Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
penhesz pisze:
Penhesz bierzesz na pusty żołądek całą dawkę na raz ? To klucz do sukcesu
Za każdym razem zapodawałem sobie sproszkowane thiocodiny - całość przyjmowałem w czasie <5 min - na raz nie dałbym rady. Żołądek raczej pusty niż pełny - głodowałem od ok. godz. 15-17, zarzucałem ok. 21.
trochę to brzmi bez sensu bo właśnie z powodu okropnego smaku thio pije się go jak najszybciej duszkiem w całości. Picie po łyczku roztworu z thio przez 5 minut to jakiś masochizm.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: penhesz »
trochę to brzmi bez sensu bo właśnie z powodu okropnego smaku thio pije się go jak najszybciej duszkiem w całości. Picie po łyczku roztworu z thio przez 5 minut to jakiś masochizm.
Może i thio jest gorzki, ale odruchów wymiotnych we mnie nie wzbudza - wystarczy, że po zażyciu poliżę sobie cukierka i jest si ;)
I nie jest tak, że drobnymi łykami to konsumuję. Dotychczas testowałem 2 techniki: proszek wsypywany do szklanki z odrobiną (jakieś 50ml) napoju/wody (niestety sporo osadzało się na dnie i na ściankach i musiałem jeszcze paluchem wyciągać:P) i wsypywanie bezpośrednio do buzi (tu muszę na 2 razy wrzucać, bo trzeba sporo językiem namielić, żeby proszek znalazł drogę do przełyku).
  • 734 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fever ray »
Ja bralam z 6/7 razy, za kazdym 150 i poza tym, ze w perwnym momencie ejst mi goraco, pozniej zimno, a pozniej goraco to zadnych efetow. Teraz tak mysle, ze moze po prostu zwieksze ta dawke. Sporo
  • 1285 / 31 / 0
fever ray pisze:
Ja bralam z 6/7 razy, za kazdym 150 i poza tym, ze w perwnym momencie ejst mi goraco, pozniej zimno, a pozniej goraco to zadnych efetow. Teraz tak mysle, ze moze po prostu zwieksze ta dawke. Sporo
Kiedyś jak zaczynałem zabawę z kodą to pierwsza mocną banie miałem gdy wypiłem roztwór z antidolu niedługo po ściągnięciu kilku buchów mocnego dobrego zioła.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: spinek »
a ja muszę się wyżalić wypiłem 900m kody z talvosilenu forte jakąś godzinę temu, przez chwilę było mi gorąco i leniwie a teraz już zupełnie nic... biorę od jakiegoś czasu Fenobarbital i właśnie od tamtej chwili tak jakby mi się faza kodeinowa spłyciła... A czy barbiturany nie powinny wzmacniać działania kody? no i walnąłem wcześniej 20mg Lewocetyryzyny ale to raczej nie ma znaczenia.
Gravity's zero see me stall, I bounce off walls lose my footing and fall...
  • 734 / 3 / 0
Ja mam w domu hydroxyzyne, przeczytalam gdzies, ze wzmacnia dzialanie kodeiny. Nie wiem tylko ile by jej wziac?
  • 1285 / 31 / 0
spinek dlaczego wziąłeś aż 900mg? już wyrobiłeś sobie taką tolerkę? wcześniej koda klepała dobrze?
  • 2124 / 268 / 0
penhesz
Kodeina po prostu na ciebie nie dziala i nie ma co wydawać na nia kasy. Jak chcesz poczuć opiatowy haj, musisz od razu polecieć z czymś cieższym.

Fever ray
Radze 25mg. Hydroksyzyna powoduje senność, a w połączeniu z kodą zwiększa sedację. Jeśli koda na ciebie nie dziala, to nie uzyskasz zadowalających efektów łączac ją z hydroksyzyną, bo po prostu koda nie dziala i tyle.

Co do wyrabiania receptorów, to jest dla mnie niepojęte, że koda może na kogoś zadzialać dopiero za którymś tam razem. Może tak jest, raczej na pewno tak jest, skoro tyle osob o tym pisze, ale nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. W fachowej literaturze również czytalęm o tym, że opiaty nie dają euforii za pierwszym razem, poza nielicznymi wytjątkami. Ja jestem tym wyjątkiem.
teleportuję sie w głąb siebie czy do intergalaktycznego obrębu... nie ma ludzi, nie ma trendów... telefonów, sukcesów ani błędów... spraw nie ma, więc nie ma pędu...
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: spinek »
ksionc pisze:
spinek dlaczego wziąłeś aż 900mg? już wyrobiłeś sobie taką tolerkę? wcześniej koda klepała dobrze?
mam urlop i chciałem "odpocząć" przy dobrej muzyce na mnie działają już dawki 400mg i to od paru lat ale jak już mówiłem mam wolne.

A tak na boku nie wiem czy to wina talvosilenu bo dziś bite dwie godziny jak byłem u dziewczyny to wymiotowałem tak że sąsiedzi na pewno słyszeli :| a działania kodeiny w ogóle no tylko lekkie przymulenie.

edit
a i ponawiam pytanie czy fenobarbital może osłabić działanie kody? i czy ekstrakcja z tego talvosilenu jest bezpieczna ale sądzac po składzie to raczej powinna być
Ostatnio zmieniony 03 września 2009 przez spinek, łącznie zmieniany 1 raz.
Gravity's zero see me stall, I bounce off walls lose my footing and fall...
  • 734 / 3 / 0
gazyfikacja plazmy pisze:

Fever ray
Radze 25mg. Hydroksyzyna powoduje senność, a w połączeniu z kodą zwiększa sedację. Jeśli koda na ciebie nie dziala, to nie uzyskasz zadowalających efektów łączac ją z hydroksyzyną, bo po prostu koda nie dziala i tyle.

Co do wyrabiania receptorów, to jest dla mnie niepojęte, że koda może na kogoś zadzialać dopiero za którymś tam razem. Może tak jest, raczej na pewno tak jest, skoro tyle osob o tym pisze, ale nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. W fachowej literaturze również czytalęm o tym, że opiaty nie dają euforii za pierwszym razem, poza nielicznymi wytjątkami. Ja jestem tym wyjątkiem.
no tez sie tego obawiam, ze hydro na nic sie nie zda. ale moze jak juz je sobie 'wyrobie', to sie przyda. bede nieugieta, czytalam gdzies w glownym tez, ze sok z bialego grejpa 'aktywuje enzym', nie wiem na ile to prawda, nie chcialo mi sie juz grzebac w calym temacie, wiec zapyttam tu, jak to dokladnie z tym jest.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.