Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 848 / 286 / 0
@zakletystyk
ogarnij się lepiej, kolego.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 1129 / 313 / 2
@Kratos1 Nie jesteśmy lekarzami, aby udzielać takich informacji, po za tym nie podałeś żadnych informacji o sobie, waga? dieta? od kiedy masz problemy ze skupieniem uwagi? inne leki? itp. itd... to nie są cukierki, tylko lek który może wyrządzić więcej szkód niż pożytku użytkowany w niewłaściwy sposób, pozdrawiam, stay safe i z fartem
chciałbym sobie pomóc Metylfenidatem
edit: metylofenidatem*
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1784 / 243 / 0
01 lipca 2024Kratos1 pisze:
Witajcie, ostatnio mam problemy z koncentracją i skupieniem (coś choćby ADD) i chciałbym sobie pomóc Metylfenidatem ale nie wiem w jakiej dawce i w jakiej postaci (o zwykłym uwalnianiu lub o przedłużonym itd.), proszę Was o rady.
PS:Chodzi mi głównie żeby poprawiło mi się skupienie przy czytaniu książek lub oglądania serialu itd.
Zaczynasz od medikinetu ir jak ogarniesz lek i wrzucisz zdjęcie paczki z nikiem z forum to ci ktoś pomoże to rozpisać co i jak dalej ;)
  • 75 / 8 / 0
@nCuX @Kratos1 a to nie powinno się iść do np. neurologa z tym czy na jakąś szerszą diagnostykę np. rezonans magnetyczny? Co innego jak chcesz to brać rekreacyjnie to dawkowanie masz wg. psychonautwiki (klasyka gatunku)
  • 15 / 1 / 0
@nCuX mordo jak chcesz sie brać za rekracyjne branie tego gówna to nie sugeruj się kolegą wyżej pod mną bo jestem to wjebany od prawie 4 lat i zjadam całe opakowanie 20 mg natychmiastowych 30 tab w nie cały nawet dzień a na raz biorę do nosa 120 mg i tak powoli 120 mg też juz nie działa lepiej se odpuść mi mocno porysował czape psychozy dosłownie jak się czasami przećpam tak szybko na raz to sie boje i tak jak bym miał parkinosna dosłownie ahha ale schizy są mocniejsze niż u np amfetaminy i no nawet są u mnie jak nie biorę już 3 tyg bo mam przerwę to i tak się schizuje ale dawkę jaka polecam na pierwszy raz to nie 50 mg donosowo tylko jeśli chcesz poczuć te mrowienie w głowię i zarysować sobie głowę to od 80 mg do 140 mg na raz nei nie jest to dużo bo ja brałem w ciagu 4 miesięcznym rok wstecz 200 mg na raz
Uwaga! Użytkownik Yeresina nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 1 / 0
16 maja 2024pekaes pisze:
Żyłem w przekonaniu, że metylofenidat nie jest neurotoksyczny w żadnej dawce, możesz podesłać jakiś link do takiego badania ? A co z amfetaminą bo metamfetamina jest neurotoksyczna natomiast amfa z tego co wiem to nie ?

od 13 miesięcy jestem na metylofenidacie i mimo takich dawek nie użyłbym go w celach rekreacyjnych bo bez niego mam bardziej "imprezowy nastroj", metylofenidat pomaga mi głownie w pracy biurowej, ja po nim miej gadam i jestem zdecydowanie mniej towarzyski nie poszedłbym po nim na żadną imprezę więc w moim przypadku nie ma mowy o żadnej rekreacji. Jedyne co to czasem odczuwam chwilę euforii gdy załaduje na raz 40-150 mg ale bywało, że nawet tego nie czułem.

