ODPOWIEDZ
  • 81 / / 0
kidswithguns, bądźmy szczerzy, masz twarz jedną na milion. Cera, która się nie świeci, nie syfi, nie ma naczynek, sińców pod oczami, nierównego kolorytu, niezdrowej barwy etc to domena dzieci i niektórych nastolatek. Bardzo mało dorosłych kobiet taką ma. Ja się czasami budzę z taką promienną cerą, ale muszę być mega dobrze wyspana i wypoczęta, bo jak nie jestem to wyglądam jak gruźlik.
Zresztą make-up jest po prostu fajny :)
coming, colors in the air,
oh everywhere,
she comes in colors
  • 1680 / 270 / 0
fuko, ja rozumiem że jesteś przyzwyczajona do rzeczywistości, w której wszyscy są cukoro słodziuteńcy i w gronie znajomych nie wypada powiedzieć krytycznego słowa, trzeba łżeć prosto w oczy. Rozumiem, wiem bo widzę jak zachowuje się obecnie 18-20-letnie towarzystwo. I że możesz to odbierać za sranie ogniem, czy jak to tam nazwałaś. Ale prawdziwe życie tak nie wygląda, mam mówić nieprawdę żeby nikogo nie urazić? LOL. Mam megą piękną dziewczynę o wyglądzie modelki i zawsze wolę, jak jest niepomalowana. No ale Ty pracowałaś w drogerii - robisz własne kosmetyki - więc jesteś wyrocznią w temacie. :-D

Zauważcie dziewczyny, że moja wypowiedź to nie wyjątek. Wielu facetów woli, jak dziewczyna maluje się mniej niż więcej. I czy to ma fach w ręku czy nie, czyli czy robi to dobrze, czy wygląda jak karykatura - to nie ma znaczenia, bo byle deszcz, czy perspektywa jakiejś aktywności fizycznej lub nie daj jeszcze jakiś basen i macie humor popsuty. :-)
Największy przegryw na forum
  • 155 / / 0
Dla niektórych kobiet jest już za późno. Moja dziewczyna, mimo, że w wieku 20 lat nie ma żadnych problemów z cerą to i tak trochę się maluje. Mimo, że ma wiele preparatów(?) to i tak jej make-up wygląda bardzo naturalnie i często w ogóle nie zauważam, żeby coś nakładała. Kwestia podejścia. Jak widzę dziewczyny, które mimo stosunkowo ładnej cery i tak nakładają masę jakiś podkładów czy czegoś innego i twarz wygląda jak jedna plama to nie ma to sensu. Są jeszcze takie, które mimo starań i tak mają takie problemy z cerą, że żaden make up tego nie uratuje - i z nim, i bez niego jest źle. Jednak są to wyjątki.

Ważne, żeby dbać o siebie codziennie - myć twarz (szczególnie jeżeli ktoś tak jak ja mieszka w Krakowie albo innym dużym mieście, gdzie powietrze jest bardzo zanieczyszczone) kilka razy dziennie, sport - banał, ale sport bardzo pozytywnie wpływa na naszą ogólną aparycję.. W większości przypadków problemy z cerą są przez zaniedbanie a nie przez taką naturę danego człowieka..
  • 839 / 69 / 0
Drag, to jest mój wątek, nie mądruj się tyle. A Twoja dziewczyna faktycznie jest śliczna. Więcej mi się nie chce nawet pisać, bo co ja się będę tłumaczyć.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 1680 / 270 / 0
Ja tylko mówię, że facetom bardziej się podobają kobiety, które mało się malują. A Wam się wydaje zupełnie odwrotnie i nie chodzi mi tu o Ciebie, a o każdą kobietę którą poznałem ;)
Największy przegryw na forum
  • 56 / / 0
Dokładnie. Najgorsze te nastolatki które po umalowaniu wyglądają na 25. Fuuu. Chyba każdy facet ma swój "typ", który dla niego najlepiej wygląda nieumalowany, a że Wy chcecie podobać się każdemu... (tak, żartuję, eof). Co możemy wiedzieć My, marni używacze dezodarantów, żeli pod prysznic i pianek do golenia. Używa któryś facet czegoś jeszcze (oprócz zapachów wszelakich)? Osobiście zdaża mi się używać kremu do rąk(jedyny który coś daje jest na bazie silikonu, a to podobno źle). Czy jestem zacofany i nieokrzesamy?
  • 155 / / 0
Jesteś! A co z maseczkami, pilingami, kremami na dzień, noc, balsamowaniem ciała, specjalnymi, delikatnymi olejkami każdy na inną część ciała, mydło specjalne - do cery wrażliwej, szampon z keratyną do odbudowy włókna włosa, 3 nawilżające odżywki, pomadka do ust - to dopiero początek. Jakie czasy - tacy ludzie. Skoro coś jest, to znaczy, że się podoba - mimo, że mi, Tobie czy komuś innemu nie będzie to pasowało.
  • 56 / / 0
Jak najbardziej, absolutnie nie neguję potrzeby istnienia i korzystania z różnych kosmetyków wszelakiej maści w zależności od potrzeb, ale osobiście uważam (jako facet), że facet nie musi szczególnie dbać o swój wygląd. Gdy w grę wchodzi zdrowie lub dyskomfort fizyczny - ok, ale czuję się b. nieswojo gdy mam użyć pomadki wazelinowej (a w sezonie zimowym to dla mnie konieczność), choć przypuszczam, że jest to faktycznie kwestia czasu (tak bardziej historycznie "czasu", bardziej "czasów") i miejsca (kultury, wychowania, doświadczeń). Swoją drogą jest jakiś szampon, który nawilży włosy bezpośrednio po umyciu, nie powodując przetłuszczania się ich? Po umyciu najpierw mam siano przez 12h, a potem od razu wyglądają jakbym nie mył tydzień.
  • 839 / 69 / 0
@up nabijasz się, ale jak się ćpa to trzeba szczególnie dbać o siebie. Żeby nie wyglądać jak ćpun.
A w rzeczach, które ładnie pachną nie ma nicz złego. ;)
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 155 / / 0
Ja nie mówię, że koniecznie trzeba zaniedbywać siebie, ale podstawowe zasady higieny powinny wystarczyć. Ewentualnie jak ktoś ma problem z włosami - kupić lepszy, odpowiedni szampon. Jak ktoś ma problem z cerą - jakoś się leczyć a nie zostawiać tego. Chodziło mi o to, że facet nie powinien dorównywać przeciętnej kobiecie w ilości czasu spędzonego rano przed lustrem.

Wyjątek to przecinanie brody - wtedy my - faceci - mamy prawo stać przed lustrem ile czasu chcemy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.