Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 247 / 2 / 0
Co można dostać w SS bądź MO, coś lekkiego antydepresyjnego co można by brać czy pić przed pracą która mnie zazwyczaj dobija psychicznie, nie chodzi o stres. Kawa czasem i to lekko podnosi samopoczucie.
  • 527 / 6 / 0
hmm nie zastanawiając się pomyślałem o ilex guayusa czy Gotu cola...guarana ekstrakt świetnie poprawia moje samopoczucie i dodaje energii:)
  • 247 / 2 / 0
Miałem ilex w liściach kiedyś z MO ale jakoś nic specjalnego, zbytnio nie czułem jakiegoś działaniu, tyle że w smaku wmiarę dobre.
  • 1472 / 26 / 0
Ilex jest bardzo nieekonomiczna ,rozważ yerba Mate bo nie interesowałes się tym ,w każdej Herbaciarni takze w galeriach w sklepikach z róznymi ziołami ,Herbatkami itd
  • 247 / 2 / 0
Piłem yerbe ale trochę źle na żołądek mi działała, ale może spróbuje jeszcze przy okazji.

Fuzja / 909

Poczytałem trochę też i myślę czy warto brać kurkumę + np do tego dziurawiec czy coś innego dodać?
  • 3 / / 0
Szukam jakichs jednorocznych roslinek typu klip dagga, serdecznik syberyjski, w miare latwe w uprawie(na parapecie) ;]. Jakies propozycje?
  • 1472 / 26 / 0
Maconha Brava trochę trudniejsza w uprawie ale mogła by byc dobra

ciężko będzie coś znaleśc lepszego od serdeczniko ,klipp daggi :-)
  • 3 / / 0
Tylko macoszki nasionka bardzo trudno znaleźć i musiałbym je sprowadzać z zagranicy :(
  • 1472 / 26 / 0
Napisz do Shamanshopu ,jak ładnie z nim pogadasz jest szansa ,że wybierze parę nasionek :-)
  • 22 / / 0
Czy w tej chwili w sklepach typu MO są dostępne produkty o działaniu relaskującym? Chodzi mi o coś z czego zrobię wywar lub jointa i będę czuł się lepiej. Chciałym osiągnąć coś podobnego do mj - wiadomo, że nic nie będzie takie samo i mocne, ale chodzi mi o moc działania - żebym czuł wyraźnie działanie (relaks, euforia), ale nie tak silne po mj. Podsumowałbym to tak : coś co można przyjąć po cięzkim dniu, ale się tym nie "zajebać" :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.