Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 554 / 138 / 0
09 maja 2020polymerase pisze:
Kurwa, gdzieś po przerwie 3 tygodniowej, wróciłem wczoraj do pregab, 150-150-0, z rana czuję się dobrze, ale później czuję w tle lekkie lęki i pogorszenie nastroju... a to dopiero drugi dzień.

I też jakoś dziwnie/sztucznie spostrzegam otoczenie... japrdl.
Może Ci to minie, bo ja jak robię przerwę i później wracam, to mam ten rekreacyjny stan, ale i zwiększoną podatność na lęk.
  • 867 / 253 / 0
Przyjmuję pregabalinę praktycznie od początku tego roku, stale, w dawkach i celach leczniczych. Moim zdaniem skutecznie eliminuje lęk tzw. wolnopłynący, więc może być dobra na zaburzenia lękowe uogólnione. Jednak w konkretnych sytuacjach szczególnie stresowych nie zdaje egzaminu, wtedy jak dla mnie tylko benzo. No i przynajmniej w moim przypadku tak czy inaczej nie eliminuje negatywnych, mrocznych myśli, ale to w końcu nie antydepresant, więc nic dziwnego. Ponadto nigdy nie próbowałam używać rekreacyjnie, jednak biorąc kodę czasem dorzucam jakieś 150mg na peaku, co w moim przypadku ewidentnie przedłuża czas trwania fazy nawet dwukrotnie.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 1435 / 90 / 2
Prega nie podbija opio, jakby ktoś nie wierzył mogę podać źródła, sam też testowałem.Benzosy oczywiście tak.Ja biorę dawkę rekrecyjną 20 tab po 75.Jak się ciągnie nosem to jak masz dobry sposób wchodzi gładko, spływy są okrutne.Ja też lecznio jadę 400 i lek nic nie robi na lekki tylko fajnie muli i ma skutki uboczne.
action movie:gun:
  • 1100 / 273 / 0
w moim przypadku działanie opiatów rozpływa się w działaniu pregi, za to wjazdy sa dużo mocniejsze, nawet oksy które w sumie wjazdu to nie ma walnęło mnie jak młotem w łeb. No ale jest wjazd, trochę wyczuwalnego działania, a potem to już sam nie wiem co kopie i czuję się, jakbym wziął więcej pregi nie strzelił opio
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 402 / 69 / 0
Na mnie działa przeciwlękowo, prospołecznie, nie muszę od czasu do czasu pić alkoholu. Sam jestem dla siebie lekarzem. Działa nasennie ale dawki, które biorę mnie przerażają.
  • 3406 / 534 / 0
Nikotyna mocno podbija działanie pregabaliny (a zwłaszcza ten efekt euforyzyjący) jak palę szluge to aż mi się w głowie kręci, ciekawe jakby tak kupić sobie nicorette gumy 2mg-4mg (nie wiem czy są większe dawki) i sobie cały czas rzuć.

Hmm można przetestować.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 554 / 138 / 0
@szakalcpak jakie dawki stosujesz ?
@polymerase w ulotce coś o nikotynie jest zawarte, czy po sobie stwierdzasz ten pozytywny miks ?
Ja jakoś nie mogę poczuć przeciwlękowego działania pregi. Jutro sam podniosę sobie z 150 rano na 225 i wieczorem 75. Może coś zdziała wtedy, bo są badania które wyraźnie wskazują działanie przeciwlękowe pregi lepsze od alprozolamu.
  • 51 / 4 / 0
09 maja 2020Arabella841 pisze:
Przyjmuję pregabalinę praktycznie od początku tego roku, stale, w dawkach i celach leczniczych. Moim zdaniem skutecznie eliminuje lęk tzw. wolnopłynący, więc może być dobra na zaburzenia lękowe uogólnione. Jednak w konkretnych sytuacjach szczególnie stresowych nie zdaje egzaminu, wtedy jak dla mnie tylko benzo. No i przynajmniej w moim przypadku tak czy inaczej nie eliminuje negatywnych, mrocznych myśli, ale to w końcu nie antydepresant, więc nic dziwnego. Ponadto nigdy nie próbowałam używać rekreacyjnie, jednak biorąc kodę czasem dorzucam jakieś 150mg na peaku, co w moim przypadku ewidentnie przedłuża czas trwania fazy nawet dwukrotnie.
Uwielbiam Cię za ten Avatar. Lepszego nie widziałam. Nigdy, nigdzie. Hardcorowa fanka tego znakomitego serialu dramatycznego i tej super-dramatycznej postaci. Pamiętam fajną scenę, jak Tony zadzwonił do Chrisa że ma być natychmiast na akcji, a on akurat był po strzale heroiny naćpany jak czmiel. Jego reakcje, miny, szok w oczach, charakterystyczne dla opiatowców drapanie się po twarzy czy szyi, w trakcie rozczłonkowywania ciała Ralpha były bezcenne. Przepraszam za offtop, ale żeby do zredukować napiszę, że popełniłam duży błąd ćpając ten lek w dużych dawkach. Co prawda tolerancja szybko spada, ale na zagranicznych www wyczytałam, że tego typu atrakcje kończą się czasami hospitalizacjami, padaczka też może wskoczyć.

źródło: https://www.pfizermedicalinformation.ca ... overdosage#

"The most commonly reported adverse events observed when pregabalin was taken in overdose (dose range from 800 mg/day up to 11,500 mg as a single dose) included affective disorder, somnolence, confusional state, depression, agitation, and restlessness. Seizures were also reported."

Odnośnie mieszania pregi z depresantami, w tym benzo- jako ciekawostkę podam, że nie odnotowano niebezpiecznych interakcji, depresji oddech itp - jedyne "niebezpieczeństwo" to, mówiąc skrótowo większy "high" (w sumie pożądane uboczne, że tak się wyrażę):

Z zakładki interakcje- ta sama strona z linku powyżej:

Opioids, benzodiazepines and alcohol: Pregabalin appears to be additive in the impairment of cognitive and gross motor function caused by opioids, benzodiazepines and alcohol.

In post-marketing experience, there are reports of respiratory failure, coma and deaths in patients taking pregabalin alone or in combination with other CNS depressants, including in patients with substance use disorders.
Uwaga! Użytkownik ukemi jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 534 / 0
@WALLSTREET W ulotce raczej tego nie ma napisane (nie wiem nie czytam ulotek XD), ale do rzeczy - zawsze było jest i będzie że nikotyna podbija takie substancje jak;

pregabalina, gbl, baklofen, fenibut. (w moim przypadku i pewnie w wielu innych też bo nie raz czytałem w danych wątkach tych substancji).
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 554 / 138 / 0
Na przykład alprę już nikotyna ''zabija''. Ogólnie regularne duże ilości nikotyny mogą psuć efekty terapeutyczne, bo jej związki po spaleniu są metabolizowane przez wątrobę. Przez, co może wpływać to na leki, które wątroba także przerabia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.