Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 395 / 36 / 0
Je.ać tFn :8
  • 163 / 16 / 0
Zawód dziennikarza powoli zaczyna plasować się zaraz obok policjanta, kanara i komornika w mojej hierarchii. Kurwy.
" ludzkosc sie zepsula
gnije jak plesn
przed smartfonami i monitorami i gmo i rc-kami"
  • 703 / 40 / 0
Światło pisze:
Już nawet nie chce mi się komentować jakie to jest naiwne, ale szanownym dziennikarzom chciałbym powiedzieć że dilerzy nie szukają klientów, klienci sami ich znachodzą. Mają problemy, nieraz idą na zakupy ze łzami w oczach. Czasami na luzie.
Dokładnie. Ludzie przed telepudłem będą się teraz zapowietrzać, że heroinę tak łatwo kupić, a mało kto się zastanowi, dlaczego ktoś w ogóle miałby jej szukać. Czy to przypadkiem nie jest tak, że dzieciaki biorą się za dragi, bo nie są w stanie sobie poradzić z problemami, a autorytetów czy choćby najmniejszego oparcia nie ma ani w szkole ani w domu. Porozbijane rodziny, nauczyciele traktujący pracę jak bardzo przykry obowiązek, zero realnego zainteresowania człowiekiem. Nie rozumiem jakim cudem ktokolwiek jeszcze wierzy, że ludzie uzależniają się z ciekawości i tylko dlatego, że coś jest dostępne.

Za dużo w mediach propagandy anty i pro (to drugie bardziej w internecie). Fajnie byłoby przeczytać czy obejrzeć reportaż o tym dlaczego ludzie w dzisiejszych czasach, w Polsce, wpadają w nałogi, i dlaczego niektórym udaje się z tego wyjść, a inni próbują latami i nie mogą. Bez robienia sensacji na siłę i niepotrzebnych emocji.
  • 4024 / 375 / 951
Niestety, chociaż reportaż zawiera dramatyczny apel o działanie przeciwko tej stronie, to nie ma w nim najmniejszej wzmianki o tym, czym się ta strona dla narkomanów zajmuje. Po odczytywanych cytatach (gratulacje dla lektorów %-D ) sądząc - winna nosić nazwę cotamdziśnarynczekusypią.pl, ponieważ jest widocznie jedyny rodzaj publikowanych na niej treści.
  • 698 / 172 / 0
Kociak pisze:
APEL DO DZIENNIKARZY

Na pewno niejeden z was to przeczyta.

Wiem, że czepiacie się na siłę, taka wasza robota. Ale dlaczego nie wspominacie w tych, pożal się Boże reportażach, o takich sprawach jak znakomicie opisane działy Detoks czy Zdrowie, w których ludzie z dobrej woli sobie pomagają, ostrzegają, opisują jak kończą się zabawy z narkotykami. Na forum na każdym kroku pojawiają się ostrzeżenia, konsekwencje uzależnień, każdy zainteresowany może zobaczyć czym to grozi. Jeśli ktoś jest już uzależniony, staramy się pomóc, nie piszemy "ćpaj więcej, na pewno będzie lepiej", sugerujemy odstawienie, polecamy dobre ośrodki, metody detoksykacji, zastanawiamy się, jak najlepiej sobie z tym poradzić. Na każdym kroku namawiamy do zdrowego stylu życia, sportu, dobrej diety. Wielu poznało narkotyki jeszcze zanim wiedzieli o forum, tutaj trafili w celu edukacji, przyszli po pomoc. O tym nie wspominacie. Wyrywacie fakty z kontekstu, dorabiacie swoje teorie i próbujecie przedstawić forum w złym świetle. Jak ktoś chce ćpać, to będzie i bez forum. Zastanówcie się nad sobą. Robicie więcej szkody niż pożytku. Między innymi, przez takich jak wy, od kilku lat w ogóle nie oglądam telewizji.

Aha, handel za pomocą forum JEST ZABRONIONY według regulaminu. Też nie wspomnieliście o tym. Żenada.
Dobrze napisane, ale nie wiem, czy tu zajrzą dziennikarzyny, bo swoje "arcyważne" zadanie już wykonali :wall: . Proponuję, żebyś ten apel wkleił również w komentarzach pod materiałem na stronie ttv.
  • 1262 / 17 / 0
Nie wspominając, że 1/4 tego forum zajmuje się dietą i dbaniem o zdrowie a nie narkotykami ale o takich działach jak leki na depresję czy nootropy(o ile taki dziennikarz jest w stanie przeczytać to słowo poprawnie) raczej nikt nie słyszał od nich. Od SFD forum hajpa się różni wcale nie tak bardzo u nich gadka też wygląda podobnie co brać i ile by wydajnie lecieć na siłowni. O boziu straszni narkomani planują się uśmiercić co tam, że mają większe wykształcenie od takich typowych dziennikarzyn z TVNu.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
Co jak co, ale taki material tylko zwiększa zainteresowanie ludzi heroiną lub innymi substancjami, ponieważ teoretycznie nie każdy wie, że dragi tak łatwo kupić. Myśle, że po tym fikcyjnym materiale, wiele osób załozy konto na HP z ciekawosci, i przez to wciagnie sie w dragi... Nic dobrego...

Dodatkowo w tym materiale powinni powiedziec, ze na ulicy dostali w 100% czystego browna :D :D
  • 452 / 19 / 0
I właśnie ci pseudo-dziennikarze mamią potem ludzi takimi materiałami,i większośc z nich to łyka.A skutek jest odwrotny do zamierzonego.
"Świat który stworzyłem był kaleki.Chciałem bólu prawdy"
Mikołaj Jaska
  • 334 / 13 / 0
A czego spodziewać się po polskich, nędznych dziennikarzełkach :kotz:

Co do samej prowokacji dziennikarskiej, to oczywiście nic im nie grozi, bo wytłumaczą się, że nie kupili dragów na własne potrzeby, tylko przekazali odpowiednim organom, a zakupu dokonali, po to aby zdemaskować groźny dla społeczeństwa proceder.
najczęściej jednym z elementów prowokacji dziennikarskiej jest złamanie zasad lub prawa, by uzyskać pewien efekt. Efektem tym musi być niewątpliwie ukazania społeczeństwu zjawiska lub zjawisk patologicznych szokujących. Działanie takie zaś musi być w interesie społecznym, czyli ukazanie ich, publikacja materiału prasowego, reportażu lub inne nagłośnienie problemu.
http://www.pogotowiedziennikarskie.pl/a ... niecznosci
  • 253 / 40 / 0
Materiał o ćpuństwie aptecznym, starszy od poprzedniego, pojawia się screen z hajpa oraz piszą post "zaraz idę do apteki ;)" wklejam link.
http://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42 ... 79158.html

Wnioskuję z tego, że jest tu kilka w miarę świeżych kont, które nabijają posty i konstruują podpuchy.

Zaciekawiony reportażem, byłem właśnie w aptece, aby sprawdzić tą szatańską kodeinę. Drodzy dziennikarze, nie wiedziałem wcześniej o takich możliwościach, dzięki za pomysł %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.