Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 399 / 0
@2004 - 17 lat doświadczenia z dragami i jeszcze mówisz, że nie dużo ? Doktorat mógłbyś napisać... %-D
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 699 / 0
Ale debilny temat... :uwaga:
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 1290 / 366 / 0
Typowy schemat cpuna to myslec, ze jego drag jest najlepszy a inni sie truja i marnuja zycie. Bez wzgledu na substancje, znajdzie sie wiele osobnikow, ktorzy beda twierdzic, ze ich drag jest wrecz zdrowy, leczniczy i w ogole. Wynika to prosto z niskiej inteligencji kiedy wiadomo, ze narkotyki sa szkodliwe.
Szczegolnie źli są ci od psychodelikow, pisza ksiazki, polecaja innymi, a wiele z nich konczy w koncu w piachu albo dostaje ostrej choroby, dlatego oni sa jednymi z najbardziej zepsutych.
Ale też są odwrotni, będąc w nawet małym nałogu, myślą jakie to jest straszne, złe i szkodliwe ale często nie są w stanie z tego wyjść. Ci sami co twiedzą, że walenie konia jest szkodliwe i też piszą i czytają ksiązki na ten temat, gdzie większość teorii ma 200 i więcej lat. I są przypadki, że gość co pił piwo przez pół roku dziennie, dał się zamknąć na rok w odwyku, stracił prace, żone, DOM i do dziś opowiada, że jest alkoholikiem na całe życie.
  • 239 / 45 / 0
Sorry ale ten 2004 przypomina mi feydeweya sprzed lat. Wyjmij glowe z wlasnej dupy, jedyne co jak narazie udowadniasz to to ze ani za duzo nie rozumiesz ani za duzo nie widziales
  • 159 / 23 / 0
^
nie przepraszaj ;)
mowisz? jakis argument za tym?
czy chciales tylko podzielic sie swoja nieistotna opinia? : *
  • 2198 / 715 / 0
Ty sie cały temat dzielisz nieistotna opinia i znowu pokazujesz wybujałe ego. Komiczny temat, propsuje.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 491 / 62 / 0
17 lutego 2020WrakCzlowieka pisze:
Wierz mi że są powody dla których LSD na przykład nie jest stosowane w psychiatrii - bo jak każdy drag daje iluzje i chwilową odskocznie a nie rozwiązanie realnych problemów.
tu akurat się chyba mylisz, bo przed delegalizacją (która raczej wynikała z kwestii społecznych niż medycznych) kwas podobno był z powodzeniem stosowany w leczeniu alkoholizmu. teraz po latach wraca się do badań nad terapeutycznym zastosowaniem pasjko i wyniki odnośnie np. psylocybiny są obiecujące.

PS
poza tym w psychiatrii stosuje się przecież mnóstwo dragów ; ]
  • 2198 / 715 / 0
LSD jest wbrew pozorom słabiutko przebadane więc do powszechnego stosowania daleka droga. A stosuje się mnóstwo, owszem - ale jako tako poznanych (zwykle, są wyjątki).
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 491 / 62 / 0
17 lutego 20202004 pisze:

allienforms - wyjatek potwierdzajacy regule. widzisz moze to kwestia srodowiska, bo ja np. znam kilku psycho majacych preznie rozwijajace sie firmy, stimiarzy z ciaglymi problemami z prawem i 1 opio-smieciarza i kilka nagrobkow opiowrakow.
nie powinieneś tak uogólniać. z mojego środowiska np. psychonauci i palacze mj zdają się być najgłupsi, a alkusy oraz opiowraki (co ciekawe w pierwszej grupie prawie sami faceci, w drugiej kobiety) najinteligentniejsi . to zbyt małe próbki, aby na ich podstawie wyciągać tego typu wnioski.

jak już, to można by postawić tezę (były badania robione na dzieciach), że inteligentniejsi potrzebują większej stymulacji i dlatego częściej sięgają po narkotyki - tyle że ogólnie, nie możemy wyróżnić jakiejś jednej grupy substancji, bo brak nam danych.

poza tym jakie to ma w sumie znaczenie? no poza lizaniem się po jajach w stylu argumentów o tym, że wyborcy partii X są inteligentniejsi (więc skoro do nich należę, to też jestem mądry!).
  • 110 / 8 / 23
18 lutego 20202004 pisze:
@GG Allin
i wszystko byloby pieknie, gdyby nie bledne zalozenia :*
jak wytykasz komus niepoprawna polszczyzne to nie wal bledu w tym samym zdaniu ;)
a Ty poznales wszystkich cpunow, ze sie wypowiadasz?
@GG Allin Tworzysz nowe hasła do słownika poprawnej polszczyzny?
re-afirmacja- ... -nie ma takiego słowa.
Uwaga! Użytkownik snoopdogg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.