Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
wtf?! .. i ja to napisałem? grubo.
Co do zgaszanych latarni to czy na deksie czy nie one co jakiś czas gasną sam kilkakrotnie byłem tego światkiem. Wszystkie natomiast dziwne zbiegi okoliczności to nic innego jak czuwający nad każdym anioł stróż, opiekun, siła ponadmaterialna, która od czasu do czasu przychodzi i wyciąga nas z tarapatów.
Ja nie mam tak dużego doświadczenia, żeby się wypowiadać, bo brałam dwa razy i nic nadzwyczajnego nie doświadczyłam, ale będę próbować, bo chcę to wszystko zobaczyć.
Aczkolwiek wydaje mi się, że to, co niezwykłe po deksie, to nie jest materialne, więc jakby można było to nagrać? Chyba zostają nam tylko opowieści.
Latarnie gasną i na trzeźwo i nieraz
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.