Przy okazji spytam czy gdy zrobiłem 6 dni przerwy od stymulantów ale byłem na:

duloksetynie 90mg/24h którą zazywalem o 7:00,
przyjąłem 3x20mg medikinetu IR rozpuszczając tabletki w buzi od 20:00-21:00, miałem 1h euforii-fazy
22:00-24:00 wciągnąłem około 70mg metamfetaminy nosem i około 130mg wypaliłem w meth pipe, nie poczułem nic !

każdy z moich 3 kolegów, którzy też to brali czuł bardzo dobrze ten meth więc nie ma opcji, że towar kiepski, jeden z kolegów miał bombe po kresce 30mg tej meth, a dwa miesiące leci codziennie na amfetaminie, drugi poczuł mocno 70mg nosem co najbardziej mnie zdziwiło bo to największy hardkor z tego towarzystwa i od 15 lat leci na beta ketonach od kilku lat 2g dziennie (Hexen Nep CMC czasem feta)

Czy to możliwe że metylofenidat spowodowal, że nie poczułem meth? Czy może to przez duloksetyne ?
A może ktoryś z tych leków blokował jej działanie, bo spać nie mogłem a kolejnego dnia około 12 jakby złapała mnie faza pomimo braku snu , jedynie feta 50mg ale wcześniej tej samej fety potrzebowałem 200-400 na raz by poczuć?
kto ci ćpunie powiedział ze metylofenidat jest nie toksyczny powyżej dawki 120 mg ci wątrobę zjada
Uwaga! Użytkownik Yeresina nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 6 / 0
Czy ten ma jakiekolwiek szanse sprawdzić się w przypadku intensywnych zaburzeń lękowych połączonych z depresją i silnym przewlekłym zmęczeniem?
Lekarz mi przepisał jakiś czas temu "na próbę", a ja obawiam się że dostanę ataku paniki lub podobnych nieprzyjemnych lub niebezpiecznych objawów. W zasadzie bez leku odczuwam wiele efektów opisanych w ulotce jako skutki uboczne więc nie widze w tym dużego sensu, ale brałem już wszystkie typowe leki. Może jednak w tym szaleństwie jest metoda? Tabletki 10mg o przedłużonym uwalnianiu.
  • 1129 / 313 / 2
11 lipca 2024Brick pisze:
Czy ten ma jakiekolwiek szanse sprawdzić się w przypadku intensywnych zaburzeń lękowych połączonych z depresją i silnym przewlekłym zmęczeniem?
Lekarz mi przepisał jakiś czas temu "na próbę", a ja obawiam się że dostanę ataku paniki lub podobnych nieprzyjemnych lub niebezpiecznych objawów. W zasadzie bez leku odczuwam wiele efektów opisanych w ulotce jako skutki uboczne więc nie widze w tym dużego sensu, ale brałem już wszystkie typowe leki. Może jednak w tym szaleństwie jest metoda? Tabletki 10mg o przedłużonym uwalnianiu.
Klonidyna to protip, nie mam siły się rozpisywać, robiłem to mnóstwo razy na jej temat - ostatnio bodajże w temacie o bupropionie, znajdź sobie. Stay safe i z fartem.
  • 111 / 6 / 0
Dzięki, wygląda interesująco. Pogadam z lekarzem podczas kolejnej wizyty. Jest bardzo otwarty na moje propozycje leczenia.

fuzja ncux

@Merx Widzę, że klonidyna to bardzo podobna substancja do tyzanidyny. Myślisz, że ta druga również mogłaby pomóc w silnym lęku, zmęczeniu, depresji? Akurat posiadam ją w domu.

Moje dolegliwości są tak silne, zwłaszcza napięcie, że zaczynam mieć różnego rodzaju problemy neurologiczne od kilku lat.
  • 1129 / 313 / 2
@Brick
to, że jest podobna to tak jak z metylofenidatem i jego podobieństwem do kokainy po samym wzorze strukturalnym :pacman:
wyłącznie klonidyna ma wspomniane prze ze mnie właściwości i dodatkowy profit w postaci redukcji kilku z objawów ADHD u osób dorosłych. Stay safe i z fartem.
Zablokowany
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.