Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Witam, od dłuższego czasu borykam się z problemem prokrastynacji i generalną niechęcią do życia. Czy miał ktoś z was podobny problem? Jak odnaleźć w sobie motywację do działania?
Uwaga! Użytkownik hyperxpizza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
Fido69 pisze:
A co dokładnie chcesz osiągnąć stackiem?
Sniffować, jak? Do nosa :)
pojawil sie adrafinil w krysztale.
Wlasnie pisalem w temacie adrafinilu zeby uwazac bo cholera wie co tam siedzi.
Jesli dzialanie jet takie jak rozowego pudru to spoko...
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
DorianGray pisze:
xefokose pisze:
Mam spora alergie na nikiel chrom i kobalt.
Bardzo wplywa to na moje funkcje poznawcze.
Prawodpodobnie wyrzut histaminy dziala na mnie bardzo przymulajaco.
Mam poteznego brainfoga, chce mi sie calymi dniami spac nawet przy f4mph kofeinie selegilinie i pea. Tabletki antyhistaminowe prawie nie pomagaja a do tego tez na swoj sposob tworza zamule. Dzieje sie to wszystko falowo. tydzien ok, tydzien stan letargu.
A próbowałeś z leków antyhistaminowych czegoś z nowej generacji? To stosunkowo nowe substancje i główną ich zaletą jest selektywne działanie. Dzięki temu objawy alergii znikają, a senność się nie pojawia.

Na swoje katary i spuchnięte oczy stosowałem bilastynę i byłem bardzo zadowolony.
Ad 1 pytanie do autora postu - badales poziom cukru i tarczycy ?
Jesli alergia jest na tyle silna, ze nie mozesz spozywac niczego z powyzszymi 3 pierwiiastkami to w tym jest problem.

Ad 2 na zamule jak mialem sezonowe problemy ladnie prosilem lekarza o... https://pl.wikipedia.org/wiki/Salbutamol

Chyba nie do konca mial pojecie o alergiach wiec przepisywal :)
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
Ta. Juz to widze:
- przed wciagnieciem kreski zarzuc sylimarol (oslona watroby), po ciagu hepatil (wspomaga regeneracje watroby). zaleca sie takze pic sok z zurawiny (wspomaga oczyszczanie nerek) :-)
  • 3406 / 534 / 0
cebex pisze:
sanchez1 pisze:
jedna noc nieprzespana upreguluje rec. dopaminowe,
????????????????????????????????????????????????????????????
Może nie cała, ale mniej snu - na pewno, która zmniejszając ilość prolaktyny.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 3406 / 534 / 0
No ja to tak rozumiem, że ogólnie długie czy 2-falowe spanie jest niekorzystne dla naszego organizmu, jednak ten hormon rośnie w fazie REM snu i tak ciągle podbijany, obniża dopaminę - bo one się ze sobą 'gryzą', dlatego np. ktoś zauważy że ciągle śpi a nadal jest niewyspany itp, taki powód, wiadomo powodów może być wiele, ale ten też trzeba mieć na uwadze.

Dlatego upreguluje rec. dopaminowe - na początku pewnie jest w chuj ciężko dla takiego człowieka, trzeba w tych chwilach sportem się bronić, bo zaśniesz na stojąco.
  • 1676 / 106 / 0
o snie pisali madrzejsi. noradrenalina, cholina bla bla
topic52106.html
(ja tylko wrzucilem prace)

Co do prolaktyny to cynk i b6 wystarcza zupelnie.
Przy czym cynk typu zincas forte reszte mozna wywalic do smieci.
A b6 stosowac z przerwami bo w nadmiarze popali lepetyne.

Sama prolaktyna to tez nie do konca tak warto tez zbic kortyzol.
Ps nie stosowac wapnia i cynku razem. Cynk byl chyba na noc a wapn z rana.
  • 3406 / 534 / 0
randomuser118 pisze:
Cynk byl chyba na noc a wapn z rana.
A to dobrze, bo ja to wrzucam byle jak, rano cyk też ładuje w sumie ale na noc nic tabsów, to cynk na noc mówisz, a jak się popiło browar to wrzucać też czy odpuszczać ?
  • 1676 / 106 / 0
Do cynku dokup magnez.
Co do alko nie wierm.
Edit przepraszam. tu i owdzie pisze, ze cynk dziala lepiej z rana.
troche zglupialalem bo od zawsze powtarzano mi ze bierze sie na noc bo cynk ma tendencje do zmulania zoladka.
Ja sie trzymam dawkowania na noc. jakby ktos mogl wyjasnic bedzie wdzieczny. pozdrawiam

i 2 pytanie ode mnie
chrzan i musztarda w jednych zrodlach chwala w innych mowia, ze obciazaja watrobe.
Jakby ktos mial jakies sensowne zrodla prosze wrzucic.
W duckduckgo szukac umiem, nie interesuja mnie linki typu vitalis albo inne strony ktore opieraja sie na zasadzie ze jak cos piecze to pewnie uszkadza organizm (na ktorejs ze strton podali, ze chrzan i chili sa toksyczne %-))
  • 2278 / 277 / 3
Cynk biorę z rana. Stymuluje produkcję dopaminy i testosteronu, dlatego. Biorę końskie dawki rzędu 56 mg. Branie przez spaniem może powodować problemy z zaśnięciem, a rano ewidentnie wyczuwalnym efektem działała jest trudny do opanowania wzwód. Za to brany z rana wyraźnie stymuluje funkcje kognitywne, "męskość, pewność siebie. Zawsze polecam ludziom brać cynk wraz z witaminą D3, jeżeli mają problem ze słabymi, wypadającymi włosami i kruchymi paznokciami. Przy suplementacji cynkiem należy pamiętać, że działa w sposób antagonistyczny do miedzi ("wypłukuje" ją). Miedź z kolei pełni m. in. bardzo ważną rolę w procesie metabolizmu histaminy.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.