Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1743 / 26 / 0
po "podołowaniu" klony mają bardziej miętowy smak ;-)
Non omnis moriar.
  • 193 / 6 / 0
Oj tam skończcie się nad sobą użalać. Chcecie czy nie ćpanie jest patologią a wszelkie odchyły od normy zawsze są postrzegane negatywnie ("ten koleś spędza po kilkanaście godzin dziennie pomagając dzieciom z patologicznych środowisk? Bankowo pedofil!" "ta laska ciągle dokarmia te zwierzęta i pomaga w schroniskach? To na pewno dlatego, że jest starą panną i nie ma swoich dzieci!" itd).

Przynajmniej my jesteśmy krytykowani za coś, za co trochę krytyki nam się jednak należy (bo ćpając jednak trochę się trujemy i marnujemy czas) a nie za zwykłe dobre serce czy dziwne nawyki tylko dlatego, że ogół społeczeństwa wychodzi z założenia "skoro ja bym czegoś nie zrobił, to pewnie ci co to robią są jacyś niedojebani".

Przykład:

Od wielu lat jestem dość dużym fanem noży, potrafię (albo raczej potrafiłem, teraz już mnie nie stać <_< ) wydawać setki złotych na różny fajny sprzęt, ale nadal, kiedy na codzień noszę mojego microtecha (wartego więcej niż większość nowych telefonów) postrzegany jestem jak przestępca i bandyta.

Chuj z tym, że nigdy nie użyłem go do niczego więcej niż "prace porządkowe" (tu coś otworzyć, tam przyciąć, tu dostrugać) i że w życiu nie wyciągnąłbym go w bójce, bo raz: gdybym miał wyciągnąć nóż to po to żeby zabić, a nie postraszyć jak idiota (a to jest OSTATNIA rzecz na jaką mam ochotę - wolę już dostać wpierdol i stracić portfel i telefon niż spędzić resztę życia w więzieniu), a dwa: nawet gdybym nikomu nic nie zrobił to i tak nóż za ponad 1,5k zł poszedłby się pewnie jebać jako dowód w sprawie i nie wiadomo czy i kiedy bym go odzyskał. Dla "normalnych" ludzi nosisz przy sobie nóż = jesteś przestępcą.

reasumując ten przydługi wywód: wszystko co jakkolwiek odbiega od normy jest postrzegane negatywnie, także nie czujcie się wyjątkowi tylko dlatego, że ktoś dyskryminuje was za ćpanie
Universal truth is not measured in mass appeal
  • 142 / 1 / 0
Każdy odchył to patologia nie zapominajmy jednak że wszystko jest dla ludzi ;-)

To sobie powtarzalam jak cpalam fete bez opamietania na usprawiedliwienie.

A tak poza tym jak juz kiedyś pisałam w szkole blanty musiałam palić sama bo wszyscy znajomi z budy potrafili tylko sie schlac i zarzygac co piatek. A ja tak szczerze ich ten zgarszajacy wzrok mialam gleboko w dupie bo wole sobie kulturalnie zapalic trawe niz lezec we wlasnych wymiocinach.
[color=#004040][size=85]Podaję wam gorzkie pigułki w słodkim lukrze. Pigułki są nieszkodliwe, trucizna jest w tej słodyczy.[/size][/color]
  • 297 / 3 / 0
żal mi jest pijaczków, bo mam wrażenie, że ludzie ich uważają za coś gorszego.
a mi ani trochę. większość z nich ma to czego chciała.

Czajnik, oczywiście patrząc szerzej na temat to niesamowicie wkurwia mnie to, że na legalu nie mogę sobie poorać neuronów czym chcę, kiedy chcę i gdzie chcę. No.. ale tacy już niestety są ludzie, polityka etc. Mogę legalnie ćpać szlugi, chlać alko, taka jest już niestety kultura intoksynacyjna(intoksykacyjna?) XXI pierwszego wieku. Napiszą nam na szlugach że jest przez nie rak płuc, że przyczyniają się do innych chorób ale wiedzą że i tak ludzie je będą palić. Zyski w miliardach, zachorowań tysiące. Wygrywa pieniądz. Co gdyby taka np. koka była na legalu? Ludzie za szybko by umierali żeby z tego były jakieś zyski. Wyobrażasz sobie presje w gimnazjach? "Ej stary walnij kreche, będzie fajnie" i tak oto zanim dzieciak będzie w pełni sprawnym do płacenia korporacjom za ćpanie konsumentem- umrze, bądź po prostu nie będzie w stanie wyrobić z sianem na dragi i będzie kolejnym menelem w społeczeństwie sarmatów.

żem się wkurwił.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2010 przez Skurwol, łącznie zmieniany 1 raz.
nie bądźmy typowi bo jeszcze ktoś weźmie z nas przykład.
NeuronowyJeździec
Muchomor! Czy już wszyyystkiee maAAaaszz?! Zdążymy ocalić świat! muchomor!
Taaaak, przyjaciel Twój! Ramie w ramie w wielki bóóóój.MUCHOMOR!
  • 2179 / 31 / 0
własciwie niekoniecznie. Zważywszy że legalne ćpanie wiązałoby sie z pewną kulturą jaka byłaby wynikiem takowej sytuacji. W wieku XIX palenie opium mimo dostępności czesto było traktowane jako totalna meneliada, kojarzona z biednymi robotnikami z Chin. Także np nie wiadomo czy po legalizacji nie doszłoby do sytuacji w której amfetamine traktowano by na równi z Komandosem.
Hidden mefedron User
  • 297 / 3 / 0
jak dla mnie amfetamina stoi na równi z komandosem

%-D
NeuronowyJeździec
  • 2179 / 31 / 0
bo jesteś zwykłym skurwolem
Hidden mefedron User
  • 297 / 3 / 0
a jakże.

tak samo jak feta i komandos są zwykłym ścierwem. ;p
NeuronowyJeździec
  • 1743 / 26 / 0
Ja tam wole komandosa, bo nie lubie stymulantów :)

Jakbym był konformistą to uznałbym nawet, że pojęcie ŻUL jest wyżej w rangach społecznych od pojęcia ĆPUN ;)
Non omnis moriar.
  • 983 / 16 / 0
Mnie naprawdę wkurwia to idiotyczne przekonanie, że wszystko z apteki jest zdrowe i można żreć, bo to lekarstwa.
Nikt mi słowa nie powiedział jak praktycznie co drugi dzień łykałem Afobam "z gwinta" a kolegę za spalenie jednego skręta tępili jako ćpuna...
Już nie wspominając o tym, że ja mogę sobie tak trzasnąć na przystanku, jak nie raz robiłem i kurwa jakaś babcia mi podaje wodę do popicia, a jestem pewien, że gdyby zobaczyła "dziwnego papierosa" dostałbym torebką w łeb.
I właśnie większość lubi sobie czasami zapalić skręta i są nazywani ćpunami, ja napierdalam benzo codziennie i nikt nie powie złego słowa, bo jak tu chorego człowieka o coś oskarżyć, szczególnie ta alpra działa bardzo leczniczo na ciężkie schorzenia typu nuda, samotność, czy sławny "ból istnienia"...
rage13: Mam zomki 0,25 wolał bym żeby były Lorafenem np. :) na priva jak coś.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.