Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 198 / 1 / 0
Moze i nie ten dzial ,ale ja przychodzilem co tydzien po pake Tramalu 200, 50tabl wiec to juz bylo naprawde przegiecie. Pozniej zaczalem kombinowac na kogo innego na bezczelnego wiedzac kto tez dostaje jako w imieniu chorego, bo nikt tego nie sprawdzal, dwodu tozsamosci itp. Na szczescie skonczylo sie to dla mnie bez przypalu.
  • 825 / 14 / 0
Zajebiście masz jeśli ten system z receptami w rejestracji funkcjonuje dalej. U mnie skończyło się to dobry rok temu, przez jebanych narkomańskich-cweli bo próbowali wyłudzać buprę, fentanyl, morfinę itd.
Dzwoniło się albo zanosiło kartkę z imieniem i nazwiskiem i lekarstwami które chcesz, recka leżała później/na następny dzień w rejestracji do odbioru. Najlepsze jest to że nieraz nie dwa przeglądałem swoją kartę i te leki ( zamawiane przez rej. ) nie były wpisywane do karty pacjenta. Właściwa opcja to nie przesadzać z ilościami bo jebną u was taki system jak tutaj.
  • 292 / 5 / 0
hehe trzeba mieć lekarza który ma wyjebane albo ufa takim ludziom któzy przynoszą kartki. U mnie nie przeszło by coś takiego. Kiedyś byłem, chciałem wysępić jakieś benzo na sen i widziałem że lekarka bardzo, bardzo krzywo patrzy.. Na odczepnego dała mi jakieś niedziałające gówno..
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.

Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
  • 68 / 1 / 0
Sposob na benzos :
1) Idziesz do powszechnie znanego lekarza, ktory ma dosc frywolne poczucie etyki zawodowej.
2) Dajesz mu opakowanie i mowisz, ze dostales to od neurologa/psychiatry. Leczysz sie na schorzenie, ktore jest opisane w ulotce. Lekarz poszedl na prywatna praktyke i juz go nie ma, lek sie konczy, a nastepny neuro/psychiatra przyjmie Cie za 2 miesiace
3) Kserujesz karte z wypisana benzo.
4) Wracasz do matni.
5) ???
6) Profit!
  • 292 / 5 / 0
@frozenrider to wydaje się proste jak masz chociażby opakowanie po leku który Cie interesuje. W moim otoczeniu nikt nie słyszał o benzo bo większość użytkowników jakichkolwiek substancji psychoaktywnych to elo-gim-małolaci. Powiesz takiemu coś o wyżydzaniu leków od lekarza to odpowie Ci 'to czemu w aptece nie kupisz' :nuts:
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.

Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
  • 1191 / 139 / 0
ja tam zrobilem dokladnie tak samo, i nawet inni lekarze to na slowo wierzyli, nie musialem nawet kserowac nic.
  • 887 / 11 / 0
Ja zawsze jak wyciągam to mówie że leki się skończyły a wizyta u psychiatry dopiero za tydzień ewentualnie leki przepisane przez psychiatre nie działają a nie mam pieniędzy na kolejną wizyte, jeszcze nikt nie odmówił, ewentualnie jeżeli już jestem spalony to wysyłam znajomego/kogoś z rodziny na zasadzie kiedyś to brałem i działało
  • 68 / 1 / 0
Ja dzisiaj odebralem recke zprzychodni a tu adnotacja... "Prosze o przyniesienie zaswiadczenia z Poradni Zdrowia Psychicznego, w jakim celu jest przepisywany lek Clonazepamum. W przeciwnym razie, lek nie bedzie wypisany!"
  • 1743 / 25 / 0
Ja podobną adnotację miałem jak chciałem Mianseryne, ale wtedy wziąłem już klony i paroksetyne na siebie, może trzeci lek psychotropowy to było za wiele dla lekarza, dzisiaj natomiast bezproblemowo załatwiłem sobie pakę klonów, pakę tetrazepamu i odruchowo Tramal 10*100mg / więc zależy chyba od dnia i gustu u lekarza :-)
P.S. Idź do pierwszego lepszego neuro/psycho-magika niech da papiurek że masz sprawy padaczkowe i problem z klonami rozwiązany na dłuuugie lata ;-)
Non omnis moriar.
  • 1191 / 139 / 0
Ja bylem ostatnio u rodzinnego i nie bylo mojego lekarza i byl jakis w zastępstwie. Chcialem klonozepam i spytal tylko dlaczego biore ten lek. Powiedzialem ze zamiast antydepresantów go stosuje i koniec tematu 2 op 2mg wypisane.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.