.