ODPOWIEDZ
  • 81 / / 0
kidswithguns, bądźmy szczerzy, masz twarz jedną na milion. Cera, która się nie świeci, nie syfi, nie ma naczynek, sińców pod oczami, nierównego kolorytu, niezdrowej barwy etc to domena dzieci i niektórych nastolatek. Bardzo mało dorosłych kobiet taką ma. Ja się czasami budzę z taką promienną cerą, ale muszę być mega dobrze wyspana i wypoczęta, bo jak nie jestem to wyglądam jak gruźlik.
Zresztą make-up jest po prostu fajny :)
coming, colors in the air,
oh everywhere,
she comes in colors
  • 1680 / 266 / 0
fuko, ja rozumiem że jesteś przyzwyczajona do rzeczywistości, w której wszyscy są cukoro słodziuteńcy i w gronie znajomych nie wypada powiedzieć krytycznego słowa, trzeba łżeć prosto w oczy. Rozumiem, wiem bo widzę jak zachowuje się obecnie 18-20-letnie towarzystwo. I że możesz to odbierać za sranie ogniem, czy jak to tam nazwałaś. Ale prawdziwe życie tak nie wygląda, mam mówić nieprawdę żeby nikogo nie urazić? LOL. Mam megą piękną dziewczynę o wyglądzie modelki i zawsze wolę, jak jest niepomalowana. No ale Ty pracowałaś w drogerii - robisz własne kosmetyki - więc jesteś wyrocznią w temacie. :-D

Zauważcie dziewczyny, że moja wypowiedź to nie wyjątek. Wielu facetów woli, jak dziewczyna maluje się mniej niż więcej. I czy to ma fach w ręku czy nie, czyli czy robi to dobrze, czy wygląda jak karykatura - to nie ma znaczenia, bo byle deszcz, czy perspektywa jakiejś aktywności fizycznej lub nie daj jeszcze jakiś basen i macie humor popsuty. :-)
Największy przegryw na forum
  • 155 / / 0
Dla niektórych kobiet jest już za późno. Moja dziewczyna, mimo, że w wieku 20 lat nie ma żadnych problemów z cerą to i tak trochę się maluje. Mimo, że ma wiele preparatów(?) to i tak jej make-up wygląda bardzo naturalnie i często w ogóle nie zauważam, żeby coś nakładała. Kwestia podejścia. Jak widzę dziewczyny, które mimo stosunkowo ładnej cery i tak nakładają masę jakiś podkładów czy czegoś innego i twarz wygląda jak jedna plama to nie ma to sensu. Są jeszcze takie, które mimo starań i tak mają takie problemy z cerą, że żaden make up tego nie uratuje - i z nim, i bez niego jest źle. Jednak są to wyjątki.

Ważne, żeby dbać o siebie codziennie - myć twarz (szczególnie jeżeli ktoś tak jak ja mieszka w Krakowie albo innym dużym mieście, gdzie powietrze jest bardzo zanieczyszczone) kilka razy dziennie, sport - banał, ale sport bardzo pozytywnie wpływa na naszą ogólną aparycję.. W większości przypadków problemy z cerą są przez zaniedbanie a nie przez taką naturę danego człowieka..
  • 839 / 67 / 0
Drag, to jest mój wątek, nie mądruj się tyle. A Twoja dziewczyna faktycznie jest śliczna. Więcej mi się nie chce nawet pisać, bo co ja się będę tłumaczyć.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 1680 / 266 / 0
Ja tylko mówię, że facetom bardziej się podobają kobiety, które mało się malują. A Wam się wydaje zupełnie odwrotnie i nie chodzi mi tu o Ciebie, a o każdą kobietę którą poznałem ;)
Największy przegryw na forum
  • 56 / / 0
Dokładnie. Najgorsze te nastolatki które po umalowaniu wyglądają na 25. Fuuu. Chyba każdy facet ma swój "typ", który dla niego najlepiej wygląda nieumalowany, a że Wy chcecie podobać się każdemu... (tak, żartuję, eof). Co możemy wiedzieć My, marni używacze dezodarantów, żeli pod prysznic i pianek do golenia. Używa któryś facet czegoś jeszcze (oprócz zapachów wszelakich)? Osobiście zdaża mi się używać kremu do rąk(jedyny który coś daje jest na bazie silikonu, a to podobno źle). Czy jestem zacofany i nieokrzesamy?
  • 155 / / 0
Jesteś! A co z maseczkami, pilingami, kremami na dzień, noc, balsamowaniem ciała, specjalnymi, delikatnymi olejkami każdy na inną część ciała, mydło specjalne - do cery wrażliwej, szampon z keratyną do odbudowy włókna włosa, 3 nawilżające odżywki, pomadka do ust - to dopiero początek. Jakie czasy - tacy ludzie. Skoro coś jest, to znaczy, że się podoba - mimo, że mi, Tobie czy komuś innemu nie będzie to pasowało.
  • 56 / / 0
Jak najbardziej, absolutnie nie neguję potrzeby istnienia i korzystania z różnych kosmetyków wszelakiej maści w zależności od potrzeb, ale osobiście uważam (jako facet), że facet nie musi szczególnie dbać o swój wygląd. Gdy w grę wchodzi zdrowie lub dyskomfort fizyczny - ok, ale czuję się b. nieswojo gdy mam użyć pomadki wazelinowej (a w sezonie zimowym to dla mnie konieczność), choć przypuszczam, że jest to faktycznie kwestia czasu (tak bardziej historycznie "czasu", bardziej "czasów") i miejsca (kultury, wychowania, doświadczeń). Swoją drogą jest jakiś szampon, który nawilży włosy bezpośrednio po umyciu, nie powodując przetłuszczania się ich? Po umyciu najpierw mam siano przez 12h, a potem od razu wyglądają jakbym nie mył tydzień.
  • 839 / 67 / 0
@up nabijasz się, ale jak się ćpa to trzeba szczególnie dbać o siebie. Żeby nie wyglądać jak ćpun.
A w rzeczach, które ładnie pachną nie ma nicz złego. ;)
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 155 / / 0
Ja nie mówię, że koniecznie trzeba zaniedbywać siebie, ale podstawowe zasady higieny powinny wystarczyć. Ewentualnie jak ktoś ma problem z włosami - kupić lepszy, odpowiedni szampon. Jak ktoś ma problem z cerą - jakoś się leczyć a nie zostawiać tego. Chodziło mi o to, że facet nie powinien dorównywać przeciętnej kobiecie w ilości czasu spędzonego rano przed lustrem.

Wyjątek to przecinanie brody - wtedy my - faceci - mamy prawo stać przed lustrem ile czasu chcemy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.