Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Pokaż mi swoje prace.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Muszrom »
Ja jestem muzykiem (wydałem już jakiś czas temu dwa kawałki lecz label niciekawy a i grosze zarobiłem ale to na inny temat) i do wszystkiego co zaczynam podchodzę bardzo skrupulatnie , w sumie jestem totalnym perfekcjonistą i najlepiej mi się "coś wymyśla i robi" na trzeźwo... po wszelakich używkach nawet nie chce mi się zaczynać jakoś wtedy przestaje mnie to o dziwo "kręcić" a już po psychodelach całkowicie , wtedy kocham słuchać muzy ale samemu tworzyć nie zabardzo... gdy zaczyna mi "nie wychodzić" łapię coś na kształt chwilowej depresji ogólnie nic dobrego. koniec końców po "używkach" staram się trzymać od wiosła czy syntha z daleka.
Uwaga! Użytkownik Muszrom nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: soogood »
shra nie w banie mohomazy tyle po mj mniejeszy samokrytycyzm ale sztuka ja bym tego nie nazwal ..zawsze mi sie podoba a potem widzę jaki te kreski nieporadne to samo z muzyką..biedni sąsiedzi..ale już nie pale.dziś skończyłem stary obraz na trzeźwo ..szkic był jak jeszcze ćpałem...ale na czysto ..choć i tak bazgroły..i dopiero dziś na zupełnie czysto udało mi się narysoać tak jak chciałem ..a kreską bawię sie już 17 lat z czego i tak mało ..człowiek uczy się całe zycie...mj to gówno..ale griby..albo ogriby z zwykłym kakałem czuje dopiero moc kakaa na gribach) szybkość i koordynacja palców,możliwość grania w zmiennym metrum..i co najważniejsze wizualizacja...synestazja... dzwięk nabiera koloru możnanim jak na palecie mieszać zachwyca banalny rif można rozbudować i cieszyć się nim ..bywa tak zcsem ze sie nieklei popriosu na gribach ..tylko lajtowo ..jest ok ....bez zresztą też ..mam dobrą wyobraźnię ,wizualizuje dzwięki i przyeżywam muzę i bez tegoo..fakt faktem ze może si eczsem za bardzo podobać al e griby sąelastyczn e w tej sprawie a palenie zamula ..i dołuje ..wartociowe jednostki.mj dla oszołomów

muszrom a co gracie? jaki styl? co do pana muchomora czy jak mu tam grib też ok ..na polski naj ..w koncu polak jesteś to jak dla peruwianczyka koka witaminą powinna byc :) %-D nie żebym namawiał ale po co przepłacać zgrzyb sie usiądz zaknij oczy pooglądaj co nieco a potem możesz na reszcie bombki pomalować... o ile z zachwytu nie przerechotasz calej sesji albo nie będzie ci sie wydawao ze kolory same za ciebie malują :-p na płutnie
Uwaga! Użytkownik soogood nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: naur »
borrasca pisze:
Pokaż mi swoje prace.
Człowieku, przecież nie mówię o sobie ;) Ale jakbyś był zainteresowany, to w profilu są linki, co prawda nie jest to sztuka ale robić coś fajnie.

Odrobina alkoholu może być dobra, najlepiej wina, by "wyswobodzić" myśli przez rozluźnienie.
RELATIONSHIT
  • 2235 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ..::Abli::.. »
psychodeliki wyzwalaja potencjal tworczy lecz po pewnym czasie okazuje sie ze jestesmy kompletnie wyplukani z inwencji tworczej. Polecam ksiazke Petrovica "Narkotyki i czlowiek",rozdzial"Narkotyki a tworczosc"
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
.. pisze:
psychodeliki wyzwalaja potencjal tworczy lecz po pewnym czasie okazuje sie ze jestesmy kompletnie wyplukani z inwencji tworczej. Polecam ksiazke Petrovica "Narkotyki i czlowiek",rozdzial"Narkotyki a tworczosc"
Nie jest to prawdą ;-) Na pewno nie w moim przypadku, może ewentualnie na zejściu i przez 2-3 dni po. Jednak potem wszystko wraca do "normy"
oj dana dana, nie boje się bana
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Muszrom »
soogood a w sumie nie mamy jakiegoś zdefiniowanego stylu , mówię nie mamy ale powinienem napisać "nie mam" bo z moimi "wspólasami" bardzo rzadko coś uklecę zazwyczaj robię wszystko sam ale w sumie można to porównać do połączenia Rooyksop-u z Coldplay-em a i jakiś Trance czasem popełnię heh.

A moim zdaniem psychodeliki owszem mogą "wyzwolić potencjał twórczy" ale tylko u osób które tego potencjału faktycznie nie mają (nie mają talentu tworzenia) dla ludzi którzy zajmują się tym na co dzień psychodeliki nie działają jakoś "wybitnie" albo źle albo prawie wogóle , takie moje zdanie.
Uwaga! Użytkownik Muszrom nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BiC »
Marry Jane.
dobra na wszystko;)
Uwaga! Użytkownik BiC nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dopethrone »
A ja polecam nieco grzyba najlepiej zebranego własnoręcznie z łączki o poranku. Potem kreatywność twórcza dopierdala niesłychanie i przemyślenia są ciekawe. MJ tez dobra tak się zjarać i iść na spacer to też fajna opcja. To mój pierwszy post chociaż forum czytałem od kilku lat ale się nie rejestrowałem więc przy okazji pozdrawiam całą ekipe hyperreala :)

edit: Mówie tylko w kontekscie tworzenia muzyki innych sztuk nie dotykam.
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2010 przez dopethrone, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik dopethrone nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Z produktów roślinnych artystom w pierwszym rzędzie polecam zadrukowane przetwory celulozy, ponieważ znakomita większość akolitów sztuk to dziś niestety pospolici idioci.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.