...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 72 / 11 / 0
Panowie i Panie - wyzwanie przyjęte ;-) Nawet nie wiedziałem, że odbywa się tu taka zacna inicjatywa, a mimo to, podjąłem ją równolegle z wami. Przypadek ?
Uwaga! Użytkownik Baxter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 825 / 14 / 0
W 2012 roku, 39 dni do Wielkiego Czwartku bez alkoholu.
  • 110 / 5 / 0
i jak tam moi drodzy parafianie ? ja się trzymam od Popielca czysty :P a tak naprawdę już od niedzieli ;p czyli 17 dni trzeźwy jest to rekord od jakiś 8 lat u mnie ;P

Ani trawy, a ni dyso, ani psychodeliki, ani benzo, ani alko, ani stymulanty, ani ketony ;p kurwa czuje sie zajebiscie w huuj :d z sexu nei zrezygnuje ale i tak czuje sie dumny z siebie :D teraz wiem ze na spokojnie wytrymam :d i od razu są efekty dostalem pracę, mam mini sukcesy w moim hobby/sporcie :d do przodu ;p czuje ze sie zajebiscie oczyszczam ;p ale nie powiem po poście szykuję się na MXE albo ketamine no moze ten 2 oxo pce ale nie gadajmy o tym ;p to temat o wielkim poście :D
Uwaga! Użytkownik Dysocjant37 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 858 / 51 / 0
Jestem czysty (nie licząc 1 razu) od niedzieli, czyli 7 dni.
  • 72 / 11 / 0
Ja trwam dzielnie w postanowieniu ale okoliczności często wodzą mnie na pokuszenie. I chociażbym kroczył ciemną doliną , zł a się nie ulęknę :old:
Uwaga! Użytkownik Baxter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 5 / 0
Jedziemy z tematem, absta od dziewiatego i nawet zastanawiam sie nad przeciagnieciem detexu moze jakos miesiac dodatkowo albo i dwa :-p
  • 110 / 5 / 0
no ja od siódmego @up a co brałeś i jakie ilości ?
Uwaga! Użytkownik Dysocjant37 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 11 / 0
Jak tam bracia i siostry ? Nadal się trzymam ale przyzna, że już planuję wypad do Amsterdamu na święta aby hucznie zakończyć tę próbę charakteru :-)
  • 110 / 5 / 0
no siemanko :d ja dzisiaj zaczynam jaranie zielska :) wiadomix tylko w weekendy :P zaczyałem mój post 7 lutego więc jest już ponad 40 dni i 40 nocy :d Robiąc post nie patrzyłem na Kościół Rzymsko-Katolicki ale na Biblię i hitorię Jezusa Chrysusa który nie jadł i nie pił przez 40 dni i 40 nocy :) więc licząc od 7 Lutego dzisiaj zgodnie ze swoim sumieniem mogę spokojnie sobie zapalić :)
  • 640 / 119 / 0
Pewnie tak cię sieknie po odbytym poście, że zapomnisz o bożym świecie. Ciesz się chwilą i świętuj, bracie. Zostałeś odkupiony! :D
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.